MA în studiile Uniunii Europene

Generalități

Programul de descriere

MA în studiile Uniunii Europene

Politica, dreptul și economia sunt puternic influențate de deciziile europene. Cunoașterea instituțiilor europene, a politicilor, a procedurilor de decizie și a legii este, prin urmare, extrem de relevantă pentru toți cei care lucrează în sectorul public și privat. Programul unic de masterat în Studiile Uniunii Europene conferă studenților o cunoaștere teoretică și practică profundă în aceste domenii prin legătura dintre știința politică, drept, economie, istorie, studii de comunicare și limbi străine.

Programul oferă, de asemenea, oportunități de a studia în străinătate, sporind calificarea internațională și competențele lingvistice ale studenților săi. De asemenea, întregul program de studiu este predat în limba engleză (din Curriculum 2016), intensificând accentul internațional. Programul de master ia în considerare procesele politice și socio-economice și include practicieni europeni și experți din instituțiile europene în programul său de predare. Prin simularea procedurilor decizionale și a instanțelor de judecată, studenții practică pregătirea pozițiilor de negociere și negocierea acestor poziții în cadrul Parlamentului European, al Consiliului Uniunii Europene, al Comisiei și al Curții Europene de Justiție.

Programul Master oferă studenților:

  • o calificare ca experți în legislația, politica și economia europeană o cunoaștere profundă a proceselor politice și a mecanismelor de luare a deciziilor în cadrul Uniunii Europene.
  • un prim contact intens cu instituțiile europene în timpul vizitei de studiu la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg.
  • șansa de a dobândi competențe suplimentare în timpul unui semestru în străinătate.
  • posibilitatea de a-și dezvolta competențele culturale și lingvistice într-un mediu educațional internațional.

Procesul de integrare europeană schimbă practica politică, economică și culturală în toate statele membre. Aceasta necesită o cunoaștere profundă a dreptului Uniunii Europene, procedurile decizionale fundamentale și punerea în aplicare la nivel național. Cunoașterea ulterioară a situației juridice și politice din alte state membre, contextul social-economic și pozițiile acestora este o condiție prealabilă. În conformitate cu procesele de extindere, aceste solicitări s-au înmulțit și, odată cu transformarea Uniunii Europene într-un actor relevant pe plan internațional, politica externă este definită recent. Acest lucru necesită o reflecție academică și o educație orientată spre practică, împărtășind aceste cunoștințe asupra proceselor de transformare.

Relevanță pentru sectorul ocupării forței de muncă

În acest domeniu dinamic, nu numai actorii publici joacă un rol, ci și actorii privați - inclusiv întreprinderile mici și mijlocii, grupurile de interese și organizațiile societății civile - trebuie să-și prezinte cerințele într-un cadru în continuă schimbare. Studiile Uniunii Europene oferă competența necesară pentru acest domeniu dinamic. La Universitatea din Salzburg, acesta completează programul de licență "Drept și economie", dar și alte programe de licență în domeniul științelor sociale, dar și naturale. Relevanța acestui program de studiu este subliniată de numărul mare de studenți din țările vecine. Absolvenții își găsesc domeniul de activitate în public (parlamente, administrație publică, instituții UE, ONU), precum și în sectorul privat.

Didactic inovatoare

Pentru a-și implementa pe deplin obiectivul ambițios de a asigura o educație de înaltă calitate - orientată spre practică și interdisciplinară - programul de masterat are avantaje față de alte programe: pe de o parte, predarea în echipă include perspective din alte discipline; pe de altă parte, sunt introduse metode de predare inovatoare, în special în cursurile de "simulare". Aceste cursuri sunt predate de echipe de cadre didactice de diferite discipline și de experți din instituțiile europene, iar situațiile reale de negociere europene sunt simulate. Acest lucru permite dezvoltarea eficientă și intensivă a capacităților elevilor.

Cooperarea cu Universitatea Palacky Olomouc (Republica Cehă) - "Competențe în Europa Centrală" și LUISS - Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli din Roma (Italia)

În plus față de programele de schimb, cum ar fi Erasmus, oferim două posibilități de a câștiga experiență internațională și chiar de a dobândi un diplom dublu.

Bazându-se pe cooperarea intensă cu Facultatea de Drept din cadrul Universității Palacky din Olomouc, competențele sunt dezvoltate cu accent pe o regiune geografică specifică, pentru a evidenția procesele regionale de transformare în conformitate cu cerințele aderării la UE. Prin prelegeri cu profesori de renume mondial și instruire practică cu lideri corporativi și profesioniști, programele LUISS Master constituie un instrument valoros pentru a începe o carieră internațională în spiritul antreprenorial, al afacerilor, al finanțelor și al organizațiilor internaționale.

Mai multe informații: https://www.uni-salzburg.at/index.php?id=30747

prelegeri

Rețineți că trebuie să urmați o anumită ordine în luarea cursurilor. Acest lucru este deosebit de important la începutul programului. Toate informațiile se găsesc în zona de descărcare din curriculum și din ghidul de studiu.

Unele recomandări speciale:

Examen de calificare Dreptul Uniunii Europene: acest examen acoperă conținutul mai multor prelegeri. Datorită cantității și complexității materialelor de examinare, pregătirea temeinică este inevitabilă. De asemenea, este foarte recomandat să participați la cursul tutorial care este oferit ca o clasă pregătitoare suplimentară. Pentru a vă asigura că un eșec inițial nu va întârzia progresul studiului, vă recomandăm să vă înscrieți pentru datele de examinare precoce.

Examenul de calificare Bazele studiilor Uniunii Europene: Acest examen scris acoperă întrebări privind cunoștințele de bază ale Uniunii Europene. Informațiile pentru pregătire sunt furnizate pe pagina de pornire a SCEUS (zona de descărcare).

Olomouc: Scopul acestor prelegeri, predat de experți din Republica Cehă, este de a permite o înțelegere mai profundă a procesului de transformare dintre căderea perdelei de fier și extinderea estică a Uniunii Europene în 2004. În unitățile care au loc în Salzburg, elevii sunt obligați să-și facă propriile contribuții. La Universitatea Palacký din Olomouc, instructorii cehi vor introduce caracteristicile specifice ale sistemului juridic și politic.

Moot Curtea / Studii de caz: Aceste prelegeri au scopul de a oferi o înțelegere mai profundă a proceselor în cadrul Uniunii Europene. În cadrul Curții Moot (Seminar Instituții UE în practică), veți prelua rolurile (judecătorilor, avocatului general, părților la procedura națională, Comisia Europeană) în cadrul unei proceduri în fața Curții Europene de Justiție. Seminarele interdisciplinare evidențiază procedurile care au condus la adoptarea actelor legislative în cadrul Uniunii Europene. În afară de o contribuție teoretică, se pune foarte mult accent pe munca în echipă și simularea negocierilor.

Teza de doctorat / examen: Începând cu sfârșitul celui de-al doilea semestru, ar trebui să începeți căutarea unui subiect posibil pentru maestrul dumneavoastră. Veți găsi o listă de supervizori posibili pentru teza dvs. pe pagina de pornire a SCEUS. În mod ideal, teza de doctorat va acoperi o întrebare interdisciplinară. După finalizarea cu succes a tezei de doctorat, ea trebuie să fie apărată într-un examen oral.

Cost

Elevii din Uniunea Europeană sau din Spațiul Economic European nu trebuie în prezent să plătească taxe de școlarizare. Pentru mai multe informații despre taxele de școlarizare, inclusiv pentru studenții din statele care nu sunt membre ale UE, vă rugăm să verificați informații suplimentare pe pagina web a Oficiului Internațional și să contactați departamentul de servicii de studii: Dl. Alexander Jährig 43 662 8044 2252

Cerințe de intrare

Pentru a se înscrie la Programul de Master în Studii Europene în Uniunea Europeană, studenții trebuie să dețină o diplomă de licență (sau mai mare). În general, toate programele de studii universitare califică studenții pentru programul de masterat (cu excepția artelor fine și artistice). Elevii care dețin o diplomă de la universitățile de științe aplicate se califică pentru programul de masterat în Studiile Uniunii Europene, dacă au studiat teme juridice, sociale sau economice. Trebuie prezentată o dovadă certificată de competență în limba engleză.

Studenții interesați trebuie să urmeze un proces în trei etape:

  • Procesul de înscriere la SCEUS (studenții se adresează la SCEUS)
  • Procedura de selecție la SCEUS (aplicațiile sunt evaluate la SCEUS și studenții sunt informați dacă li se oferă sau nu un loc de studiu)
  • Admiterea oficială la admitere (studenților cărora le-a fost oferit un loc de studiu din cadrul abordării SCEUS la departamentul de admitere și care sunt supuși procedurii oficiale de înscriere)

În plus, trebuie să fiți dispus să faceți ceva efort în studierea. Profesorii și studenții găsesc provocarea programului de masterat: mulți studenți trebuie să se familiarizeze cu noi probleme, discipline și metode într-o perioadă scurtă de timp. Experiența arată că cei mai mulți începători reușesc cu succes aceste provocări. Dar, din primul semestru, aceasta necesită o dorință de a dobândi cunoștințele care lipsesc în principalele teme prin auto-studiu, susținute de tutoriale și grupuri de învățare.

Vizitați pagina noastră de admitere pentru informații detaliate:

https://www.uni-salzburg.at/index.php?id=210016

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Salzburg Centre of European Union Studies (SCEUS) is an enterprise geared towards research as much as towards education of a new generation of academics. The creation of a priority programme in Eu ... Citeste mai mult

The Salzburg Centre of European Union Studies (SCEUS) is an enterprise geared towards research as much as towards education of a new generation of academics. The creation of a priority programme in European Union Studies was particularly propitious at this time given a series of developments. The European Union has become the crucial factor in the constitution of Europe's political and socio-economic order. Citește mai puţin