MA în artele verbale și artistice africane

Generalități

Programul de descriere

Despre

Acest program de masterat de limba engleza se bazează pe cunoștințe legate de diversitatea și creativitatea în limbi, literaturi, arte și medii din Africa. Orientarea interdisciplinară și combinațiile de subiecte fac programul unul-de-un fel.

Programul este conceptualizat ca o continuare și imersiune a domeniilor de specializare oferite în programul de licență african Visual și Arte verbale (Limbi, Literaturi, Media și Artă), la Universitatea Bayreuth. Acestea sunt Lingvistică africană, Studii swahili, Literaturi în limbi africane și Studii media / arte și culturale în Africa.

Pe lângă dobândirea cunoștințelor în limbile și lingvistica africană, programul se concentrează acum pe o înțelegere mai profundă a condițiilor și normelor limbajului (limbilor) în uz; de asemenea, în formele sale mediate și contextele sociale. Prin urmare, scopul principal al acestui program este de a transmite o înțelegere mai bună a cunoștințelor codificate cultural în diferitele sale aplicații și expresii în Africa.

În afară de accentul pe limbă, programul oferă, de asemenea, un angajament intens cu teorii și metodologii de literatură, media, artă și studii curatoriale, care îmbogățește în continuare cunoașterea diferitelor expresii culturale verbale și vizuale în Africa.

Domenii de activitate

Pe lângă continuarea pregătirii universitare la universități și instituții de cercetare, absolvenții vor fi calificați să lucreze într-o serie de domenii diferite. Posibilele căi de carieră includ:

  • O carieră academică la instituțiile de învățământ superior sau instituții de cercetare
  • Cooperarea interculturală și activitatea culturală (de exemplu, Institutul Goethe, fundații / trusturi, muzee, galerii, biblioteci)
  • Jurnalism și relații publice
  • Cooperarea pentru dezvoltare
  • Ocuparea în sectorul privat (cu accent pe continentul african)

Organizare

La începutul programului de Master de doi ani, care este organizat în module, elevii deja aduc cunoștințe profunde interdisciplinare privind Africa de la un program de licență relevantă; de exemplu, artele verbale și artistice africane (limbi, literatură, media și artă) (BA, Universitatea Bayreuth).
În cel de-al doilea semestru cel târziu, studenții pot alege să aplice aceste cunoștințe într-un domeniu de specializare: 1 Lingvistică africană ; 2 Literaturi africane ; 3 Arte, studii culturale și mass-media în Africa ; 4 Studii Swahili ; sau 5 studii multidisciplinare (această opțiune permite o imersie interdisciplinară în mai multe dintre aceste domenii de specializare).

Modulele interdisciplinare obligatorii pentru toți includ teorii, metode și cursuri în două limbi africane (Bambara, Hausa, Swahili sau Arabă) care oferă studenților abilități academice și de comunicare.

Obiective Programul de Master permite studenților să se dezvolte și să se specializeze în cunoștințele lor și gândirea critică în domeniile Lingvistică, Literatură, Media, Arte și Curățenie în Africa. Ei aprofundează în continuare cunoștințele lor în rutinele de lucru academice și tendințele de cercetare actuale. Într-o teză de masterat final, ei vor lucra pe un subiect de cercetare ales individual într-un domeniu de specializare și, astfel, vor dovedi competența lor profesională și metodologică Perspective Profesionale

Cerințe de admitere

Solicitanții ar trebui să aibă o pregătire academică în lingvistica africană, literatura africană, studii curaționale și mass-media în Africa sau o disciplină conexă. Aveți nevoie de cel puțin o medie a punctului de licență pentru ciclul de licență de 2.5 sau mai mult (conform scalei germane de clasificare). Este necesară o comandă solidă a limbii engleze scrise și vorbite (echivalentă cu Cadrul european de referință pentru limbi străine B2). Acest lucru se poate dovedi prin certificate, diplome de la o instituție de învățământ lingvistic-mediu terțiar sau teze de doctorat în limba engleză. Este necesară și o comandă de bază a nivelului german (nivelul 1) și poate fi obținută în primul an al programului. Inițierea programului AVVA este posibilă numai pentru perioada de iarnă (luna octombrie a fiecărui an).

Ultima actualizare Nov 2018

Despre facultate

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Citeste mai mult

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Citește mai puţin