MA în comunicare internațională de afaceri

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

 • Acest program este conceput pentru studenții cu pregătire în Studii de comunicare și informații sau discipline conexe
 • Obțineți cunoștințele teoretice și perspectivele de care aveți nevoie pentru a analiza și a evalua critic succesul comunicării profesionale într-un context multinațional, multicultural și multilingv
 • Înțelegeți impactul globalizării, rolul diversității, consecințele strategiei lingvistice și modul în care acestea afectează comunicarea
 • Pregătiți-vă pentru o carieră în calitate de manager de comunicare, de purtător de cuvânt, de consultant sau formator în comunicare, manager de social media, PR sau profesionist în marketing

De ce să studiezi comunicarea internațională în afaceri la Radboud University ?

Programul de Master pentru Comunicare de Afaceri Internaționale la Radboud este unul dintre puținele programe de acest gen din Europa și singurul din Olanda - care se concentrează pe dimensiunile culturale și lingvistice ale comunicării de afaceri internaționale.

Acest program asigură, de asemenea, dimensiuni de grupuri mici, restricționând dimensiunea programului la 50 de studenți pe an. Aceasta înseamnă că vei avea mult contact personalizat cu facultatea și vei fi înconjurat de studenți extrem de motivați.

În calitate de student în acest program unic, veți avea acces la rețeaua extinsă a Radboud , oferindu-vă numeroase oportunități de stagiu în timpul studiilor și asistență în carieră după.

Ce vei învăța?

Înțelegerea factorilor care influențează succesul comunicării internaționale și interculturale este crucială, mai ales în cazul în care angajații sunt diversificați din punct de vedere cultural și lingvistic (ca în multinaționale, companii transfrontaliere de fuziune sau organizații locale cu o forță de muncă multiculturală) și în organizațiile a căror primă audiență țintă sunt cultural si diversificat lingvistic.

În acest context internațional, o comunicare eficientă este esențială. Acest program vă oferă cunoștințele academice și științifice de care aveți nevoie pentru a descoperi perspective practice, combinând tehnici de cercetare academică cu competențe practice de afaceri în domeniile lor de concentrare. Veți explora impactul globalizării, rolul diversității lingvistice și culturale, precum și consecințele strategiei lingvistice și modul în care astfel de probleme modelează, determină și afectează eficacitatea comunicării.

La Radboud University adoptăm o perspectivă interdisciplinară, combinând cercetările de ultimă generație cu teoria, comunicarea interculturală, lingvistica aplicată, teoria comunicării și studiile de management.

Cursurile sunt practice, promovând o perspectivă asupra comunicării corporative globale; comunicare interculturală interpersonală, strategie lingvistică corporativă, engleza ca lingua franca, gestionarea unei forțe de muncă diversificate din punct de vedere cultural, marketing, RSC, relații internaționale cu factorii interesați și comunicare de criză între culturi.

Vei lucra la studii de caz, efectuând propria cercetare sau participând la proiecte sau stagii de personal. Conferenții invitați vă mențin la curent cu evoluțiile actuale și cercetările de actualitate.

Perspectivele de carieră

Absolvenții acestui program ar putea găsi de lucru într-o gamă largă de domenii:

 • Managerii de comunicații
 • Purtători de cuvânt pentru companii, organizații, guverne și alte instituții
 • Comunicatii de consultanta
 • Managerii media
 • PR sau profesioniști în marketing
 • Cercetătorii

Cerințele de admitere

Ca student internațional, educația anterioară trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

1. O diplomă de licență finalizată în Studii de comunicare și informații sau un domeniu aferent
În general, educația anterioară a studenților ar trebui să reflecte afinitatea lor cu următoarele patru domenii: Studii de comunicare, Management și organizare, Comunicare interculturală sau (Inter) studii culturale, Limbi străine sau lingvistică. Gradul dvs. trebuie să fie echivalent cu o diplomă a Universității Olandeze de Cercetare. Biroul de admitere va stabili dacă un student internațional are cunoștințele necesare pentru a fi admis.

 1. Experiență în cercetare cantitativă
  Întrucât desfășurarea cercetării în comunicare este o componentă esențială a acestui program, candidații ar trebui să aibă experiență în efectuarea de cercetări cantitative (de exemplu, cercetare experimentală sau de sondaj) și cunoaștere a statisticilor infferențiale de bază (de exemplu, testul t, ANOVA, Chi-square)

 2. Motivația
  Vom analiza, de asemenea, portofoliul dvs., experiența practică (de exemplu, studii sau experiență de muncă în străinătate) și motivația pentru a determina dacă îndepliniți cerințele și sunteți potrivite pentru acest program. Un interviu poate face parte din procesul de selecție.

  Cerințe de limbă

  Pentru a participa la acest program, trebuie să fii foarte fluent atât în ​​engleză, cât și în scris. Vorbitorii non-nativi din limba engleză au nevoie de una dintre următoarele:

  • Un scor TOEFL de ≥600 (bazat pe hârtie) sau ≥100 (bazat pe internet) și ≥22 scriere sub subscriere
  • Scor IELTS de ≥7,0 (bandă totală) și ≥6,5 (scriere)
  • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE), cu o marcă de cel puțin B
   Cambridge Proficiency in English (CPE), cu o notă de cel puțin C
   finalizarea cu succes a unui program de licență care a fost predat complet în limba engleză într-una din următoarele țări: țări UE / SEE, Australia, Canada (cu excepția Quebecului), Noua Zeelandă, SUA.

  Solicitanții sunt considerați a fi vorbitori nativi de engleză dacă provin din Australia, Canada (cu excepția Quebecului), Irlanda, Noua Zeelandă, Singapore, Marea Britanie, SUA sau Africa de Sud.

  Termenele limită

  Programe începând din septembrie

  • Studenți non-SEE: 1 aprilie
  • Studenți EEA: 1 mai

  Etichetă de calitate

  Atât Keuzegids Masters, cât și ghidul de informații al programelor de licență Keuzegids Universiteiten au desemnat acum Radboud University ca fiind "cea mai bună universitate generală" din Olanda.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Citeste mai mult

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Citește mai puţin