M.Sc. Științele vieții Fokus

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Programul prezintă expertiza principală în științele vieții la Universitatea din Würzburg, sub auspiciile Facultății de Biologie. De asemenea, include celelalte Facultăți de știință naturală, precum și Chimie și farmacie. Grupuri de cercetare relevante la Facultatea de Medicină și Facultatea de Psihologie sunt de asemenea incluse. Programul este conceput pentru a fi un program de urmărire rapidă care duce la un doctorat. proiect în cadrul Școlii Absolvente de Științe ale Vieții și cuprinde toate facultățile menționate mai sus.

O bază puternică în științele naturii (fizică, chimie, biologie) și o experiență substanțială de cercetare experimentală este esențială pentru înscrierea la program.

Programul

 • Cuprinde peste 300 de grupuri de cercetare organizate în Școala Absolventă de Științe ale Vieții,
 • Oferă un curriculum strict orientat către cercetare și
 • Oferă un punct de intrare pentru o carieră de cercetare în mediul academic sau industrie.

Ideea

Programul de master "Științele vieții FOKUS" este o pregătire foarte cuprinzătoare, interdisciplinară și rapidă pentru efectuarea unui doctorat. proiect la Școala Absolventă de Științe ale Vieții (GSLS), Universitatea din Würzburg.

Subiecte de cercetare disponibile pentru programul de master, precum și pentru doctoratul ulterior. sunt grupate în secțiunile Biomedicină, Biologie integrativă, infecție și imunitate și Neuroștiință, cuprinzând peste 300 de grupuri de cercetare.

Programul de masterat FOKUS Științele vieții include astfel expertiza în Științele Vieții în Würzburg sub auspiciile facultății de Biologie, inclusiv a celorlalte facultăți care participă la Școala absolvită de Științe ale Vieții: Fizică, Chimie și Farmacie, Medicină și Psihologie.

O diplomă de licență în biologie, biochimie, biomedicină, farmacie, bioinformatică, biotehnologie sau alte programe de științe naturale poate fi baza pentru a aplica.

Este necesară o experiență substanțială de laborator, cel mai probabil sub forma unei teze de licență experimentale. Vă rugăm să rețineți că o educație prealabilă și o formare profesională în cadrul programelor medicale NU este considerată suficientă (se pot aplica excepții dacă se poate demonstra o experiență substanțială de cercetare practică în științele de bază).

Studenții potențiali și-au încheiat BSc-ul (sau sunt aproape de finalizare) și

 • Au cunoștințe teoretice excelente
 • Doriți să intrați în cercetare și într-un proiect de teză de doctorat cât mai repede posibil, fără a omite titlul de Master
 • Sunt dispuși și capabili să-și asume un volum mare de muncă
 • Doriți să studiați într-o clasă extrem de internațională de colegi cu limba engleză ca limbă de predare
 • Sunt dornici să lucreze într-un mediu extrem de interdisciplinar

Vă rugăm să aveți în vedere următoarele. Acesta nu este un program de studiu potrivit pentru dvs. dacă

 • Principalul tău obiect de carieră este un masterat,
 • Căutați în principal orice program de studiu predat în engleză,
 • Nu aveți decât o educație de bază în științele naturii: programele de studiu care au un conținut preponderent tehnic / aplicat, cum ar fi asistența medicală, tehnologia de laborator, biotehnologia industrială, știința pescuitului etc., nu sunt o condiție prealabilă suficientă. Nici programele medicale / veterinare nu sunt probabile, cu excepția cazului în care se poate dovedi o experiență substanțială de cercetare,
 • Vă lipsește experiența de cercetare experimentală (cursurile practice nu sunt echivalente cu cercetarea).

Conținutul programului

 • module,
 • Teza de master,
 • Program de studiu doctoral

Programul de studiu

Termenul 1

Serie de prelegeri „Subiecte și concepte în științele vieții” și metode în științele vieții ”(10 ECTS fiecare)

Prelegerile oferă o abordare de primă mână asupra cercetărilor în curs, care acoperă cele mai avansate metode, organisme model și subiecte de cercetare actuale. Aceștia sunt învățați de investigatorii principali, care sunt, de asemenea, membri ai Școlii Absolvente de Științe ale Vieții (GSLS).

Laboratorul „Metode în științele vieții” (10 ECTS)

Cursurile de laborator vor avea loc în laboratoarele de cercetare ale oricăruia dintre cei> 170 de membri GSLS.

Candidații care au o medie de 1,7 (B +) sau mai bună în primul termen pot trece imediat la teza de MSc în al doilea termen. Toți ceilalți vor continua să urmeze cursuri în al doilea și al treilea mandat, înainte de a-și termina programul de Master cu o teză în al patrulea mandat.

Termenul 2 și următorul

Proiectul tezei (25 ECTS) va avea loc într-unul din laboratoarele din cele> 300 de grupuri de cercetare participante. Dacă teza este evaluată cu 1,3 (A-) sau mai bine, candidații pot merge direct la un proiect de doctorat.

Apărarea tezei (5 ECTS) și celelalte 60 de puncte de credit rămase pot fi obținute în paralel cu cercetarea doctorală. Acest lucru este facilitat prin obținerea de credite pentru elemente de program, care sunt oricum obligatorii în timpul programului de studiu doctoral, cum ar fi prelegerile speciale și cursurile oferite de diferitele secțiuni GSLS (program). Figura de mai jos prezintă acest curs de evenimente.

Alternativ, studenții pot termina în mod regulat programul de Master în patru semestre fără un proiect de doctorat în paralel.

Cerințe de admitere

 • Pentru a fi admis, până la momentul admiterii (nu cerere!), Trebuie să fi finalizat un program de studii de licență de cel puțin trei ani cu un echivalent de 180 de puncte de credit, conform ECTS (European Credit Transfer System). Dacă aplicați din afara Europei, programul dvs. de studiu BSc va fi considerat egal, dar va fi evaluat pentru echivalare în caz de îndoială.
 • Dacă încă nu ați terminat licența în momentul solicitării, trebuie să furnizați documente care dovedesc că ați finalizat 5/6 din programul dvs. de studiu obișnuit (de exemplu, 150 din 180 de puncte de credit ECTS din programele de studiu europene).
 • Programul BSc trebuie să fie în biologie sau cel puțin să aibă un accent / specializare special în anumite aspecte ale științelor vieții și științelor naturii (de exemplu, biofizică, biotehnologie, farmacologie etc.) care cuprinde experiență de cercetare practică prin lucrul într-un mediu natural laborator de cercetare. Vă rugăm să rețineți că programele de studiu care au în principal conținut tehnic sau aplicat, cum ar fi asistența medicală, tehnologia de laborator, biotehnologia industrială, știința pescuitului, agricultura și programe similare, nu sunt o condiție prealabilă suficientă. Educația medicală nu este, de asemenea, o condiție prealabilă suficientă decât dacă se poate dovedi experiența de cercetare experimentală.
 • Sistemul internațional de testare a limbii engleze (IELTS) cu un scor de cel puțin 6,5 sau alte teste similare.

burse de studiu

Studenții internaționali se pot adresa la numeroase organizații pentru o bursă, de exemplu la DAAD, la fundații legate de partid sau instituții afiliate afacerilor. Puteți găsi informații despre diferitele tipuri de burse în baza de date a burselor DAAD, împreună cu oferte adecvate.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU), founded in 1402, is one of the universities in the German-speaking world that have a long and rich tradition. Numerous famous scholars and scientists ... Citeste mai mult

The Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU), founded in 1402, is one of the universities in the German-speaking world that have a long and rich tradition. Numerous famous scholars and scientists have made their mark here, such as Carl Siebold, Rudolf Virchow, and Franz Brentano. So far, 14 Nobel laureates have conducted their research here, including Wilhelm Conrad Röntgen, who discovered X-rays at Würzburg. In 1985, the physicist Klaus von Klitzing received this distinction for his discovery of the quantum Hall effect. Harald zur Hausen was given the Nobel Prize in Medicine in 2008 for discovering that viruses trigger cervical cancer. More than 28,000 students, including some 2,300 young people from abroad, are registered with ten faculties. These can be divided into four main areas: Humanities, Law and Economics, Life Sciences, and Natural Sciences and Technology. The university and its hospital provide employment for 10,000 people. Around 3,000 are on the academic staff, more than 400 as professors. Citește mai puţin
Würzburg , Beijing + 1 Mai mult Mai Puțin