MBA în managementul mobilității durabile

Generalități

Programul de descriere

Gestionarea mobilității durabile (MBA)

Începând cu anul universitar 2017/2018, Universitatea Tehnică din Berlin (Technische Universität Berlin) oferă un nou program de masterat privind managementul mobilității durabile în campusul EUREF din centrul Berlinului. Cursul se adresează inginerilor de transport, experților în transporturi și mobilitate, planificatorilor, arhitecților și managerilor de proiect de sustenabilitate care doresc să dobândească cunoștințe aprofundate și speciale în domeniul gestionării durabile a mobilității.

Impactul din ce în ce mai mare al sistemelor de transport asupra mediului, precum și nevoia de energie, necesită noi abordări și noi concepte. Acest MBA oferă un design integrat în diferite discipline, abordând o serie de perspective diferite. Abordarea bazată pe teorie și practică oferă studenților o înțelegere conceptuală și abilitățile necesare pentru abordarea problemelor practice, acoperind nevoile de dezvoltare, analiză și implementare a strategiei, luarea deciziilor complexe și gestionarea proiectelor.

Structura cursului

Programul MBA este predat pe o perioadă de trei semestre. Primele două semestre includ prelegeri, tutoriale, seminarii, vizite de companie și excursii. În al treilea semestru studenții se pot specializa alegând elective în funcție de interesul lor. Programul va fi finalizat în al treilea semestru prin scrierea unei teze de master.

Primul semestru este dedicat fundamentelor Business, Technology, Economie și Law în contextul transportului durabil.

În cel de-al doilea semestru, tendințele și viitorul transporturilor, precum și tranziția către o mobilitate durabilă și actorii implicați vor fi principalele aspecte, care cuprinde și problema guvernanței și a managementului structurilor complexe. O serie de prelegeri va oferi studii de caz la nivel mondial.

Al treilea semestru este dedicat specializării și tezei de master.

Sunt oferite cursuri elective pentru specializare.

Experți

Profesorii sunt invitați din comunitatea internațională și sunt experți din universități, autorități naționale și europene, precum și companii de transport naționale și internaționale.

module

1. Semestrul
1.1 Tehnologie (9 ECTS)
1.2 Economie (6 ECTS)
1.3 Afaceri (9 ECTS)
1.4 Drept (6 ECTS)

2. Semestrul

2.1 Management (12 ECTS)
2.2 Actori și practici pentru mobilitate (6 ECTS)
2.3 Tendințe și futururi ale mobilității (6 ECTS)
2.4 Serie de prelegeri (6 ECTS)

3. Semestrul

Două dintre următoarele elective obligatorii trebuie să fie selectate:

Modele de afaceri și investiții în mobilitate durabilă (6 ECTS): Analiza datelor și TIC în mobilitate (6 ECTS)

Planificarea urbană și a transporturilor în economii emergente: concepte și experiențe (6 ECTS)

Analiza datelor și TIC în mobilitate (6 ECTS)

Studenții pot alege, de asemenea, ca optivi, modulele elective oferite de MBA Energy Management și MBA Building Sustainability.

Teză de master (18 ECTS)

Avantaje și oportunități

Autoritățile, întreprinderile și alte agenții implicate în transport și mobilitate trebuie să-și regândească strategiile actuale. Fiecare zonă urbană se confruntă cu propriile sale provocări specifice: congestia, emisiile, siguranța, accesibilitatea și implicațiile economice sunt doar câțiva factori care reflectă situația de mobilitate pe care o resimt locuitorii. Aceasta implică o nevoie crescută de manageri educați și calificați, capabili să pună aceste aspecte în discuție cu schimburile sociale, noile tehnologii și modelele de afaceri inovatoare.

Programul MBA de la TU Berlin, în „Managementul Mobilității Durabile”, închide decalajul educațional în acest domeniu și pregătește studenții pentru poziții de conducere, formând oameni care pot oferi soluții de ultimă generație și mobilitate durabilă.

Conținutul interdisciplinar al programului, care acoperă aspectele sociale, economice, tehnice și de guvernanță ale mobilității durabile de mâine, oferă studenților și viitorilor angajați un profil distinctiv și le califică pentru o poziție de lider în sectorul mobilității. Învățarea și studierea în grupuri mici de până la 30 de studenți permite condiții individuale și excelente de învățare.

Campusul EUREF din jurul benzinarului din Berlin-Schöneberg oferă condiții locale unice și atractive. Elevii care sunt viitorii experți în domeniul energiei învață, în strânsă colaborare cu întreprinderile și instituțiile de vârf din campusul EUREF, să se familiarizeze cu proiecte practice în domeniul mobilității durabile.

Cunoștințele practice și tehnice sunt îmbunătățite în continuare prin diverse excursii către instituțiile relevante și operatorii de transport.

La sfârșitul MBA, sectoarele potențiale de ocupare a forței de muncă cuprind, fără a se limita la acestea, proiectarea serviciului mobil și durabil pentru servicii de mobilitate; infrastructura sau serviciul de transport, operațiunile și administrarea; planificarea, dezvoltarea, comercializarea sau reglementarea rețelelor de transport; auditarea sau gestionarea politicii de dezvoltare durabilă într-o companie sau instituții publice și private.

Taxe de școlarizare

Taxa de școlarizare pentru program se ridică la 15.000 Euro, inclusiv taxele de administrare obișnuite pentru biletul semestrial pentru serviciul de transport public din Berlin (zone tarifare ABC). Taxa poate fi plătită în rate semestriale.

cerere

Perioada de depunere a cererilor este de la începutul lunii februarie până la sfârșitul lunii aprilie pentru început în octombrie al aceluiași an.

Sunt necesare următoarele documente:

  • Scrisoare de motivare în limba engleză (maximum 1 pagină A4)
  • CV-ul tabular, cu informații care să includă mediul educațional și profesional
  • Diplomă universitară recunoscută de universitățile germane (cel puțin 210 ECTS)
  • Dovada experienței de muncă de cel puțin un an de la finalizarea studiilor, de preferință în domeniile relevante de transport și planificare
  • Dovada cunoașterii limbii engleze la nivelul B2 (sau superior) al Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CEFR) (nu este necesar pentru absolvirea liceului în limba engleză)
  • Pot fi depuse și alte documente, cum ar fi referințele.


Dacă aveți întrebări cu privire la procedura de depunere a cererii, vă rugăm să o contactați pe doamna Alina Pfeifer: contact@mobility.tu-berlin.de

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Technische Universität Berlin offers three MBA courses and one MBL course in Energy on the EUREF Campus in the centre of Berlin. The courses address young professionals from all over the world who wan ... Citeste mai mult

Technische Universität Berlin offers three MBA courses and one MBL course in Energy on the EUREF Campus in the centre of Berlin. The courses address young professionals from all over the world who want to gain special knowledge in the energy sector. Citește mai puţin