MA în lingvistică

Generalități

Programul de descriere

Conținutul cursului

Programul de masterat în Lingvistică oferă fie o piesă de teză (de cercetare), fie o piesă non-thesis (generală). Ambele piste au trei obiective: (1) expunerea elevilor la teme de cercetare actuale din domeniu (2) pentru a angaja studenții în discursul științific, metodologiile de cercetare și raționamentul critic; (3) să pregătească studenții în scrisul academic și utilizarea literaturii profesionale. Scopul tezei de doctorat, în plus, este pentru studenți să efectueze cercetări originale care contribuie la domeniu.

Ambele piese sunt programe de doi ani.

1. Traseul tezei

Elevii pot alege între diferitele cursuri oferite. Cu toate acestea, toți elevii din această pistă trebuie să urmeze cursul Metodologie în primul an. În plus, cursurile alese trebuie să includă cel puțin un curs în sintaxă și cel puțin un curs în semantică. Toate cursurile MA sunt organizate ca seminarii și necesită o lucrare finală.

În ansamblu, elevii din teza de doctorat iau 24 de puncte (6 cursuri de câte 4 puncte fiecare), cuprinzând 50% din nota finală. Ei scriu, de asemenea, o teză de cercetare (12 puncte), care cuprinde 50% din nota finală. Elevii sunt, de asemenea, obligați să participe la seminarul departamentului de-a lungul celor doi ani de studiu.

Toți elevii din domeniul cercetării sunt încurajați să aleagă un consilier și să înceapă să lucreze la propunerea de teză (3 pagini plus bibliografie) înainte de sfârșitul primului an.

Studenții excelenți pot alege o piesă specială în lingvistica computațională, cu aprobarea consilierului de lingvistică computațională Prof. Ariel Cohen. Această piesă include următoarele trei cursuri de la Informatică: Introducere în informatică, Structura datelor, și un curs de prelucrare a limbajului natural, fără a fi nevoie de premise suplimentare. Cursurile în Structura datelor și NLP numără 8 puncte față de gradul MA.

2. Pista non-teza

Elevii pot alege între diferitele cursuri oferite. Elevii din această pistă iau 36 de puncte (9 cursuri de câte 4 puncte fiecare), cuprinzând 80% din nota finală, plus un examen final de luare în casă (cuprinzând 20% din nota finală). Examenul integrează materiale din cursurile pe care studenții le-au studiat în programul MA.

Departamentul oferă, de asemenea, o piesă combinată de literatură și lingvistică. În această piesă, elevii iau 36 de puncte (9 cursuri de câte 4 puncte fiecare) în care sunt reprezentate atât cursurile de lingvistică, cât și cele de literatură (minimum 8 puncte pentru fiecare domeniu, maxim 24 de puncte). Până la 8 puncte sunt desemnate cursuri pentru această pistă. Această piesă combină cursuri avansate de literatură și lingvistică și este potrivită în special pentru profesorii de limbă engleză ale căror studii BA acoperă ambele domenii și care sunt interesați de ambele domenii. Elevii scriu un examen final de la sfârșitul celui de-al doilea an al programului.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Ben-Gurion University of the Negev is one of Israel’s leading research universities and among the world leaders in many fields.

Ben-Gurion University of the Negev is one of Israel’s leading research universities and among the world leaders in many fields. Citește mai puţin