MEng în sisteme auto

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Inovator și internațional

 • Construiește-ți cariera în sisteme auto;
 • Studiu în inima industriei auto europene;
 • Învață să lucrezi într-un mediu interdisciplinar și intercultural;
 • Studiază limba engleză - trăiește în Germania.

„O experiență care îți schimbă viața” - Alfonso Rivera, clasa ASM din 2014

În ultimii ani, sistemele auto au crescut în număr, domeniu de aplicare și complexitate. Industria auto se confruntă cu o provocare enormă din cauza creșterii concurenței și a creșterii constante a cerințelor privind costurile, siguranța activă și pasivă și economia de combustibil.

Aceste provocări pot fi întâmpinate doar prin extinderea și reticularea sistemelor auto actuale. În ciuda creșterii complexității, trebuie realizate sisteme cu siguranță, disponibilitate și fiabilitate mai mari.

Dezvoltarea unor astfel de sisteme necesită calificări și cunoștințe de specialitate, plus capacitatea și disponibilitatea de a lucra într-o echipă interdisciplinară și internațională. Scopul cursului este de a comunica aceste abilități.

Construiește-ți cariera în sisteme auto

Programul este conceput pentru studenții care doresc să devină ingineri cu înaltă calificare în domeniul sistemelor auto, care doresc să lucreze la dezvoltarea sistemelor de control feedback, software auto și electronică auto. Studenții trebuie să aleagă una dintre cele trei majore:

 • Sisteme automotive bazate pe software
 • Dinamica vehiculelor
 • Electronica auto

Absolvenții care aleg principalele „Sisteme automobilistice bazate pe software” vor avea șansa să lucreze în domeniul dezvoltării, lansării pe piață și supravegherii producției de serii de vehicule a sistemelor de comunicații auto adecvate și inovatoare și a software-ului sigur.

Absolvenții care aleg „Dinamica vehiculelor” majore vor avea șansa de a lucra în domeniul dezvoltării și testării funcțiilor automotive inovatoare pentru direcție, suspensie și propulsie pentru îmbunătățirea rulării

Absolvenții care aleg mașina „Electronică auto” vor avea șansa de a lucra în domeniul specificării, dezvoltării și testării unităților de control și integrarea acestora în mașină, ținând cont de condițiile de bază specifice autovehiculului precum funcția, ambalarea și EMC.

Studiu în inima industriei auto europene

Esslingen University of Applied Sciences are o lungă tradiție în educarea inginerilor mecanici și auto. Fondată în 1914 ca Royal College for Mechanical Engineering, universitatea a profitat întotdeauna de locația sa într-unul dintre centrele importante ale industriei europene și, prin urmare, este strâns legată de companiile din apropiere. Acestea includ mulți lideri tehnologici la nivel mondial în inginerie mecanică și auto, cum ar fi Bosch, Daimler, Audi, Festo , Porsche și mulți alții. Aceste conexiuni puternice cu industria sunt deosebit de importante atunci când vine vorba de plasarea tezei de master a studentului.

Învață să lucrezi într-un mediu interdisciplinar și intercultural

Programul ASM reflectă nevoile companiilor orientate la nivel global. Oferim oportunitatea studenților din medii culturale diverse să studieze, să lucreze și să trăiască împreună. Acest lucru este posibil prin contactul activ cu universitățile partenere din multe țări din întreaga lume. Cooperarea interculturală în activitatea de proiect este de asemenea o valoare adăugată pentru studenții de master.

Acreditare

Programele de master din Esslingen au fost printre primele care au fost acreditate în Germania și sunt reevaluate în mod regulat de ASIIN. ASIIN este responsabil pentru examinarea și certificarea programelor universitare STEM, precum și a programelor interdisciplinare care conțin subiecte STEM. Programul ASM a colaborat îndeaproape cu ASIIN pentru a asigura dezvoltarea continuă a acestuia de înaltă calitate și recunoaștere internațională.

Esslingen: un loc ideal pentru a studia

Orașul Esslingen are o populație de peste 93.000 de locuitori și se află în cuib în viile cu vedere la valea Neckar. Stuttgart, capitala Baden-Wuerttemberg, se află la doar 20 de kilometri.

În apropierea universității, există multe trasee de drumeție prin podgorii și păduri care pot fi explorate pe jos, cu bicicleta sau pe segway. În oraș, există multe parcuri, castelul orașului, căi navigabile, cafenele stradale și teatre. Iarna, centrul vechi al orașului se aprinde cu o piață de Crăciun; vara, muzica live, cinematografele în aer liber și piețele artizanilor fac ca Esslingen să prindă viață. Centrul istoric al orașului Esslingen, cu casele pe jumătate din lemn, cafenelele și viața sa culturală diversă, este un ideal înconjurător pentru timpul de studiu reușit.

Esslingen are o istorie de peste 1.200 de ani, o istorie în care tradiția și progresul au mers din mână. Încă de la industrializarea sa, Esslingen a fost un centru major pentru învățământul ingineresc, iar acest amestec de măiestrie tehnică și tradiție culturală face din Esslingen un loc ideal de studiu.

Programul de sisteme auto

Teza de masterat

Lucrări științifice, documentare, apărare

Specialist în dinamica vehiculelor

 • Ride and Handling: Manipularea, modelarea suspensiei
 • Powertrain: sisteme de transmisie, control de transmisie, motor
 • Sistem de control

Principal în sisteme automobilistice bazate pe software

 • Comunicații auto: la bord și off-board
 • Sisteme de comunicații, interacțiuni om-mașină (MMI)
 • Sisteme încorporate de încredere: siguranță și securitate, subiecte selectate
  pe sisteme în timp real

Specialist în electronică Cas

 • Arhitectură electrică și electronică: electronică și comunicații 1, prototipare și simulare, laborator auto
 • Circuite de control electronic în funcțiune
 • Ambalare și integrare: ambalaj și cablaj
  Automotive EMC, Electronics and Communications 2, Aplicații distribuite în laborator

Simulare și control 2

Echipa de proiect

Metode matematice în inginerie:

Algebra liniară numerică, analiză numerică, laborator FEM

Proiectare sistem:

Sisteme de automobile și arhitecturi software, automobile
Procesul de dezvoltare a sistemelor și testarea sistemului

Simulare și control 1:

Control de bază, Control avansat, Laborator și Simulare

Vehicule Tehnologie sau electronică, senzori și tehnologie de măsurare

Program de limbă și cultură în septembrie

În plus, clasa de germană este oferită ulterior o paralelă cu cursul de studiu.

Durata totală: 3 semestre (18 luni)

Cerințe de admitere

 • Dinamica principală a vehiculelor: licență în inginerie auto, inginerie mecanică sau echivalent
 • Major Car Electronics: Licență în Mecatronică, Inginerie Electrică sau echivalent
 • Sisteme auto principale bazate pe software: licență în tehnologia informației, inginerie electrică sau echivalent
 • Două referințe și o scrisoare de motivație
 • Test de limba engleză (consultați site-ul nostru pentru detalii)

Taxe de școlarizare: 1500 pentru membrii non-UE

Termenul limită de depunere a cererilor: 31 martie

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences.

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences. Citește mai puţin