University of Groningen" src="//cdn02.masterstudies.com/element_db/46/46766_rsz_ma-informatiekunde.png" alt="University of Groningen" />

Cum puteți construi un motor inteligent de căutare? Care este cel mai bun mod de a prezenta un text? Și cum creați un site web prietenos? Aflați în pista acestui maestru.

Această piesă este o specializare a programului de masterat în Comunicare și Științe ale Informației.

Ca student al științei informației, învățați să transferați date în informații accesibile și inteligibile. Veți face cercetări în domeniul limbajului, al textului și al comunicării mediate de calculator.

În această pistă, veți analiza procesele de informare și comunicare între indivizi și în cadrul organizațiilor. O întrebare este crucială: ce opțiuni oferă noile dezvoltări tehnologice pentru a îmbunătăți procesele de informare și comunicare?

Programul se bazează pe cunoștințele, cunoștințele și aptitudinile pe care le-ați dobândit în diploma de licență. Veți învăța să desfășurați în mod independent cercetarea și să gestionați informațiile într-o manieră profesională. În plus față de cursuri, veți face un stagiu. Veți termina gradul cu un proiect de cercetare independent și o teză de masterat.

Opțiunile programului

Master Onoruri Colegiul (program de onoare)

Programul Onoruri este conceput pentru studenții care doresc să obțină mai mult din ele și pregătirea lor academică. Colegiul de onoruri oferă studenților talentați, motivați, posibilitatea de a se provoca și mai mult prin oferirea unui program suplimentar de 15 ECTS, care este urmat în plus față de programul obișnuit de masterat. Programul de Onoruri al Maestrului este orientat spre dezvoltarea abilităților de conducere.

Învățătura lui Dumnezeu

Pe parcursul acestui Master, puteți urma plasarea unui Master pentru credite ECTS. Această plasare oferă studenților posibilitatea de a beneficia de experiență de lucru și de orientare pe piața forței de muncă. Puteți face o plasare la o instituție, organizație sau companie în Olanda sau în străinătate. Este responsabilitatea dvs. să găsiți o destinație de plasare, însă Biroul de Mobilitate vă poate oferi ajutor acolo unde este necesar.

Programul programului

University of Groningen" src="//cdn03.masterstudies.com/element_db/46/46767_11.png" alt="University of Groningen" />

Cerințe de intrare

Test de limbă

Dacă nu sunteți un vorbitor nativ de limba engleză, va trebui să vă dovediți competența în limba engleză. Cerința de competență în limba engleză va fi îndeplinită prin promovarea unui examen în limba engleză la nivelul examenului final VWO olandez (marca 6 sau mai mare) sau prin trecerea testului TOEFL bazat pe internet cu un scor de cel puțin 90 (cu un minim din 21 pentru toate elementele), modul IELTS Academic cu un scor minim de 6,5 (cu un scor minim de 6,0 pentru toate elementele) sau un certificat de la Centrul de limbi University of Groningen , cel puțin B2, CEFR.

Educația anterioară

O diplomă de licență în domeniul:

  • Comunicare și informatică
  • Științe Umane / Informatică

Perspective de locuri de muncă

Ca absolvent, puteți lucra ca dezvoltator de web, software-inginer, consultant IT, dezvoltator de aplicații, cercetător sau profesor. Aveți la dispoziție o gamă largă de locuri de lucru: este de la sine înțeles că ați putea găsi o funcție într-o mare companie IT, dar practic orice altă companie sau organizație cu un departament IT are nevoie de specialiști în domeniul informaticii. De asemenea, este posibil să vă începeți propria companie sau să deveniți cercetător.

Foștii studenți lucrează în marile companii de tehnologie a informației sau în departamentele de tehnologia informației ale companiilor și guvernelor. Unii dintre ei au început cu succes propria companie. Alții au început o carieră academică internațională și au obținut o diplomă de doctorat.

Exemple de locuri de muncă

  • Computational lingvist
  • Informator analist
  • Consultant IT
  • Manager IT
  • Cercetător în prelucrarea limbajului natural
  • Dezvoltator de software
  • web designer

Cercetare

Ca student al științei informației, veți dezvolta o bază teoretică și practică solidă pentru efectuarea acestui tip de cercetare. Cunoștințele pe care le veți obține se potrivesc bine cu cerințele actuale de locuri de muncă pentru cercetătorii din domeniul informaticii.

Cercetarea în domeniul informaticii se concentrează în Groningen asupra dezvoltării, utilizării și evaluării tehnologiei de limbă și web. Exemple bune sunt căutarea și analiza automată a informațiilor în mass-media tradiționale și noi, dialectologie, adnotări corpus, gamificare și analiză sintactică și semantică a textului. Această cercetare este coordonată de grupul de Lingvistică computațională al Centrului pentru limbă și cunoaștere Groningen (CLCG).

Program predat în:
Engleză

Vezi 110 mai multe cursuri de la University of Groningen »

Acest curs este Bazat în Campus
Duration
12 luni
La zi
Price
2,060 EUR
După locații
După dată