MEng în proiectare și dezvoltare pentru inginerie mecanică și auto

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Introducere

Internaționalitatea este o caracteristică foarte importantă a școlii absolvite universitare Esslingen . Avem studenți din medii culturale diverse care studiază, lucrează și trăiesc împreună. Acest schimb și cooperare interculturală reprezintă o valoare adăugată puternică pentru studenții noștri de master.

Universitatea Esslingen menține un contact regulat cu multe companii internaționale de top. Acest lucru este important pentru dezvoltarea, planificarea și predarea programelor noastre și este de mare beneficiu pe parcursul semestrului practic al studenților. Cursurile de master de la Universitatea Esslingen sunt acreditate în mod regulat de asociații de renume precum FIBAA și ASIIN.

Esslingen: un loc ideal pentru a studia

Orașul Esslingen are o populație de peste 93.000 de locuitori și se află în cuib în viile cu vedere la valea Neckar. Stuttgart, capitala Baden-Wuerttemberg, se află la doar 20 de kilometri.

Esslingen are o istorie de peste 1.200 de ani, o istorie în care tradiția și progresul au mers din mână. Încă de la industrializarea sa, Esslingen a fost un centru industrial și de afaceri atractiv. Multe companii internaționale precum Daimler, Eberspächer și Festo s-au stabilit aici.

Centrul istoric al orașului Esslingen, cu casele pe jumătate din lemn, cafenelele și viața sa culturală diversă, este un ideal înconjurător pentru timpul de studiu reușit.

Esslingen Master of Engineering in Design and Development in Automobile and Mechanical Engineering (DDM) este axat pe furnizarea de cunoștințe și abilități avansate în domeniul proiectării și dezvoltării sistemelor de inginerie complexă. Acesta își propune să le permită studenților să se ocupe cu succes de diversele fațete ale proiectelor de dezvoltare modernă simultană. Pe lângă prelegerile tehnice avansate și laboratoarele, proiectele interculturale, interdisciplinare ale studenților fac parte din program. Prin intermediul acestora, studenții li se oferă posibilitatea de a împărtăși nu numai cunoștințele lor de specialitate, ci și mediile lor culturale în scenarii de lucru din viața reală. Ingineria modernă simultană necesită calificări și cunoștințe de specialitate, plus capacitatea și disponibilitatea de a lucra într-o echipă interdisciplinară și internațională. Scopul cursului este de a comunica aceste abilități.

Interesant și inovator

Master of Engineering - DDM - este un program care își propune să pregătească studenții pentru o muncă provocatoare în domeniile de bază ale proiectării și dezvoltării industriei mecanice și ingineriei auto globalizate.

Modulele de bază ale programului includ prelegeri privind rezistența avansată a materialelor, tehnologia materialelor, sisteme dinamice, proiectare pentru fabricație, dinamică aero și fluidă, precum și mai multe subiecte complementare. Absolvenții programului sunt calificați să lucreze, de exemplu, în următoarele domenii: industria auto și furnizorii de componente, industria de inginerie mecanică, industria de procesare și consultanța în inginerie.

Competențele de bază și calificările care trebuie obținute includ know-how-ul de soluționare a problemelor bazat pe cunoștințe în rețea în domeniile de bază și de intersecție ale proiectării, dezvoltării, simulării și tehnologiei de producție, precum și capacitatea de a comunica și acționa cu încredere în mediul internațional / intercultural a industriei moderne.

Studiu în centrul industriei europene de inginerie mecanică și auto

Universitatea Esslingen are o lungă tradiție în educarea inginerilor mecanici și auto. Fondată în 1914 ca Royal College for Mechanical Engineering, universitatea a profitat întotdeauna de locația sa într-unul dintre centrele majore ale industriei europene și, prin urmare, este strâns legată de companiile din apropiere, inclusiv o mulțime de lideri tehnologici mondiali, atât în domeniul ingineriei mecanice și auto, cum ar fi Daimler, BOSCH, FESTO, Porsche, Index și multe altele.

Facultatea și predarea filozofiei

Predarea facultății constă dintr-un amestec de profesori de la Universitatea Esslingen , precum și experți din partenerii noștri corporativi. Datorită angajamentului nostru puternic de a oferi studenților noștri cunoștințe practice, multe dintre cursurile noastre sunt orientate pe echipă, inclusiv studii de caz, vizite de companie și lucrări de proiect. Prin acestea, elevii li se oferă posibilitatea de a împărtăși nu numai cunoștințele lor de specialitate, ci și mediile lor culturale, în scenarii de lucru reale.

Programul de masterat în inginerie

Teza de masterat

 • Lucrări științifice, documentare, apărare

Abilități soft pentru ingineri

 • Abilități soft pentru ingineri

Proiectare pentru fabricație

 • Proiectare produs orientată spre producție
 • Managementul ciclului de viață al produsului cu laborator

dinamică

 • Sisteme cu mai multe corpuri
 • Simularea sistemelor cu mai multe corpuri

Vibrații și acustică

 • vibraţiile
 • NVH în sisteme auto
 • Analiza vibrațiilor asistate de computer (CAT)

Aero și dinamica fluidelor

 • Dinamica avansată a fluidelor; Transfer de căldură; computațională
 • Dinamica fluidelor

Echipa de proiect

Puterea avansată a materialelor

 • Proiectare greutate ușoară
 • Metoda avansată a elementelor finite

Tehnologie avansată de materiale

 • Proiectare sistem; Materiale avansate de inginerie;
 • Tehnologia suprafeței; Studii de caz

Integritatea structurilor

 • Integritatea structurilor; Analiza eșecurilor

Tehnici de măsurare și testare

 • Măsurarea vibrațiilor și acusticii
 • Măsurarea vibrațiilor și acusticii de laborator

Siguranță și fiabilitate

 • Fiabilitate; Proiectarea experimentelor; Siguranța activă și pasivă a mașinilor

Program de limbă și cultură în septembrie

În plus, clasa de germană este oferită ulterior o paralelă cu cursul de studiu.

Durata totală: 3 semestre (18 luni)

Cerințe de admitere

 • Licențiat în Inginerie Automobilistică, Inginerie Mecanică sau echivalent;
 • Două scrisori confidențiale de recomandare;
 • Scrisoarea de motivație (scrisă de mână);
 • Test de limba engleză;
 • Cerințe suplimentare vă rugăm să consultați site-ul web;
 • Taxe de școlarizare: fără taxe de școlarizare.

Termenul limită de depunere a cererilor: 31 martie

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences.

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences. Citește mai puţin