MDes International Design Strategy / China Studio

Generalități

4 locații disponibile

Programul de descriere

Un program postuniversitar în doi ani specializat în strategia internațională de proiectare, un singur master în design

123704_ChinaStudio.png

Pe parcursul studiilor de design transcultural / studenților din China, studenții vor învăța să descifreze comportamentele locale și să înțeleagă piața chineză pentru a oferi un proiect coerent, adaptat utilizatorilor, cu o abordare antropologică de proiectare. Acest program reprezintă o piatră de temelie pentru o carieră internațională de designeri.

106044_logo_fineart.gif

Program în parteneriat cu colegiul Fineart de la Universitatea din Shanghai

Temele principale

  • Antropologie
  • Design în context chinezesc
  • Abordare multiculturală

Programele MD, stabilite pe parcursul a doi ani, sunt organizate în patru semestre validate cu câte 30 ECTS fiecare. Se așteaptă un timp de lucru personal și consecvent pentru fiecare modul.

Curriculum

Semestrul 1

Studenții petrec acest semestru în străinătate într-un stagiu ca designer junior (minimum 13 săptămâni). Urmează înainte de acest stagiu un modul care include un seminar de bun venit și metodologie-transculturalitate (80 de ore), cursuri de limbă și cultură locală (30 de ore).

Scopul acestui semestru pentru studenți este de a evidenția și de a extinde cunoștințele profesionale în contextul unei alte culturi.

Semestrul 2

În acest semestru, elevii învață cum să gestioneze proiectele complexe de proiectare, să își aprofundeze cunoștințele despre aspectele economice, sociale și culturale ale domeniului acoperit în programul lor, să elaboreze și să aplice o metodologie și să sprijine proiectul lor de sfârșit de termen. studii, subiectul căruia ele însele definesc.

Semestrul 3

Continuarea și finalizarea proiectului de terminare a studiilor care rezumă toate competențele profesionale dobândite. Acesta poate fi realizat în colaborare cu o firmă și / sau un laborator de cercetare al unei universități partenere. Acest proiect personal de finalizare a studiilor trebuie să fie legat de programul în care sunt înscriși studenții.

Supravegherea este asigurată sub formă de ateliere sub conducerea unui designer referitor la care sunt asociați difuzoare punctuale. Scrierea unei teze în tema proiectului.

Semestrul 4

Programul de studii se încheie cu un stagiu de minimum șaisprezece săptămâni (și cel mult șase luni) în cadrul unei companii, în Franța sau în străinătate.

Stagiarii lucrează ca designeri juniori și susțin total sau parțial un proiect.

Studentul trebuie să-și demonstreze capacitatea de a se integra într-o echipă, de a gestiona un proiect și de a dezvolta toate secvențele proiectului pentru buna funcționare. Permite studentului să-și articuleze toate studiile cu ceea ce va fi prima sa experiență profesională.

În funcție de proiectul profesional al studentului, acest stagiu poate avea loc, de asemenea, într-o companie pe care elevul o va crea sau chiar într-un laborator de cercetare.

123705_Visuel2Chine.jpg

Shanghai, China

Shanghai este o locație strategică pentru a dezvolta un design intercultural datorită dinamismului și evoluției sale recente. De asemenea, reprezintă un câmp mare de observare și experimentare pentru înțelegerea și internalizarea codurilor și utilizărilor chinezești.

De-a lungul acestui curs, studenții vor învăța să descifreze comportamentele locale și să înțeleagă piața chineză pentru a oferi un proiect coerent, adaptat utilizatorilor, cu o abordare antropologică a proiectării.

Studioul China participă la expertiza Design Labs (situat în Nantes) în timp ce lucrează la probleme comune.

Un program unic de doi ani

Elevii își desfășoară studiile de masterat în domeniul disciplinei de proiectare și cu un spirit de integrare într-un context asiatic. În timpul proiectelor aplicate cu companii locale partenere, studenții formează echipe interdisciplinare de proiectare care lucrează pe teme reale pentru clienții asiatici.

Ultima actualizare Sept 2020

Despre facultate

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to design professions, in association with l’Univ ... Citeste mai mult

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to design professions, in association with l’Université de Nantes. Citește mai puţin
Nantes , Sao Paulo , Shanghai , Pune + 3 Mai mult Mai Puțin