MDes International Design Strategy / India Studio

Generalități

Programul de descriere

Inspirați-vă de cultura indiană printr-un program MDes de doi ani și obțineți o diplomă de franceză certificată

123707_IndiaStudiovisuel1.png

Economia în creștere a Indiei și cererea ridicată de profesioniști în proiectare oferă oportunități vaste de a găzdui tineri designeri în timpul și după studiile lor. În contextul actual al globalizării, înțelegerea altor culturi și a altor sisteme de valori este un atu major pentru fiecare proiectant. MDes International Design Stategy / India Studio încurajează explorarea diferitelor culturi într-un context aplicat, interdisciplinar.

"Designul nu înseamnă doar a face ceva frumos, ci și ceva care poate face viața mai bună pentru oameni".

Acest program oferă o oportunitate unică pentru tinerii designeri de a se specializa în gândirea în domeniul inovării sociale și al designului. În India, elevii noștri învață cum să utilizeze designul pentru un impact social pozitiv asupra oamenilor și întreprinderilor și pentru a înțelege mai bine perspectiva globală asupra designului. Elevii vor trebui să înțeleagă piața indiană și să țină seama de comportamentele locale pentru a oferi un proiect coerent, adaptat utilizatorilor, cu o abordare antropologică de proiectare.

O piatră de hotar pentru o carieră internațională de designeri

Urmând același model educațional, ca cel predat în Franța, L’École de design oferă studenților posibilitatea de a obține un nivel de master recunoscut la nivel internațional și național.

Colaborarea strânsă cu echipele intercultural și lucrul dintr-o perspectivă total diferită va oferi o experiență bogată pentru tinerii designeri dispuși să lucreze la nivel internațional.

Program în parteneriat cu MIT Pune

106047_logo_mit.gif

Temele principale

  • Antropologie
  • Inovare socială
  • Proiectați într-un context indian
  • Contextul multicultural

Curriculum

Programele MD, stabilite pe parcursul a doi ani, sunt organizate în patru semestre validate cu câte 30 ECTS fiecare. Se așteaptă un timp de lucru personal și consecvent pentru fiecare modul.

Semestrul 1

Studenții petrec acest semestru în străinătate într-un stagiu ca designer junior (minimum 13 săptămâni). Urmează înainte de acest stagiu un modul care include un seminar de bun venit și metodologie-transculturalitate (80 de ore), cursuri de limbă și cultură locală (30 de ore).

Scopul acestui semestru pentru studenți este de a evidenția și de a extinde cunoștințele profesionale în contextul unei alte culturi.

Semestrul 2

În acest semestru, elevii învață cum să gestioneze proiectele complexe de proiectare, să își aprofundeze cunoștințele despre aspectele economice, sociale și culturale ale domeniului acoperit în programul lor, să elaboreze și să aplice o metodologie și să sprijine proiectul lor de sfârșit de termen. studii, subiectul căruia ele însele definesc.

Semestrul 3

Continuarea și finalizarea proiectului de terminare a studiilor care rezumă toate competențele profesionale dobândite. Acesta poate fi realizat în colaborare cu o firmă și / sau un laborator de cercetare al unei universități partenere. Acest proiect personal de finalizare a studiilor trebuie să fie legat de programul în care sunt înscriși studenții.

Supravegherea este asigurată sub formă de ateliere sub conducerea unui designer referitor la care sunt asociați difuzoare punctuale. Scrierea unei teze în tema proiectului.

Semestrul 4

Programul de studii se încheie cu un stagiu de minimum șaisprezece săptămâni (și cel mult șase luni) în cadrul unei companii, în Franța sau în străinătate.

Stagiarii lucrează ca designeri juniori și susțin total sau parțial un proiect.

Studentul trebuie să-și demonstreze capacitatea de a se integra într-o echipă, de a gestiona un proiect și de a dezvolta toate secvențele proiectului pentru buna funcționare. Permite studentului să-și articuleze toate studiile cu ceea ce va fi prima sa experiență profesională.

În funcție de proiectul profesional al studentului, acest stagiu poate avea loc, de asemenea, într-o companie pe care elevul o va crea sau chiar într-un laborator de cercetare.

În acest program, tinerii designeri pot învăța cum să utilizeze designul pentru un impact social pozitiv asupra oamenilor și întreprinderilor și pentru a înțelege mai bine perspectiva globală asupra designului.

123706_IndiaStudiovisuel2.jpeg

Pune, India

Ca una dintre cele mai rapide țări în curs de dezvoltare din lume, unde meșteșugul tradițional fin și tehnologia de ultimă generație se împletesc, India oferă perspective interesante pentru designeri din toate domeniile. Campusul mare al Institutului de Design MIT va permite studenților să participe la numeroasele activități ale Universității, festivaluri și să se întâlnească și să colaboreze cu studenți din diverse domenii precum design de transport, design vestimentar, film și video, etc.

Un program unic de doi ani

Elevii își desfășoară studiile de masterat în domeniul disciplinei de proiectare și cu un spirit de integrare într-un context asiatic. În timpul proiectelor aplicate cu companii locale partenere, studenții formează echipe interdisciplinare de proiectare care lucrează pe teme reale pentru clienții asiatici.

Programul MDS acoperă patru semestre întregi de curriculum acreditate, cu 30 de credite ECTS (European Credit Transfer System) rambursate pe semestru. În primul semestru, începând cu luna septembrie, studenții participă la un seminar de orientare înainte de a-și începe stagiile. Al doilea semestru oferă un program plin de instruire și proiecte pline, condus de cadre didactice și designeri profesioniști. Al treilea semestru este dedicat lucrărilor concentrate, individuale asupra unei teze și a unui proiect de design personal referitor la proiectarea transculturală. Cel de-al patrulea semestru eliberează studenții într-o experiență de practică finală, desfășurată ideal într-un context asiatic sau cel puțin internațional, și se încheie cu o apărare a tezelor, în care fiecare elev se prezintă ca designer profesionist.

Ultima actualizare Sept 2020

Despre facultate

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to design professions, in association with l’Univ ... Citeste mai mult

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to design professions, in association with l’Université de Nantes. Citește mai puţin
Nantes , Sao Paulo , Shanghai , Pune + 3 Mai mult Mai Puțin