MS și doctorat în Biologie Moleculară și Genetică

Generalități

Programul de descriere

Departamentul de Biologie Moleculară și Genetică

Departamentul de Biologie Moleculară și Genetică oferă cursuri de licență și absolvire în domenii de bază și aplicate ale biologiei moleculare și geneticii. Programul universitar oferă o diplomă de BS în biologie moleculară și genetică, iar programul de absolvire duce la MS și doctorat. grade în biologie moleculară și genetică. Departamentul este dotat cu facilități moderne pentru analiza expresiei genelor, biologie celulară, chimie proteică, tehnologie ADN recombinantă și experimente pe animale. Educația este orientată spre cercetare. Programul de licență se concentrează inițial pe cunoștințele de bază în științele vieții și domenii conexe, urmată de o pregătire specializată în biologie moleculară și genetică. Laboratoarele de cercetare ale departamentului sunt utilizate pentru formarea studenților absolvenți și pentru proiectele de vârstă superioară pentru studenți. Principalele activități de cercetare ale departamentului sunt genetica moleculară, biologia moleculară, biologia celulelor moleculare, imunologia de bază și aplicată, relația structură-funcție a proteinelor și noile biotehnologii.

Programe postuniversitare

Programele de absolvire sunt organizate pentru a oferi o pregătire excelentă în domeniile de cercetare de bază și aplicate ale biologiei moleculare și geneticii. Principalele activități de cercetare ale departamentului sunt: genetica moleculară (predispoziție genetică la cancer, gene supresoare tumorale, asociații de boli ale genelor), biologie moleculară (reglarea transcrierii, expresie diferențială, epigenetică), biologie moleculară a celulelor (ciclu celular, apoptoză, semnal transductie). Imunologie, bioinformatică, boli metabolice.

Master în Știință în Biologie Moleculară și Genetică

Admitere: Toți solicitanții sunt obligați să aibă un grad BS în biologie moleculară și genetică, biologie sau într-un domeniu conex al științei sau ingineriei. Se pot aplica și studenți cu o diplomă de BS în chimie, inginerie chimică, fizică sau un domeniu aferent; cu toate acestea, astfel de studenți pot fi solicitați să urmeze mai multe cursuri de licență în biologie moleculară și genetică pentru a dobândi un fond necesar în domeniu. Evaluarea candidaților se bazează pe scorurile lor, analize academice anterioare, scrisori de referință și un interviu, pentru evaluarea solicitanților (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriș Sınavı). Solicitanții care nu sunt cetățeni turci și solicitanți cetățeni turci, care sunt rezidenți ai unei alte țări, pot lua GRE în loc de ALES. Toți vorbitorii non-nativi de engleză trebuie să depună o dovadă a cunoștințelor satisfăcătoare de engleză.

Cerințe de grad: Pe lângă cel puțin 21 de unități de credit de lucru, cursantul MS trebuie să pregătească și să apere cu succes o teză. Durata preconizată pentru finalizarea programului MS este de patru semestre; durata maximă este de șase semestre.

Curriculum

125832_Skjermbilde2019-11-13kl.21.05.43.png

Descrierile furnizate aici pentru diferite grupuri de cursuri elective sunt doar orientative. Lista completă a cursurilor din fiecare grup electiv este oferită în sistemul de înregistrare electronică.

Cursuri elective absolvite nerestricționate: cursuri selectate 5XX sau de nivel superior, cu cel puțin 3 credite oferite de diferite departamente.

Doctor în filozofie în biologie moleculară și genetică

Admitere: Toți solicitanții trebuie să aibă o diplomă de licență în biologie moleculară și genetică sau în biologie. De asemenea, se pot aplica și alți titulari de studii profesioniști, precum MD sau medic veterinar. Evaluarea candidaților se bazează pe scorurile lor, analize academice anterioare, scrisori de referință și un interviu, pentru evaluarea solicitanților (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriș Sınavı). Solicitanții care nu sunt cetățeni turci și solicitanți cetățeni turci, care sunt rezidenți ai unei alte țări, pot lua GRE în loc de ALES. Toți vorbitorii non-nativi de engleză trebuie să depună o dovadă a cunoștințelor satisfăcătoare de engleză.

Cerințe de licență: 21 de unități de credit, desigur, funcționează dincolo de nivelul MS sau sunt necesare 42 de credite care depășesc nivelul BS. Ph.D. candidații trebuie să treacă un examen de calificare și apoi trebuie să pregătească o propunere de lucru de teză. Pregătirea și apărarea unei disertații bazate pe cercetarea originală este esența programului. O lucrare bazată pe teza candidatului trebuie să fie acceptată sau publicată într-o revistă de încredere înainte ca disertația să poată fi apărată. Durata preconizată pentru finalizarea doctoratului programul este de opt semestre pentru studenții care intră în program după o diplomă de MS, și zece semestre pentru cei care intră după o diplomă de BS. Durata maximă este de douăsprezece și, respectiv, paisprezece semestre.

Curriculum

Doctor în filozofie în biologie moleculară și genetică

125833_Skjermbilde2019-11-13kl.21.05.54.png

Doctor în filozofie în biologie moleculară și genetică (după o diplomă de licență)

125834_Skjermbilde2019-11-13kl.21.06.04.png

Descrierile furnizate aici pentru diferite grupuri de cursuri elective sunt doar orientative. Lista completă a cursurilor din fiecare grup electiv este oferită în sistemul de înregistrare electronică.

Cursuri elective absolvite nerestricționate: cursuri selectate 5XX sau de nivel superior, cu cel puțin 3 credite oferite de diferite departamente.

Cursuri de absolvire MBG: Toate cursurile codate 5XX sau de nivel superior MBG cu cel puțin 3 credite.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and resear ... Citeste mai mult

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and research institution has been developing and cultivating leaders since 1986. The Graduate School is comprised of motivated and dynamic academicians. The School provides up to date educational programs which equip students with valuable abilities and promote further study in transdisciplinary fields. The students are exposed to real-life projects and conceptual problem-solving techniques, as well as receiving traditional training in classrooms. Programs are designed to help students understand real-world circumstances, augment their cultural accumulation and contribute to the interaction between technology, science, and society. Citește mai puţin