MA în artele verbale și artistice africane

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

⚡️ Actualizare Coronavirus (COVID-19)

Am modificat temporar programe la sălile de învățare virtuale, astfel încât toate predările programate să poată avea loc online. Programele vor începe în noiembrie 2020 și, dacă este necesar, predarea online și apoi se vor schimba la învățarea în campus.Acest program de masterat în limba engleză se bazează pe cunoștințe legate de diversitatea și creativitatea în limbi, literatură, arte și media din Africa.

Orientarea interdisciplinară și combinațiile de subiect fac ca programul să fie unul de natură.

Programul este conceptualizat ca o continuare și imersiune a câmpurilor de specializare oferite în programul de licență Arte vizuale și verbale africane (Limbi, literaturi, mass-media și artă) la Universitatea Bayreuth. Acestea sunt lingvistică africană, studii swahili, literaturi în limbi africane și mass-media / arte și studii curative în Africa.

Pe lângă obținerea cunoștințelor în limbile și lingvistica africană, programul se concentrează acum pe o înțelegere mai profundă a condițiilor și normelor limbii (limbii) utilizate; de asemenea, în formele sale mediate și în contextele sociale. Prin urmare, este principalul obiectiv al acestui program de a transmite o mai bună înțelegere a cunoștințelor codificate cultural în diferitele sale aplicații și expresii din Africa.

Pe lângă accentul pus pe limbaj, programul oferă și o implicare intensă cu teoriile și metodologiile literaturii, mass-media, artei și studiilor curatoriale care îmbogățește în continuare cunoașterea diverselor expresii verbale și vizuale culturale din Africa.

Domenii de activitate

Pe lângă continuarea pregătirii universitare la universități și instituții de cercetare, absolvenții vor fi calificați să lucreze într-o serie de domenii diferite. Posibilele căi de carieră includ:

  • O carieră academică la instituțiile de învățământ superior sau instituții de cercetare
  • Cooperarea interculturală și activitatea culturală (de exemplu, Institutul Goethe, fundații / trusturi, muzee, galerii, biblioteci)
  • Jurnalism și relații publice
  • Cooperarea pentru dezvoltare
  • Ocuparea în sectorul privat (cu accent pe continentul african)

Organizare

În demararea programului de doi ani de master, care este organizat în module, studenții aduc deja cunoștințe interdisciplinare profunde despre Africa dintr-un program de licență relevant; de exemplu, arte verbale și vizuale africane (limbi, literaturi, mass-media și artă) (BA, Universitatea Bayreuth).
În cel de-al doilea semestru cel mai recent, studenții pot alege să aplice aceste cunoștințe într-un domeniu de specializare: 1 lingvistică africană ; 2 Literaturi africane ; 3 Arte, studii raționale și mass-media în Africa ; 4 Studii Swahili ; sau 5 studii multidisciplinare (această opțiune permite o imersiune interdisciplinară în mai multe dintre aceste domenii de specializare).

Modulele interdisciplinare obligatorii pentru toată lumea includ teorii, metode și cursuri în două limbi africane (Bambara, Hausa, Swahili sau Arabă) care oferă studenților abilități atât academice, cât și comunicative.

Obiective Programul de master permite studenților să se dezvolte și să se specializeze în cunoștințele și gândirea lor critică în domeniile lingvistică, literaturi, mass-media, arte și curare în Africa. Acestea își aprofundează în continuare cunoștințele în rutinele de lucru academice și în tendințele actuale de cercetare. Într-o teză finală de master, ei vor lucra pe un subiect de cercetare ales individual într-un domeniu de specializare și, astfel, își vor dovedi competența profesională și metodologică Perspective profesionale.

Cerințe de admitere

Solicitanții ar trebui să aibă o pregătire academică în lingvistică africană, literaturi africane, studii raționale și mass-media în Africa sau o disciplină conexă. Aveți nevoie de cel puțin o medie de punct de licență de 2,5 sau mai mare (în funcție de scara germană de notare). O comandă sonoră a limbii engleze scrise și vorbite (echivalent cu B2 + Cadrul european de referință pentru limbi). Acest lucru poate fi dovedit prin certificate, diplome dintr-o instituție terțiară de limbă engleză sau teze scrise în limba engleză. O comandă de bază a limbii germane (un nivel A 1) este, de asemenea, necesară și poate fi obținută în primul an al programului. Începerea programului AVVA este posibilă numai pentru perioada de iarnă (octombrie a fiecărui an).

Ultima actualizare Aug 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Citeste mai mult

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Citește mai puţin