University of Groningen" src="//cdn03.masterstudies.com/element_db/46/46503_rsz_ma-archeology.png" alt="University of Groningen" />

Vrei să urmezi un curs de Master excelent, nou, internațional și pe deplin vorbitor de limbă engleză?

Puteți alege între piesa de masterat în arheologie clasică și mediteraneană și piesa de masterat din Prehistorie și Protohistorie din Europa de Nord-Vest. Cele două discipline ale masterului includ diferite specializări: o specializare cu numele piesei, o specializare în bioarcheologie și arheologie maritimă, în timp ce oa treia specializare arheologică arctică poate fi urmărită sub pista Prehistorie și Protohistorie din nord-vestul Europei. Toate piesele și specializările vă vor învăța să abordați problemele arheologice într-un mod științific.

În primul semestru, veți fi familiarizați cu practica arheologică și cu caracterul său multidisciplinar. Veți discuta rolul arheologiei în societatea contemporană și veți explora relația dintre arheologie și politică. Veți întări cunoștințele dvs. despre teoriile arheologice care sunt folosite în colectarea și interpretarea datelor. În plus, veți efectua cercetări într-un proiect de excavare. Dacă alegeți piesa Arheologie clasică și mediteraneană, veți lucra la un proiect în Grecia, Italia, Turcia sau Egipt. Preferința dvs. merge la Preistorie și Protohistorie din Europa de Nord-Vest, atunci veți efectua cercetarea dvs. într-un sit din regiunea respectivă sau din Arctica.

În al doilea semestru, trebuie să faceți un stagiu. În sfârșit, veți termina o diplomă cu o teză.

Opțiunile programului

Arheologia clasică și mediteraneană (piesa)

De ce erau niște oameni îngropați cu daruri atunci când alții nu erau? În această pistă, veți învăța să găsiți răspunsul la acest și la alte puzzle-uri ale arheologiei clasice și mediteraneene.

Această piesă în arheologie clasică și mediteraneană, ca parte a masteratului în arheologie, vă va învăța să abordați problemele arheologice într-un mod științific.

În primul semestru, veți fi familiarizați cu practica arheologică și cu caracterul său multidisciplinar. Veți întări cunoștințele dvs. despre teoriile arheologice care sunt folosite în colectarea și interpretarea datelor. Veți face de asemenea un studiu de literatură pe un subiect care face parte din cercetarea unuia dintre profesorii voștri. În plus, veți efectua cercetări într-un proiect de excavare în Grecia sau Italia.

În cel de-al doilea semestru, veți efectua cercetări în pregătirea tezei. Este posibil să faceți acest lucru pentru un stagiu. În sfârșit, veți termina o diplomă cu o teză.

Preistoria și protoistoria (piesa)

Cum puteți deduce din semințe sau oase de ce oamenii s-au stabilit într-o anumită zonă? În această pistă, veți învăța să găsiți răspunsul la acest și la alte puzzle-uri ale arheologiei din nord-vestul Europei.

Această piesă face parte din gradul de masterat în arheologie și vă va învăța să abordați problemele arheologice într-un mod științific.

În primul semestru, veți fi familiarizați cu practica arheologică și cu caracterul său multidisciplinar. Veți întări cunoștințele dvs. despre teoriile arheologice care sunt folosite în colectarea și interpretarea datelor. În cursurile de arheologie din zonele umede, veți investiga alegerea locației pentru tot felul de activități umane. În plus, veți efectua cercetări într-un proiect de excavare pe un sit din nord-vestul Europei.

În cel de-al doilea semestru, veți efectua cercetări în pregătirea tezei. Este posibil să faceți acest lucru pentru un stagiu. În sfârșit, veți termina o diplomă cu o teză.

Programul de onoare al maestrului (program de onoare)

Programul de Onoruri al Maestrului a fost dezvoltat special pentru studenții care doresc să obțină mai mult din studiile lor.

Este un program în valoare de 15 ECTS, care este urmat în plus față de programul de masterat standard. Este un program interdisciplinar de un an care este conceput pentru a introduce studenții la diferite aspecte ale leadershipului.

Programul programului

University of Groningen

A studia in strainatate

 • Studiul în străinătate este recomandat.
 • Pentru o medie de 16 săptămâni.
 • Maximum 30 EC.

Cerințele de admitere

Cerințe specifice

Taxe de școlarizare

Naţionalitate

Termene de depunere a cererilor

Tipul de student

Perspective de locuri de muncă

Datorită Tratatului de la Valetta privind arheologia, piața muncii din Țările de Jos a fost puternică. Aceste oportunități au scăzut acum, ducând la o piață a muncii mai diversă, în cadrul agențiilor guvernamentale și semi-guvernamentale, turismului, jurnalismului și întreprinderilor private. Arheologia este în mod tradițional puternică în obținerea de granturi pentru proiecte de cercetare, în special proiecte de doctorat.

Exemple de locuri de muncă

 • Firme arheologice comerciale.
 • Specialist în domeniul lingvistic.
 • Musea.
 • Serviciul arheologic de stat.
 • Institutele de cercetare.
 • Instituții culturale.
 • Doctorat.

Cercetare

Programele BA și MA sunt strâns legate de Institutul de Arheologie Groningen (GIA), care cuprinde cercetarea arheologică a Universității din Groningen. Cercetarea GIA este axată pe:

 • Arheologie preistorică, protohistorică și istorică în Olanda, Marea Mediterană și arctică.
 • Bioarcheologie: arheobotanie și arheozoologie.
 • Studii privind cultura materială, inclusiv conservarea.
 • Arheologia peisajelor, inclusiv studiile bazate pe GIS.

De ce Groningen?

 • structura flexibilă.
 • toate cursurile sunt predate în limba engleză.
 • atenție atât la teorie cât și la practică.
 • proiecte mari de cercetare internațională în Italia, Grecia, Egipt, Turcia și Irak.
 • colecții arheobotanice și arheozoologice de referință unice.
 • GIS și laboratoare de cultura materială.
 • legături strânse cu istoria antică, cu studiile clasice și religioase.
 • legături strânse cu Centrul de Cercetare și Biologie al izotopilor.
 • taxe de școlarizare foarte reduse.
 • un oraș prietenos pentru studenți.

Suportul studiului

Fiecare program de masterat are un consilier de studiu pe care îl puteți contacta dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sfaturi despre programul dvs. de studii și alte aspecte legate de studiu. Tot ceea ce discutați va fi tratat confidențial. Dacă aveți o problemă mai complexă, de exemplu întârzierea studiului, o invaliditate a performanței sau dacă sunteți bolnav de mult timp, trebuie să vă adresați unui consilier student. În plus, puteți urma diferite cursuri la secțiunea Suport de studiu a Centrului de servicii pentru studenți (SSC), de exemplu în ceea ce privește stresul de studiu și prezentarea prezentărilor.

Program predat în:
Engleză

Vezi 110 mai multe cursuri de la University of Groningen »

Ultima actualizare October 23, 2018
Acest curs este Bazat în Campus
Duration
12 luni
La zi
Price
2,083 EUR
non-UE / SEE taxe 12.500 €
După locații
După dată
Termen limită de aplicare
Termen limită de aplicare
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Termen limită de aplicare
End Date