Programe de MA

Diplomele de Masterat în Arte (abreviat MA sau M.A.) reprezintă dobândiri postuniversitare oferite de universități din întreaga lume. Urmarea unui Masterat în Arte îți poate oferi mai multe beneficii diferite, de la îmbunătățirea planurilor profesionale la abilități mai bune de rezolvare a problemelor și de luare de decizii.

În plus, un Masterat în Arte poate duce la studii postuniversitare în cadrul unui program de Doctorat. În cadrul domeniului academic al unui Masterat în Arte se pot urma teme specializate în discipline precum Arte, Științe Umane, Științe Sociale și uneori Afaceri și Drept. Candidații MA trebuie adesea să finalizeze o cercetare și să prezinte o teză de disertație pentru a-și putea completa studiile.

Varietatea diferitelor programe de Masterate în Arte poate fi copleșitoare - nu lăsa asta să te oprească! Începe-ți căutarea aruncând o privire la cele mai populare programe de Masterat în Arte listate mai jos.

Masterat în Arte adăugat recent

Opole University

MA în Economie - Dezvoltare Durabilă

August 17, 2018
Acest program de masterat are scopul de a crea o comunitate de lideri de afaceri responsabili care sunt conștienți de necesitatea unor soluții mai durabile în viața socio-economică. Candidații vor avea o mare oportunitate de a învăța teoria care permite o schimbare reală spre durabilitate, pentru a dobândi abilități și capacități pentru a conduce întrep… [+]rinderi mai sustenabile, precum și pentru a susține ideea dezvoltării durabile în alte moduri semnificative. [-]

The New School

Studii Media (MA)

August 17, 2018
Programul Master of Arts în Media Studies oferă un curriculum interdisciplinar în teoria, designul și practica media, cu accent pe producerea de materiale video, audio și bazate pe Web.

Grand Canyon University

MA în Ministerul Urban

August 16, 2018
Maestrul de Arte din Ministerul Urban este conceput pentru liderul creștin cu o inimă de serviciu dincolo de zidurile bisericii. Programul unic al Seminarului Teologic al Grand Canyon pregătește pastori, miniștri și lideri nonprofit să aducă serviciul asemănător lui Hristos cu medii urbane ritmate.

Universități în România

Schimbă locația

Ce este un Masterat în Arte?

De la latinul Magister Artium, un Masterat în Arte (abreviat MA, M.A. sau AM) este un program postuniversitar oferit la universități din întreaga lume. Majoritatea programelor de Masterat în Arte cad într-una din următoarele categorii academice: științe umane, geografie, antropologie, științe sociale, comunicații, lingvistică, iar la unele universități și teologie sau îngrijire sanitară. Un MA este diferit față de un Masterat în Științe (MSc), care este un program postuniversitar în științe, inginerie, tehnologie, medicină sau uneori afaceri. Un Masterat în Arte oferă o înțelegere largă, la nivel postuniversitar a unei discipline anume, domeniu de studiu sau domeniu interdisciplinar.

Care sunt beneficiile urmării unui Masterat în Arte?

Există mai multe beneficii măsurabile în a urma un Masterat în Arte care pot satisface motivațiile profesionale, personale și academice. Absolvenții MA sunt considerați foarte calificați în domeniul lor și sunt adesea luați în considerare pentru mai multe oportunități profesionale decât cei care dețin doar o diplomă de licență sau de liceu. Disciplinele care cad în categoria unui Masterat în Arte oferă specialiștilor în aceste domenii oportunitatea de a alege dintr-o varietate largă de drumuri profesionale. Provocările cu care se confruntă studenții pe perioada completării unui Masterat în Arte îi pregătește pe absolvenți pentru a face față provocărilor profesionale de-a lungul carierei lor. Cercetarea independentă a studenților MA este în general necesară pentru a finaliza un proiect de teză și îi învață pe aceștia metode de cercetare care le vor fi de folos în provocările viitoare.

Ce studiem la un Masterat în Arte?

Programele de Masterat în Arte sunt oferite într-o varietate de discipline, domenii de studiu sau zone de specializare. În cadrul științelor umane, programele MA sunt conferite pentru studiul de Literatură, Istorie, Limbi Străine, Religie, Științe Clasice, Filosofie, Arte Vizuale și Arte Interpretative. Programele de Masterat în Arte sunt în general specializate pe un anumit subiect din cadrul acestor discipline. De exemplu, este posibil să obții o diplomă de MA în Literatura pentru Copii, în Cultură Rusă sau în Literatură Biblică. Există de asemenea și Masterate în Arte în geografie, antropologie și științe sociale precum MA în Geografie Socială și Culturală sau MA în Antropologie Culturală și Sociologie de Dezvoltare.

La ce fel de îmbunătățire profesională te poți aștepta de la un Masterat în Arte?

Datorită faptului că un Masterat în Arte oferă un nivel mai ridicat de specializare într-un anumit domeniu față de un program de licență, MA ajută mult în dezvoltarea profesională. Profesioniștii care lucrează și care și-au construit deja ceva experiență în propriul domeniu pot fi eligibili pentru a-și asigura promovarea prin intermediul obținerii unei diplome de MA. Studenții la un Masterat în Arte care tocmai au obținut o diplomă de licență vor descoperi adesea că sunt mult mai calificați pentru locuri de muncă mai avansate și cu salarii mai mari după absolvire.

Cât costă urmarea unui Masterat în Arte?

Taxele de școlarizare asociate cu obținerea unei diplome de Masterat în Arte pot varia foarte mult de la o universitate la alta și de la o țară la alta. Unele organizații publice și private și unele instituții universitare oferă studenților la Masterat în Arte asistență financiară sub formă de burse, rambusarea taxelor de școlarizare sau stipendiu. Departamentele de admitere individuale ale universităților îți pot oferi mai multe informații legate de costurile urmării unui program MA.

De ce să urmezi un Masterat în Arte Online?

Există mai multe beneficii legate de urmarea unui Masterat în Arte online. Studiul online oferă posibilitatea de a lucra și de a studia în același timp, lucru care poate fi foarte important pentru bugetul studenților. Studenții la un Masterat în arte online folosesc tehnologia și educația electronică pentru a-și dezvolta abilități tehnice relevante, adiționale cursurilor. Comunicarea directă cu profesorii este uneori mai ușoară la un program de Masterat în Arte online.

Cum diferă programele de Masterat în Arte de la o țară la alta?

Universitățile din unele țări oferă programe de Masterat în Arte în anumite discipline care pot fi oferite ca Masterate în Științe sau Masterate în Filosofie în alte țări. De exemplu, în multe țări, absolvenții de Filosofie vor obține o diplomă de MA după terminarea studiilor. Cu toate acestea, în țări precum Marea Britanie, Canada, Australia, Finlanda, Norvegia, Hong Kong, Spania, Malaezia și nu numai, absolvenții primesc o diplomă de Masterat în Filosofie. În unele țări se poate oferi o diplomă de Masterat în Arte în Drept ca și alternativă pentru convenționala diplomă de Masterat în Drept (LL.M.). Poți afla mai multe despre programele de Masterat în Arte din diferite țări din întreaga lume chiar de aici!