MA Jurnalismul internațional

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Mod de participare: Full-time sau part-time


Studenții trebuie să ia 180 de credite cuprinse în 120 de credite predate (inclusiv module de bază și opțiuni) și o disertație de 60 de credite
Selectați echivalentul a CINCI Module care conțin module complete (30) și jumătate (15), inclusiv disertația

Înțelegerea jurnalismului este crucială în lumea de astăzi mediată. Răspândirea internetului, a rețelelor de socializare și a apariției unei tehnologii de comunicare relativ ieftine, țin promisiunea de a permite unei game mai diverse de actori să modeleze jurnalismul. Formele și practicile implicate în astfel de jurnalism ar putea, de asemenea, să permită o mai mare incluziune, susținând o serie de obiective progresive, precum advocacy, pace, dezvoltare și o mai bună înțelegere interculturală. În același timp, reducerea pe scară largă a costurilor în jurnalismul de masă și practicile jurnalistice accelerate utilizate pentru serviciile mai multor platforme de livrare amenință că vor îngreuna și mai mult normele și avantajele definitorii ale celor bogați și puternici datorită capacității lor mai mari de a subvenționa jurnalismul prin relațiile publice material.

Acest curs se bazează pe poziționarea unică a SOAS în învățământul superior pentru a examina modul în care astfel de tensiuni afectează reprezentările jurnalistice contemporane ale Sudului Global și cum se raportează la diferite contexte culturale, politice, tehnologice și istorice. Prin urmare, acest curs decurge dintr-o perspectivă critică pluralistă: căutarea de a analiza modul în care ceilalți reprezintă țările și evenimentele din sud și modul în care actorii sudici încearcă să se reprezinte pe ei înșiși. Acest lucru contrastează puternic cu alte MA-uri de Jurnalism predate în Marea Britanie, care este de obicei limitat de normele și prioritățile organismelor profesionale de acreditare britanice.

Pentru a completa accentul teoretic al gradului și pentru a țese în viziunea practicantului alături de industria media, acest grad va avea expertiza lui Mahfuz Sadique, care a avut o carieră de peste un deceniu în BBC. Mahfuz Sadique, un cercetător al Centrului, va susține clase care se concentrează pe agențiile jurnalistice și practicile din sală de știri în economia noastră politică actuală. Domnul Sadique va acționa, de asemenea, ca un îndrumător pentru studenți și va oferi îndrumări și informații pentru o carieră în media.


Sistemul de înregistrare a modulului online îi ghidează pe studenți prin modulele disponibile.
Vă rugăm să rețineți că nu toate modulele opționale sunt disponibile în fiecare an.

Ocuparea forței de muncă

Ca student postuniversitar specializat în studii iraniene, veți dobândi competență în abilitățile lingvistice și conștientizarea și înțelegerea interculturală. Familiarizarea cu regiunea va fi dezvoltată printr-o combinație între studiul limbii, literaturii și culturii (care poate include literatură, film, muzică, artă și religie) din diverse părți din Orientul Mijlociu.

Absolvenții părăsesc SOAS nu numai cu experiență lingvistică și culturală, ci și cu un portofoliu de abilități transferabile pe care angajatorii o caută în multe cariere profesionale și de conducere atât în afaceri, cât și în sectorul public. Acestea includ abilitățile de comunicare scrisă și orală, atenția la detalii, abilitățile de analiză și rezolvare a problemelor și capacitatea de a cerceta, amasa și comanda informații dintr-o varietate de surse.

Structura

Disertație

 • Disertație în jurnalismele internaționale

Componenta predată

Module de bază

Toți studenții vor urma următorul modul de bază:

 • Abordări teoretice ale jurnalismelor internaționale și

Modul obligatoriu

Toți studenții vor lua următorul modul obligatoriu:

 • Metode de cercetare calitativă

Opțiuni ghidate

Toți studenții vor lua module la valoarea de 30 de credite din Lista A: modulele Studii media (mai jos)

și

Deschideți Opțiuni

Toți studenții vor lua module la valoarea de 45 de credite din Lista B: Opțiuni recomandate mai jos sau din lista de opțiuni deschise, dacă sunt aprobate de către organizatorul programului.

Lista modulelor (în funcție de disponibilitate)

 • Lista A: Module de studii media
  • Subiecte în culturi digitale globale
  • Studii în culturi digitale globale
  • Comunicare politică internațională
  • Cultura mediată în Orientul Mijlociu: Politică și comunicații
  • Abordări teoretice ale jurnalismelor internaționale
  • Comunități transnaționale și media diasporică: rețea, conectivitate, identitate
  • Probleme teoretice în mass-media și studii culturale
  • Probleme teoretice și contemporane în mass-media globală și comunicare post-națională
  • Probleme teoretice în mass-media globală și comunicare postnațională
  • Subiecte în mass-media globală și comunicare postnațională
 • Lista B: Opțiuni recomandate
 • Antropologia dezvoltării
 • Cultura și societatea din Africa de Est
 • Cultura și societatea din Africa de Vest
 • Antropologie medicală în perspectivă globală
 • Cenzurarea Japoniei: o istorie socio-culturală a televiziunii japoneze
 • Politica comparată a Orientului Mijlociu
 • Guvernul și politica în Africa
 • Politica globalizării și dezvoltării
 • Ajutor și dezvoltare
 • Societatea civilă, mișcările sociale și procesul de dezvoltare
 • Gen și dezvoltare
 • Lanțuri de mărfuri globale, rețele de producție și muncă informală
 • Muzica în dezvoltare
 • Afacerea muzicală (masterat)

Notă importantă

Informațiile de pe pagina programului reflectă structura programului dorită în raport cu sesiunea academică dată.

Admisii și aplicații

Puteți aplica pentru acest curs prin formularul de cerere online.

Ne propunem să evaluăm o cerere completă și să furnizăm o decizie într-un interval de timp de 5 săptămâni. Studenții de peste mări care necesită o viză de nivel 4 și doresc să se înscrie în SOAS trebuie să țină cont de cererile de viză pot dura câteva săptămâni, deci trebuie să depuneți cererea cât mai curând posibil.

Luarea în considerare a cererii

Întreaga cerere, inclusiv transcrierea și referințele, este luată în considerare înainte de a lua o decizie. Prin urmare, vi se recomandă să trimiteți o cerere completă, inclusiv referințe și transcriere (dacă este necesar). O cerere incompletă va adăuga întârzieri considerabile în procesul de luare a deciziilor.

Studenții vor primi o confirmare a cererii lor. Fiecare cerere este analizată cu atenție și, deși încercăm să răspundem cât mai repede posibil, solicităm studenților să se aștepte să primească un răspuns în termen de cinci săptămâni de la primire.

Candidații care sunt disponibili în Regatul Unit pot fi solicitați pentru un interviu. Lipsa membrilor academici ai personalului (sau a unui caz în concediu de studiu) poate afecta momentul luării deciziilor.

Cerințe de intrare

Grad minim de onoare din clasa a doua (sau echivalent).

Cerințele de intrare în limba engleză

Trebuie să fiți capabil să arătați că limba dvs. engleză este suficient de înaltă pentru a vă implica cu succes și pentru a finaliza cursul dvs. la SOAS . Vă rugăm să rețineți că ne luăm în serios cerințele noastre în limba engleză și nerespectarea exactă a acestora poate duce la respingerea cererii dvs. către SOAS . Nu este posibil să negociați dacă scorurile dvs. sunt sub nivelurile noastre cerute, cu așteptarea ca, deoarece sunt „suficient de aproape”, să fie acceptate. Este important să planificați în mod corespunzător, cu mult timp în avans, pentru ca testul dvs. de limba engleză să vină la timp și pentru a avea timp să reiați testul, dacă este necesar. Nu acceptăm motive de neplăcere sau dificultăți financiare pentru a nu depune sau a relua un test de limba engleză.

Studenti internationali

Pentru studenții UE și internaționali care au nevoie de viză, dacă se obțin scoruri de intrare necondiționate, acceptăm calificări din mai multe țări, precum și o serie de calificări și teste internaționale.

Dacă este necesară o viză de intrare de nivel 4, atunci este nevoie de un SELT, cum ar fi UKVI IELTS. Din acest motiv, recomandăm tuturor studenților de viză de nivel 4 să aleagă testul academic UKVI IELTS ca test de primă soluție.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Citește mai puţin
Londra , Singapur + 1 Mai mult Mai Puțin