MDes International Design Strategy / Le Studio France

Generalități

Programul de descriere

O experiență captivantă în realitatea designului din Franța.

140656_lsf.jpg

În contextul actual al globalizării, înțelegerea altor culturi și a altor sisteme de valori este un atu major pentru fiecare proiectant. MDes International Design Strategy / Le Studio France încurajează explorarea culturii franceze într-un context aplicat, interdisciplinar.

Acest program de strategie internațională de design oferă o oportunitate extraordinară pentru studenții internaționali de design pentru a descoperi și a înțelege cultura franceză. Urmează un ritm diferit, adaptat elevilor care integrează școala la nivel postuniversitar, pentru a permite o bună integrare și o abordare mai bună a metodologiei așa cum este predată în școală.

Studenții vor putea alege să lucreze la proiecte legate de unul dintre aceste 5 subiecte, atașate Laboratoarelor noastre de proiectare:

 • Design de îngrijire
 • Proiectare oraș
 • Design digital
 • Proiectare alimentară
 • Media Design

Program predat în limba engleză.

140671_CampusF_Label_Bienv_3Etoil.jpg

L'École De Design Nantes Atlantique fost distins cu eticheta „Bienvenue en France” cu scorul maxim de trei stele de către Campus
Franţa. Această etichetă arată angajamentul și calitatea instituției în primirea studenților internaționali.

Curriculum

Un program unic de doi ani

Studenții își desfășoară studiile de master din sfera disciplinei de proiectare și cu un spirit de integrare într-un context francez.

Studenții vor putea alege să lucreze la proiecte legate de unul dintre aceste 5 subiecte, atașate Laboratoarelor noastre de proiectare:

Design de îngrijire

Cum să oferim soluții creative, inovatoare și durabile la problemele sociale contemporane.

Proiectare oraș

Cum proiectarea trebuie să facă față evoluției mediului nostru construit și transformărilor urbane.

Design digital

Interacțiuni între oameni și mașini în lumea digitală, creșterea inteligenței artificiale și calitatea experienței utilizatorului.

Proiectare alimentară

Cum să hrănești mai mult de 7 miliarde de oameni într-un mod durabil și să promovezi alimente care sunt bune pentru sănătate și mediu.

Media Design

Cum să spunem realul și să facem adevărul tangibil prin vizualizarea datelor.

123709_LeStudioFrancevisuel2.jpg

Cerințele de admitere

Cerințe academice

Acest program este deschis tuturor solicitanților care:

 • deține o diplomă de licență în proiectare sau echivalent sau
 • au terminat cel puțin trei ani de studii universitare de licență în proiectare sau echivalent, echivalând cu cel puțin 180 de credite ECTS.

Puteți aplica înainte de a primi efectiv titlul sau ați finalizat studiile universitare. Totuși, admiterea va intra în vigoare numai după obținerea diplomei sau validarea creditelor de licență.

Solicitanții al căror nivel considerăm că este insuficient li se poate recomanda să urmeze un semestru sau un an întreg în clasa noastră internațională / anul III de DN MADE înainte de a intra în programul de masterat.

Cerințe de limbă

Engleză

Dacă nu sunteți nativ vorbitor de limba engleză, vă rugăm să furnizați dovada abilității dvs. de limba engleză (nivel minim de 700 de puncte la testul TOEIC sau echivalent pentru programele predate în engleză).

limba franceza

Deși nu este obligatoriu pentru programele predate în engleză, o anumită comandă a limbii franceze este recomandată pentru viața de zi cu zi în Franța și în scopuri de integrare.

Cum să aplicați?

 • Cum? Aplicațiile pot fi făcute doar online.
 • Cand? Aplicațiile vor fi deschise pe site-ul nostru web din noiembrie 2020 până în iunie 2021.
 • Cat costa? După ce ați completat datele personale, vi se va cere să plătiți o taxă de înscriere nerambursabilă de 50 € pentru a acoperi costurile administrative ale procesului dvs. de admitere. Această plată este posibilă numai cu cardul de credit sau Paypal și este complet garantată.

Procesul de selecție

Procesul de selecție este organizat după cum urmează:

 1. Cerere online și plata taxelor de aplicare.
 2. Încărcarea tuturor documentelor necesare pentru aplicație.
 3. Revizuirea dosarului cererii.
 4. Dacă cererea dvs. este acceptată, va fi organizat un interviu față în față sau videoconferință.

Taxe de școlarizare 2021

 • Studenți francezi și studenți ai Uniunii Europene: 7.700 € pe an.
 • Studenți din afara Uniunii Europene: 9.000 € pe an.

Burse: Vă recomandăm să contactați ambasada Franței în țara dvs., agenția dvs. locală CampusFrance.

Obține o viză pentru Franța

Va trebui să obțineți o viză de student cu ședere lungă înainte de a ajunge în Franța. Cererea de formular trebuie să fie adresată ambasadei franceze sau consulatului țării dvs. de reședință cu cel puțin 3 luni înainte de plecare sau la Campus Franța din regiunea dumneavoastră.

Procedura OFII

Posesorii unei vize de ședere lungă valabile pentru șederea lor trebuie să o valideze online în termen de 3 luni de la sosirea lor în Franța pe site-ul OFII (site-ul web disponibil în franceză, engleză și chineză).

Studenții care doresc să-și extindă șederea dincolo de datele indicate în viză trebuie să solicite un permis de ședere din prefectura Nantes.

Perspectivele de angajare și educația ulterioară

Perspective internaționale de carieră

Acest program antrenează studenții pentru a deveni jucători globali care pot conversa fluent în engleză și posibil chiar limba locală, franceza, înțelegând contextul unei alte țări și, mai ales, se abilită în capacitatea de a proiecta pentru clienți și angajatori din alte culturi. Este o experiență de viață care își va schimba participanții, deschizând adesea oportunități de carieră internaționale neașteptate și interesante.

Master în proiectare

Ca toate programele noastre de masterat, aceasta vă conduce la diploma de master în proiectare, certificată de Ministerul Francez al Învățământului Superior și Cercetare și înregistrată în Registrul Național de Certificări Professionnelles (directorul francez pentru calificări profesionale sau RNCP) ca nivel I Masterat.

Ultima actualizare Sept 2020

Despre facultate

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to design professions, in association with l’Univ ... Citeste mai mult

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to design professions, in association with l’Université de Nantes. Citește mai puţin
Nantes , Sao Paulo , Shanghai , Pune + 3 Mai mult Mai Puțin