MA în TESOL (predarea limbii engleze la vorbitori de alte limbi)

Generalități

Programul de descriere

Extindeți-vă gama de opțiuni de carieră în predarea limbii engleze și obțineți experiență practică de predare în clasă.

 • Obțineți acces la oportunitățile de predare din întreaga lume
 • Studiu în Marea Britanie alături de alții din întreaga lume pentru a deveni un practician încrezător și inovator
 • Efectuați-vă cercetările curente pentru a vă îmbunătăți înțelegerea în predarea limbii engleze
 • Dezvoltați abilități practice de predare prin micro-predare, practică de predare opțională și observând profesori cu experiență
 • Dezvoltați abilități de cercetare pentru a vă permite să desfășurați un proiect de cercetare independent care să permită o Pathway de studii pentru doctorat

Indiferent dacă vă aflați în stadiul incipient al carierei de predare a limbilor străine sau al unui profesor de limbi străine cu experiență, acest curs este conceput pentru a vă satisface nevoile. Centrul TESOL desfășoară cursuri postuniversitare de TESOL de peste 25 de ani, astfel încât să vă alăturați unei comunități stabilite de profesori de limbă engleză acreditați de către British Council, educatori cu experiență în domeniul profesorilor și cercetători de vârf. Cursul nostru atrage studenți din întreaga lume și, în ultimii trei ani, am salutat un amestec internațional de studenți din Regatul Unit, Asia, Orientul Mijlociu, Africa și Europa. Dimensiunea clasei noastre MA TESOL este de obicei mică - în ultimii patru ani, am avut o dimensiune medie a grupului de 16 elevi.

Cariere viitoare

Absolvenții precedenți ai acestui curs au lucrat pentru universități, centre de limbi private, școli de limbi străine, colegii, licee și licee. Absolvenții recenți lucrează în poziții de profesori, manageri, cercetători și educatori pentru profesori. Alți absolvenți sunt în prezent înscriși la programe de doctorat și EDD.

Conținutul cursului

Cursul nostru este programat astfel încât să frecventați universitatea două zile pe săptămână. Acest lucru vă permite să lucrați cu jumătate de normă dacă alegeți.

Modulele tipice includ

Metodologii de predare a limbii engleze (30 credite)

În acest modul vă încurajăm să luați o viziune critică a diferitelor metodologii ELT (de exemplu predarea limbajului comunicativ, abordarea bazată pe sarcini, CLIL), subliniind importanța alegerii abordărilor și metodelor pentru a se potrivi contextelor și cursanților. Acest modul include un proiect de micro-didactică în care predați limba engleză în scopuri academice (EAP) la colegi și apoi analizați un videoclip al lecției cu un partener didactic și un tutore.

Învățarea lingvistică secundară (30 credite)

Acest modul vă ajută să înțelegeți și să explorați teoriile actuale de învățare a limbilor străine și să analizați modul în care aceste cunoștințe pot ajuta profesorii și cursanții de limbi străine. Folosind discuții de clasă conduse de profesori, lucrul în grup și reflecția asupra propriilor experiențe, reunim idei recente de psihologie educațională cu probleme de îngrijorare pentru mulți profesori de limbi străine, incluzând convingerile elevilor și profesorilor cu privire la modul în care ar trebui învățat o limbă, și persistă cu învățarea, rolul emotiilor în învățare și modul în care principiile cercetării de învățare a limbilor secundare pot fi aplicate la lecția și la designul material.

Dezvoltarea ca profesor de limba engleză (30 credite)

Acesta este un modul practic care vă oferă o bază solidă de cunoștințe și expertiză în pregătirea pentru predare și oferă abilități de continuare a dezvoltării profesionale. Cu tutori de curs, profesori de limbi străine și cursanți adulți de engleză, lucrați la o serie de activități axate pe clasă, inclusiv observații de clasă ghidate, planificarea lecțiilor, proiectarea materialelor, predarea și scrierea reflectorizantă. Susținut de un consilier de carieră specializat și de un angajator important al ELT, reflectați asupra dezvoltării în diferite domenii de predare și planificați strategii pentru dezvoltarea profesională continuă în contextul dvs. ales dincolo de absolvire.

Analizarea limbii (30 credite)

Acest modul introduce și oferă practici în modelele de analiză lingvistică care s-au dovedit a fi valoroase pentru practicienii și cercetătorii TESOL. Înțelegerea și utilizarea lingvisticii corpului, analiza genului și lingvistica funcțională sistemică pentru predarea limbilor străine sunt ghidate de experți în aceste modele și sunt susținute prin prelegeri, lecturi, exerciții, tutoriale și grupuri de discuții, toate concentrându-se pe aplicații la clasă.

Proiect de cercetare (60 credite)

În acest modul, selectați și investigați un anumit proiect de cercetare asociat TESOL. Modulul vă oferă posibilitatea de a vă urmări creativ propriile interese în domeniu și de a efectua o cercetare independentă, la scară mică, cu consiliere de la un supervizor. Învață despre etica cercetării, metodologiile de cercetare și analiza datelor, dezvoltându-ți astfel încrederea în calitate de cercetător, demonstrând în același timp capacitatea de a lua inițiativă și de a lucra în mod autonom.


Ca parte a cursului MA TESOL, oferim, de asemenea, o clasă săptămânală de cursuri de literație academică pe tot parcursul anului universitar. Un tutore expert EAP oferă suport și instruire în lectură, scriere și vorbire academică pentru a ajuta la dezvoltarea abilităților academice necesare pentru a finaliza sarcinile evaluate pe acest curs.

Pe lângă calificarea masterului, aveți și posibilitatea de a completa certificatul TESOL, recunoscut la nivel internațional, care include o practică de predare supravegheată. Acesta este un mod excelent de a combina cunoștințele academice cu privire la calificarea masterului dvs. cu experiența de predare aplicată într-un mediu de susținere.

Educație aplicată

Veți învăța prin

 • ateliere interactive
 • observații ghidate
 • Activități de colaborare, cum ar fi planificarea lecțiilor, microteaching și munca în grup
 • unu-la-unu tutoriale cu lideri de module
 • lectură ghidată
 • participarea la cursuri
 • colaborarea cu un supraveghetor de cercetare

Cerințe de intrare

O diplomă de onoruri sau un echivalent. Puteți afla mai multe despre calificările specifice fiecărei țări pe care le acceptăm pe pagina noastră internațională de calificări. Elevii a căror limbă maternă nu este limba engleză necesită de obicei un scor IELTS 6.5 cu un minim de 6.0 în citire și scriere.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate ... Citeste mai mult

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate and research degree level. With more than 31,000 students, we are among the largest universities in the UK. Citește mai puţin