MA Jurnalism convergent

Generalități

3 locații disponibile

Programul de descriere

Obiectivul programului de master MA Convergent Journalism este convergența ariilor tradiționale de tipărire, media și audiovizuale. Elevii învață ambarcațiunile jurnalistice trans-media și sunt pregătiți profesional pentru piața mass-media. Programul de diplomă este destinat absolvenților de studii universitare de științe umaniste care sunt fluent în limbi străine și doresc să se specializeze în una din cele trei specializări opționale în sport / sănătate sau de afaceri / politică sau de cultură / divertisment.

Programul de Master MA Convergent Journalism poate fi studiat la campusul din Berlin (MA Convergent Journalism) și la HMKW din Köln în limba germană de instruire.

Indiferent de limba de lucru a programului de studiu respectiv, tezele de master pot fi în general scrise în limba germană sau engleză la HMKW . Pentru examene, această regulă se aplică numai după un acord individual și necesită acordul lectorului respectivului modul.

Cursul de studiu în scurt timp

caracteristică specială:

Generalist și, în același timp, program de studii specifice pentru profesionalizarea jurnalistică generală plus specializarea într-un domeniu de specializare

Scopul competenta:

Masterat standardele metodologice și profesionale ale jurnalismului media-convergent (print, online, mobil, TV / AV)

tip de studiu

limbă

Germană (campusul din Köln), engleza (Campus Berlin): MA Convergent Journalism

(munca scrisă se poate face în limba germană sau în limba engleză)

taxe Durata totală: 670, - € lunar Part-time / extra-ocupațional: 449, - € pe lună

durată

La zi: 4 semestre | Part-time / extra-ocupațional: 6 semestre

Data începerii 2018 Vara (aprilie) și iarnă (octombrie) - vă rugăm să consultați cu consilierul elevului locația preferată.

recenziile utilizatorilor

Program diversificat și relevant: Alumnus Felix Conrad Haase (26) a absolvit MA Convergent Journalism 2017.

Jorge Satorre Mulet (22) studiază jurnalismul convergent în programul de masterat la HMKW Berlin. Aici vorbește despre experiențele sale.

Profilul tău

Solicitanți: Absolvenții de studii universitare de licență (Bachelor, Diplom, Magister), de preferință cu unul dintre principalele puncte de interes:

  • Sport, Medicina, Psihologie (Sport / Sanatate)
  • Economie, Științe sociale (Economie / Politică)
  • Limbi, comunicare, jurnalism, media (cultura / divertisment)

Proiecte vizate: jurnalist, publicist, vorbitor, secretar de presă, om de știință în comunicare și media, editor, PR manager, șef de comunicare, consultant media. Jurnalistul clasic se dezvoltă într-un expert de comunicare media convergent.

În birourile de presă ale companiilor, instituțiilor publice sau culturale, agențiilor PR, editorilor, mass-media online, televiziunii sau radioului: oportunitățile de carieră pentru absolvenții convergeni din punct de vedere tehnic și tehnic sunt diverse.

Modulele

Module educaționale generale: module elective privind dreptul mass-mediei, managementul activelor media, abilitățile de leadership intercultural, psihologia mass-mediei
Module specifice domeniului (printre altele): profesionalizarea jurnalistică în cercetarea, editarea, editarea, prezentarea, precum și editarea transfrontalieră și media-convergentă
Specializarea: Teoria și practica jurnalismului specializat în sport / sănătate sau economie / politică sau cultură / divertisment

Planul istoric al modulelor

Structura și conținutul programelor de studiu HMKW se caracterizează prin subdivizarea în competențe interdisciplinare și specifice.

Toți studenții masterat de la HMKW alege dintre șapte module din domeniile fundamentale, tehnologice și factori umani, din care sunt selectate în total trei module.

Competențele specifice domeniului din MA Convergent Jurnalism includ cinci module generale, un curs de specializare și Master Colloquium.

Modulele generale transmit conținutul de jurnalism de bază care este relevant pentru activitatea jurnalistică, indiferent de specializarea jurnalistică specializată.

Dintre cele trei direcții de specializare, se selectează doar unul în care se predă conținutul jurnalistic respectiv.

Cel de-al patrulea semestru este completat de colocviul final al Maestrului și scrisul tezei de masterat.

Modificările procesului semestrial specific sunt rezervate.

cerinţe de admitere

  • HMKW-list1">
  • Un nivel bun sau foarte bun într-una din domeniile menționate (universitate sau colegiu) și
  • un proces intern de selecție fără NC
Ultima actualizare Nov 2018

Despre facultate

All of its degree programs are additionally accredited by FIBAA (international agency for quality assurance in higher education). HMKW is active at three locations across Germany: in Berlin, Cologne a ... Citeste mai mult

All of its degree programs are additionally accredited by FIBAA (international agency for quality assurance in higher education). HMKW is active at three locations across Germany: in Berlin, Cologne and in Frankfurt (Main). Citește mai puţin
Berlin , Koln , Frankfurt + 2 Mai mult Mai Puțin