MA în Geografie Umană: Globalizare, Media și Cultură

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

109953_109839_GEO_Logo_engl.jpg

Despre

Obiectivul programului nostru de masterat "Geografia umană: globalizare, mass-media și cultură" constă în re-negocierea relației (putere) dintre spațiu, societate și cultură în epoca actuală a globalizării post-moderne târzii. Se pune un accent deosebit pe întrebările: Cum sunt transmise aceste relații noi sau transformate în medii? Care sunt provocările socio-culturale ridicate de acest lucru? Cum pot fi abordate aceste probleme politic?

Geografia culturală sensibilă la medii este cheia în momentele în care tehnologiile digitale pătrund în toate sferele vieții noastre și ne schimbă substanțial comunicarea și "poziționarea geografică" în lume. Echipamentele de comunicații continuă să fie miniaturizate și mobilizate. În plus, experimentăm o creștere uriașă în cartografiere și în poziționarea geocodificată. Astfel, apare o nouă formă de conștientizare geografică, ceea ce înseamnă că ne aflăm pe un interes în întregime reînnoit în spațiu, regiuni și locuri. Prin urmare, conținutul geografic al programelor este dedicat analizei geografiilor globale nou-aranjate.

Utilizarea activă a tehnicii media relevante reprezintă un element unic în programul nostru de Master of Arts. Studenții noștri completează calificarea academică interdisciplinară din studiile de licență cu abilități academice versatile și inovatoare. Modulele noastre includ, de asemenea, o gamă largă de metode de învățare aplicate, inclusiv producția proprie de filme scurte, podcast-uri și bloguri. Atelierul nostru de cercetare vă oferă o cunoaștere profundă a cercetării bazate pe teoria științifică și o pregătire temeinică în lucrul empiric pe teren.

Programul nostru este predat în întregime în limba engleză.

Structura programului

Programul Master conține următoarele opt module:

109855_pp.png

Focus internațional

Vă oferim ocazia de a descoperi cu noi fenomene incitante ale unei lumi globalizate încurcate într-un context academic internațional: învățătura noastră bazată pe cercetare, exclusiv în limba engleză, se concentrează pe subiecte internaționale. Experții internaționali predau cu privire la cercetările lor actuale, ca parte a seriilor de lecții săptămânale, iar oamenii de știință internaționali completează în mod regulat cursurile ca invitați la Institutul de Geografie.

Îi încurajăm pe studenții noștri să plece în străinătate pentru a dobândi experiență internațională de studiu și cercetare în interiorul și în afara contextului universității. Programul nostru de studiu este format din două module care vă vor permite să petreceți timp în străinătate: În primul rând, oferim un atelier de cercetare (al doilea semestru) care vă duce în regiuni din întreaga lume și vă oferă posibilitatea de a participa la proiecte de cercetare interesante. În al doilea rând, aveți șansa de a vă petrece al treilea semestru în străinătate (de exemplu, cu programul european Erasmus sau auto-organizat) sau de a face un stagiu profesional. Vă putem sprijini cu contacte la multe universități din întreaga lume, cooperăm în cadrul cercetării - de exemplu NUS Singapore, Universitatea din Arizona / Tucson și Universitatea din Texas / Austin (SUA), Universitatea Americană din Beirut (Liban), GUtech Muscat (Oman), Universitatea din Kuweit (Kuweit), Melbourne University (Australia), Université Cadi Ayyad Marrakech (Maroc) etc.

Perspectivele de carieră

Programul de masterat Geografie umană "Globalizare, mass-media și cultură" te pregătește pentru o carieră într-o gamă largă de oportunități de angajare, printre care:

 • Funcție publică: Relații publice; dezvoltarea afacerii; cercetare; universități; municipalități.
 • Sectorul privat: relații publice; cercetarea pieței / opiniei publice; manager de proiect în sectorul mass-media; consultanță, de exemplu consultanți municipali, consultanți regionali; editori specializați.

Mainz este bine cunoscut ca orașul media și campusul nostru este situat într-un mediu plin de viață aproape de companiile media majore.

Cerințe de admitere

Alăturați-vă la Mainz pentru studii de masterat dacă sunteți interesat de o educație culturală și media geografică bazată pe știință, reflectată critic! Tot ce aveți nevoie este o diplomă de licență într-o disciplină științifică socială sau culturală și o mare curiozitate de a explora lumea prin lentilele Geografiei umane, culturale și media.

Cererea pentru cursul de studii este făcută în portalul Jogustine . Ulterior tipăriți formularul de înscriere, îl semnați și îl trimiteți împreună cu toate documentele necesare Centrului de servicii pentru studenți, în termenul limită de depunere a cererii .

Solicitanții au nevoie de o dovadă a competențelor necesare în limba engleză (de exemplu, TOEFL cu cel puțin 213 puncte / IELTS cu cel puțin 5,5 puncte / TELC engleză B2 sau comparabilă).

Actualizare: cerere în timpul pandemiei Corona

Vă rugăm să rețineți: Datorită actualei pandemii Corona, JGU depune toate eforturile pentru a-și adapta procesele în consecință. Cererea de recunoaștere este disponibilă online prin intermediul Jogustine. Vă rugăm să încărcați toate documentele necesare pentru evaluare în aplicația dvs. online. Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru iarna 2020/21 este 1 septembrie 2020.

 • Dacă în prezent nu puteți trimite documentele prin poștă, contactați incomings@international.uni-mainz.de (subiect: număr de cerere ZUL-O +). Vă vor informa cum puteți încă să aplicați. Vă rugăm să vă asigurați că încărcați toate documentele relevante pentru aplicație, inclusiv un certificat de recunoaștere, dovada calificării de admitere a masterului (certificat și prezentare generală a materiilor și claselor) și dovada abilităților lingvistice.
 • Dacă momentan nu aveți posibilitatea să aveți documentele certificate oficial, cererea dvs. online și documentele încărcate sunt suficiente pentru procesare. Vă rugăm să vă asigurați că încărcați toate documentele necesare pentru evaluare (limba originală și, dacă este necesar, traducerea) în aplicație. Veți primi un certificat preliminar de recunoaștere cu valabilitate limitată.
 • Va trebui să trimiteți cererea tipărită și semnată, inclusiv toate documentele necesare cât mai curând posibil. Vei primi apoi un certificat final. După aceea, veți primi un certificat final de recunoaștere. Dacă documentele trimise nu se potrivesc cu documentele încărcate, nu vom elibera certificatul final, iar valabilitatea certificatului preliminar va fi anulată imediat.

Serviciul Studențesc oferă solicitanților în timpul pandemiei corona cu informații suplimentare utile pe site-ul lor web. Mai multe informații despre recunoașterea certificatelor și diplomelor străine în faza curentă pot fi găsite aici .

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la procesul de depunere a cererii, vă rugăm să contactați Student Services-International Admissions sau consilierul dvs. pentru studenți .

Durata și prețul

 • Aplicație: https://www.studying.uni-mainz.de/master-application/
 • Informații suplimentare privind documentele necesare pentru aplicare: https://www.studying.uni-mainz.de/globalization-media-and-culture-human-geography-ma/
 • Data limită de înregistrare: 1 septembrie
 • Data începerii: octombrie 2020
 • Durata: 4 semestre, cu normă întreagă
 • Preț: aproximativ 330 EUR taxa de administrare pe semestru (inclusiv transportul public gratuit)
 • În plus, vor exista costuri pentru atelierul de cercetare (aproximativ 1500 EUR)

a lua legatura

Elisabeth Sommerlad (Academic Advisor Master of Arts)

Institutul de Geografie / Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz

Mail: e.sommerlad@geo.uni-mainz.de

Telefon: 49 6131-39 22162

Informatii suplimentare

www.geo.uni-mainz.de/ma-geography/

Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

With around 31,500 students from over 120 nations, Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) is one of the largest and most diverse universities in Germany. JGU unites almost all academic disciplines ... Citeste mai mult

With around 31,500 students from over 120 nations, Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) is one of the largest and most diverse universities in Germany. JGU unites almost all academic disciplines under one roof with its University Medical Center, the Mainz Academy of Fine Arts, the Mainz School of Music, and the Faculty of Translation Studies, Linguistics and Cultural Studies in Germersheim. In over 150 institutes and clinics, 4,400 academics, 560 of whom are professors, teach and carry out research. With 75 fields of study and more than 260-degree courses, JGU offers an extraordinarily broad range of courses. Citește mai puţin
Mainz , Germersheim + 1 Mai mult Mai Puțin