MRes în Antropologie, Artă și Percepție oferă cursuri de formare pentru studii postuniversitare în antropologia creativității umane, artei, culturii materiale și expresiei vizuale. Este nevoie de percepție ca punct de plecare și se bazează pe teme care se extind peste limitele subiectului între artă și antropologie.

MRes în Antropologie, Artă și Percepție este condus de Departamentul de Antropologie Socială în cadrul Școlii de Studii Filosofice, Antropologice și de Film.

Repere

 • Elevii vor explora noi moduri de gândire antropologică și vor avea acces la instrumente de cercetare de ultimă oră pentru cercetări viitoare, inclusiv laboratoare practice de învățare cu experți invitați și o vizită în teren.
 • Cursul beneficiază de dimensiuni de clasă mică și de o abordare interdisciplinară.
 • Elevii au opțiunea de a scrie o disertație bazată pe bibliotecă sau o disertație cu o componentă practică.

Descrierea cursului

Programul are percepția ca punct de pornire și se bazează pe teme care se extind peste limitele subiectului dintre artă și antropologie. Aceste teme includ:

 • simțurile și percepția în antropologie,
 • rolul comunității și al cooperării în realizarea și utilizarea uceniciei și a cercetării bazate pe practici,
 • observarea și folosirea atenției în desen, fotografie, sunet și film,
 • relația dintre artă și psihologie,
 • reprezentare,
 • un proiect senzorial practic,
 • patrimoniu,
 • antropologie de proiectare,
 • comunități între lucrarea de teren antropologică și practica artei contemporane.

MRes oferă o bază excelentă în teme de cercetare contemporane și metode de cercetare inovatoare pentru studenții care doresc să facă un doctorat în antropologie, cultura vizuală, antropologie de proiectare, studii de patrimoniu și subiecte conexe. De asemenea, oferă o pregătire importantă pentru studenții interesați de o carieră în sectorul patrimoniului, dezvoltare, industriile creative, managementul locurilor și design.

Formatul de predare

Peste două semestre, elevii primesc patru module obligatorii. Metodele de predare includ prelegeri formale combinate cu predare în stil seminar, "laboratoare de învățare" practice cu experți invitați și o excursie în teren. Grupurile de cursuri sunt mici. Modulele sunt evaluate prin cursuri, care includ eseuri și misiuni independente de cercetare.

Pe parcursul anului, cu accent deosebit pe parcursul lunilor de vară, veți crea un proiect de cercetare culminând cu o disertație de 15.000 de cuvinte sau o disertație de 10.000 de cuvinte, cu un element practic. Fiecare elev de studii postuniversitare este desemnat un supraveghetor individual din rândul personalului antropolog care lucrează cu ei îndeaproape pentru a dezvolta un subiect și o direcție pentru terminarea disertației.

Departamentul de Antropologie Socială oferă postuniversitare cu acces la o colecție muzeală de obiecte etnografice și o sală comună care include o bibliotecă generală de clasă antropologică, oferind un spațiu care este împărtășit atât de personal, cât și de absolvenții postuniversitari. Bibliotecile departamentale, împreună cu biblioteca principală, care deține o colecție antropologică, includ materiale din toate regiunile etnografice ale lumii.

module

Fiecare modul cuprinde în mod tipic:

 • 22 de ore de contact pentru cursuri și seminarii, precum și timp suplimentar de "laborator de învățare" și excursii de teren,
 • Evaluare cursuri 100%.

Modulele din acest program au diferite metode de livrare și evaluare.

Semestrul 1

 • Antropologie, artă și percepție 1: centrelează rolul percepției în cultura vizuală și materială și acoperă teme antropologice haptice, vizuale, sonice și gustative și abordează rolul esteticii din perspectiva etnografică, antropologică și psihologică.
 • Antropologia legăturilor: Interdisciplinaritatea ca metodologie: analizează relevanța altor discipline pentru antropologia socială prin lucrul cu metodologii și concepte elaborate din istorie, științe sociale, filozofie, limbă și artă.

Semestrul 2

 • Antropologie, artă și percepție 2: explorează potențialul antropologiei de a contribui la criticile producției de imagini în film, artă și fotografie; dezvoltă noi abordări senzoriale ale observării și angajamentului și întreabă ceea ce este implicat în perceperea trecutului.
 • Metode de cercetare în antropologia socială: analizează metodologia cercetării antropologice prin acordarea unei atenții deosebite relației dintre metodă și experiența pe teren.

Disertație

Elevii pot alege să finalizeze o disertație de 15.000 de cuvinte sau o disertație de 10.000 de cuvinte cu un element practic. Dizertațiile studenților vor fi supravegheate de un membru al personalului didactic care va consilia asupra alegerii subiectului și va oferi îndrumări pe tot parcursul procesului de cercetare. Dizertația completă trebuie depusă până la data specificată în luna august.

În cazul în care elevii aleg să nu îndeplinească cerințele de disertație pentru MRes, există premii de ieșire disponibile care să permită candidații calificați corespunzător pentru a primi un certificat postuniversitar sau Diploma de studii postuniversitare. Prin alegerea unui premiu de ieșire, veți termina gradul dvs. la sfârșitul celui de-al doilea semestru de studiu și veți primi un PGCert sau PGDip în loc de MRes.

Modulele enumerate aici sunt orientative și nu există nicio garanție că vor rula pentru intrarea în anul 2019.

Cariere

Absolvenții de antropologie socială au caracteristici care caută mulți angajatori, iar o diplomă de antropologie socială oferă deschideri către o gamă largă de cariere. Absolvenții noștri au câștigat locuri de muncă de succes în domenii precum:

 • învățătură
 • proiecta
 • conservarea vieții sălbatice
 • muzee
 • politica internațională și organizațiile neguvernamentale (ONG-uri)
 • jurnalism (BBC și The Independent)
 • marketing

Centrul de carieră oferă consiliere unu-la-unu tuturor studenților cu privire la un curs postuniversitar predat și oferă un program de evenimente pentru a ajuta elevii să își dezvolte abilitățile de angajare.

Cerințe de intrare

 • O bună diplomă de licență 2.1. Salutăm aplicațiile de la studenții cu diplomă de licență în Antropologie Socială și de la cei care nu au experiență antropologică anterioară.
 • Dacă ați studiat prima dvs. diplomă în afara Regatului Unit, consultați cerințele internaționale de intrare.
 • Competența în limba engleză.

Calificările enumerate indică cerințele minime pentru intrare. Unele școli academice vor cere solicitanților să obțină note semnificativ mai mari decât minimul. Obținerea cerințelor de intrare enumerate nu vă garantează un loc, deoarece universitatea ia în considerare toate aspectele fiecărei aplicații, inclusiv, după caz, exemplul scris, declarația personală și documentele justificative.

Cerințe de aplicare

 • CV,
 • declarație personală (opțional),
 • un eșantion de lucrări scrise academice (2.000 de cuvinte)
 • două referințe originale semnatare academice,
 • transcrieri academice și certificate de diplomă,
 • dovezi de competență în limba engleză (cerută dacă limba engleză nu este prima dvs. limbă).

Programul STAR

Consorțiul Scoala de Formare în Cercetare Antropologică (STAR) reunește antropologi sociali de la universitățile St Andrews, Aberdeen și Edinburgh pentru a sprijini inovația în cercetare și predare.

În plus față de co-găzduirea conferințelor internaționale și atelierelor de lucru, consorțiul desfășoară două cursuri gratuite de formare rezidențială săptămânală în fiecare an în antropologie pentru studenții postuniversitari și cercetătorii din cariera timpurie. Primul curs este pentru studenți la nivel de pregătire în teren și al doilea este pentru cei aflați într-un stadiu avansat de scriere a cercetării.

Finanțarea

Recenta Reducere Recenta

University of St Andrews oferă o reducere de 10% în taxele de studii postuniversitare studenților care sunt eligibili să absolve sau care au absolvit St Andrews în ultimii trei ani universitari și încep un program de studii postuniversitare la University of St Andrews .

Program predat în:
Engleză

Vezi 104 mai multe cursuri de la University of St Andrews »

Ultima actualizare March 19, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 9, 2019
Duration
1 an
La zi
Price
9,000 GBP
Marea Britanie și UE: £ 9,000; Overseas: £ 18,480
Deadline
Aug 12, 2019
Applicants should apply as early as possible to be eligible for certain scholarships and for international visa purposes.
După locații
După dată
Start Date
Sept 9, 2019
End Date
Sept 30, 2020
Termen limită de aplicare
Aug 12, 2019
Applicants should apply as early as possible to be eligible for certain scholarships and for international visa purposes.

Sept 9, 2019

Location
Termen limită de aplicare
Aug 12, 2019
Applicants should apply as early as possible to be eligible for certain scholarships and for international visa purposes.
End Date
Sept 30, 2020

University of St Andrews - Scotland's first university