MRes în Relațiile Internaționale oferă cursuri de formare intensivă în domeniul designului și metodologiei cercetării și este destinat studenților care doresc studii de doctorat. Elevii vor fi introduși în abordări teoretice și analitice în domeniul IR și al cercetării în domeniul științelor sociale, care vor duce la finalizarea unei propuneri de cercetare cuprinzătoare.

MRes în Relațiile Internaționale este un program de un an predat postuniversitar condus de Școala de Relații Internaționale.

Cursul oferă un program structurat de formare în domeniul cercetării pentru a pregăti studenții cu abilitățile necesare pentru a realiza cercetări la nivel de doctorat în politica internațională sau o carieră în domeniul cercetării.

Studenții MRes vor dezvolta cunoștințe și expertiză în metode cantitative și calitative și vor aplica această formare în domeniul cercetării într-o anumită arie tematică legată de unul dintre programele existente ale școlii MLitt.

Repere

 • Elevii vor dezvolta abilități de bază în relațiile internaționale și în politica de cercetare, în același timp cultivând propriile interese în cadrul programelor MLitt ale Școlii și dizertația care face parte din diplomă.
 • Cursul beneficiază de dimensiuni de clasă mică și se bazează pe teme din întreaga politică și relații internaționale.
 • Studenții MRes pot profita de comunitatea școlii de cercetători de clasă mondială și pot participa la programul său înfloritor de evenimente, seminarii și grupuri de cercetare.

Formatul de predare

Programul este format din șase module de predare luate de peste două semestre și o disertație de 15.000 de cuvinte într-o zonă de alegere.

Modulele sunt predate printr-un amestec de prelegeri, seminarii și tutoriale cu o dimensiune medie a cursurilor variind de la 20 la 30 de elevi și dimensiuni tutorial variind de la 1 la 15 studenți.

Metodele de evaluare includ o combinație de examen și cursuri.

Fiecare student MRes este însărcinat cu un supervizor de disertație, care va oferi consultanță cu privire la alegerea subiectului și va oferi îndrumare pe tot parcursul procesului de cercetare.

module

Toți studenții MRes iau șase module obligatorii pe parcursul programului.

Studenții MRes vor cerceta și scrie o disertație de 15.000 de cuvinte ca piesă de evaluare finală.

Modulele din acest program au diferite metode de livrare și evaluare.

Semestrul 1

În primul semestru, veți lua următoarele module obligatorii:

 • Fiind un om de știință socială: explorează abilitățile fundamentale cerute de toți oamenii de știință socială, inclusiv cum să proiecteze și să realizeze o disertație de cercetare și să abordeze aspecte legate de dezvoltarea profesională.
 • Cercetarea cantitativă în domeniul științelor sociale: oferă o introducere ușor de utilizat a conceptelor fundamentale ale analizei cantitative, care acoperă principiile fundamentale, terminologia, designul cercetării, strategiile de eșantionare, incertitudinea și datele lipsă, gestionarea datelor computerizate și abordările univariate și multivariate ale analizei datelor.
 • Metode de cercetare în relațiile internaționale: ajută studenții să înțeleagă scopul și abordările burselor de relații internaționale și îi ajută în dezvoltarea și realizarea cercetării.

De asemenea, veți alege un modul suplimentar din modulele de bază disponibile în programele MLitt existente. Acestea includ:

 • Analiza și interpretarea în teoria politică internațională: introduce metode și abordări interpretative care pot fi luate în studiul teoriei politice internaționale.
 • Asia Centrală în ordinea mondială: analizează agendele națiunii și construirea statului în Asia Centrală în perioada post-sovietică.
 • Core în Orientul Mijlociu, în Caucaz și în Studii de Securitate Centrală din Asia: se concentrează pe teme majore în studiul securității internaționale și le aplică la studiul Orientului Mijlociu, Caucazului și Asiei Centrale.
 • Studii de securitate critice: examinează provocarea concepțiilor tradiționale de securitate prezentate de apariția unor studii de securitate critice de la sfârșitul Războiului Rece.
 • Securitatea internațională: oferă o imagine de ansamblu generală a afacerilor internaționale în materie de securitate folosind o varietate de perspective conceptuale, variind de la abordări realiste ortodoxe și liberale la cele mai recente teorii critice.
 • Probleme în pace și conflict: se concentrează pe aspecte importante și pe dezbateri semnificative în studiile de securitate.
 • Războiul modern și strategia: oferă studenților cunoștințe esențiale despre strategia și istoria militară, precum și abilitățile și tehnicile necesare pentru studierea independentă a temelor și întrebărilor din studiile strategice.
 • Teoria păcii și a conflictelor: analizează cum și de ce principalele cadre și practici teoretice utilizate pentru a înțelege conflictele, violența și consolidarea păcii au evoluat în ultimele decenii, plasând această analiză într-o serie de studii de caz-cheie.
 • Gândire strategică: oferă studenților cunoștințe esențiale despre gândirea strategică și istoria gândirii strategice, precum și o imagine de ansamblu a domeniului academic al studiilor strategice.
 • Texte în teoria politică internațională: explorează activitatea unor teoreticieni politici importanți, acordând o atenție deosebită modului în care gândirea lor este relevantă pentru afacerile internaționale și globale.

Semestrul 2

În al doilea semestru, veți lua următoarele module obligatorii:

 • Filozofia și metodologia științelor sociale: vă prezintă abordările teoretice de bază ale științelor sociale, încurajându-vă să faceți legătura între problemele metodologice și epistemologice implicate în realizarea cercetării științifice sociale.
 • Metode calitative în cercetarea socială: oferă atât o introducere teoretică, cât și o practică pentru colectarea, analiza și scrierea unor cercetări științifice sociale calitative, care acoperă poziția, etica, arhivele, observarea participanților, abordări participative, interviuri semistructurate și utilizarea NVIVO și computer - analiza calitativă a datelor.

Disertație

Elementul final al MRes este o disertație de 15.000 de cuvinte. Disertația ar trebui să se concentreze asupra unui domeniu de politică internațională în care sunteți interesat, în mod ideal legat de domeniul de cercetare în care intenționați să vă specializați pentru doctorat. Fiecare student este susținut de un supraveghetor relevant din cadrul Școlii, care va consilia cu privire la alegerea subiectului și va oferi îndrumări pe tot parcursul procesului de cercetare. Dizertația completă trebuie depusă până la sfârșitul lunii august.

Modulele enumerate aici sunt orientative și nu există nicio garanție că vor rula pentru intrarea în anul 2019.

Cariere

Elevii care absolvesc de la MRes în Relații Internaționale continuă să găsească locuri de muncă în diverse domenii profesionale, printre care:

 • lege
 • politica de cercetare și consultanță
 • serviciul străin
 • agenții non-guvernamentale și organizații caritabile
 • organizații internaționale
 • serviciu civil

Unii studenți avansează la un doctorat pentru a-și urma o carieră academică.

Centrul de carieră oferă consiliere unu-la-unu tuturor studenților cu privire la un curs postuniversitar predat și oferă un program de evenimente pentru a ajuta elevii să își dezvolte abilitățile de angajare.

Cerințe de intrare

 • competența în limba engleză
 • O diplomă puternică de diplomă 2.1. Solicitanții pentru acest grad sunt de așteptat să fie potențiali doctoranzi.
 • Dacă ați studiat prima dvs. diplomă în afara Regatului Unit, consultați cerințele internaționale de intrare.

Calificările enumerate indică cerințele minime pentru intrare. Unele școli academice vor cere solicitanților să obțină note semnificativ mai mari decât minimul. Obținerea cerințelor de intrare enumerate nu vă garantează un loc, deoarece universitatea ia în considerare toate aspectele fiecărei aplicații, inclusiv, după caz, exemplul scris, declarația personală și documentele justificative.

Cerințe de aplicare

 • CV sau CV. Aceasta ar trebui să includă detaliile dvs. personale, cu o istorie a educației și a ocupării forței de muncă până în prezent.
 • declarație personală care indică cunoștințele dvs. despre program și modul în care vă va aduce beneficii (500 de cuvinte).
 • o propunere de cercetare (nu mai mult de 1.000 de cuvinte). Având în vedere că acest grad este luat în mod normal ca pregătire pentru un doctorat, o descriere a cercetării intenționate îi ajută pe școală să evalueze atât gradul de adecvare pentru un grad de cercetare, cât și posibilitatea de a oferi supraveghere.
 • un eșantion de lucrări scrise academice (2.000 de cuvinte).
 • două referințe originale semnatare academice.
 • transcrieri academice și certificate de diplomă.
 • dovezi de competență în limba engleză (cerută dacă limba engleză nu este prima dvs. limbă).

Finanțarea

Recenta Reducere Recenta

University of St Andrews oferă o reducere de 10% în taxele de studii postuniversitare studenților care sunt eligibili să absolve sau care au absolvit St Andrews în ultimii trei ani universitari și încep un program de studii postuniversitare la University of St Andrews .

Program predat în:
Engleză

Vezi 104 mai multe cursuri de la University of St Andrews »

Ultima actualizare March 19, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 9, 2019
Duration
1 an
La zi
Price
9,000 GBP
Marea Britanie și UE: £ 9,000; Overseas: £ 18,480
Deadline
Aug 12, 2019
Applicants should apply as early as possible to be eligible for certain scholarships and for international visa purposes.
După locații
După dată
Start Date
Sept 9, 2019
End Date
Sept 30, 2020
Termen limită de aplicare
Aug 12, 2019
Applicants should apply as early as possible to be eligible for certain scholarships and for international visa purposes.

Sept 9, 2019

Location
Termen limită de aplicare
Aug 12, 2019
Applicants should apply as early as possible to be eligible for certain scholarships and for international visa purposes.
End Date
Sept 30, 2020

University of St Andrews - Scotland's first university