M.Sc. în Managementul lanțului de aprovizionare

Generalități

Programul de descriere

Managementul lanțului de aprovizionare

Programul are ca scop educarea și instruirea liderilor de mâine pentru a face față problemelor complexe folosind abilități de management și inginerie. Este deschis pentru toți studenții cu un puternic interes pentru subiect, care sunt dispuși să învețe și să lucreze din greu. Cunoașterea în domeniile conexe este utilă, dar nu este o condiție prealabilă. În mod frecvent, studenții din alte discipline decât ingineria sau administrarea afacerilor sunt admiși și primesc un GPA foarte bun. În timp ce programul de licență în inginerie industrială și management de la Jacobs University se concentrează în principal pe procesele de producție, programul postuniversitar Managementul lanțului de aprovizionare, în plus, se concentrează pe descrierea, analizarea și proiectarea sistemelor logistice și, astfel, a lanțurilor de aprovizionare. Scopul general este de a oferi studenților instrumente și informații despre modul în care performanța și robustețea sistemelor logistice globale și a lanțurilor de aprovizionare pot fi atinse și întreținute în mod durabil. Acest program a fost conceput și implementat în strânsă cooperare cu industria și universitățile partenere internaționale. Astfel, studenții vor beneficia de o expunere largă la provocările din lumea reală și excelența academică.

Structura

O caracteristică unică a acestui program de studii postuniversitare este combinația remarcabilă dintre perspectiva inginerie și perspectiva managementului pe o bază egală. Aspectele de inginerie vor fi combinate și interconectate cu abilitățile de management pentru a oferi studenților un portofoliu de competențe durabil și holistic. Acest lucru se referă la faptul că, evident, un produs trebuie să fie dezvoltat și produs înainte de a fi vândut și eventual livrat.

Cealaltă caracteristică unică a acestui program de studiu este abordarea sa de învățare mixtă. Diferite forme și tipuri de „tehnologii” de învățare sunt combinate. Prelegerile oferă elevilor cunoștințe de bază și creează motivație. Studiile de caz aprofundează înțelegerea și cunoștințele în mod independent și în funcție de nevoile și interesele individuale. Seminariile îi conduc pe studenți spre lucrul pe subiecte pe cont propriu, folosind literatura și instruind abilitățile de prezentare. Atelierele de proiect pregătesc studenții să rezolve sarcinile în echipe și să se pregătească pentru a lucra în cele din urmă la proiectul tezei de master.

Printre altele, cursurile oferite în cadrul acestui program acoperă managementul strategic și al inovației pentru logistică , managementul lanțului de aprovizionare , proiectarea sistemelor de producție , managementul furnizorilor de servicii logistice , managementul continuității afacerii , managementul proiectelor , etică și afaceri durabile . Alte cursuri se concentrează pe modelare și simulare , pe aspecte juridice, pe abilități de comunicare și prezentare , echipe de conducere și grupuri sau competențe și management intercultural pentru liderii din afaceri . Un accent puternic se află pe integrarea experiențelor practice practice în cursuri ( Proiect industrial ghidat) și nu numai (un stagiu recomandat în timpul vacanței de vară).

Opțiuni de carieră

Programul pregătește studenții fie pentru o carieră executivă în industria logistică și dincolo sau pentru o carieră științifică la o universitate sau un institut de cercetare. Scopul principal este acela de a permite studenților să transfere cu succes cunoștințele profunde științifice într-un mediu profesional de lucru. În ceea ce privește perspectiva științifică, programul oferă formare într-o gamă largă de aspecte ale domeniilor logistice.

Studenții cu un M.Sc. în Supply Chain Management va găsi o gamă largă de opțiuni de carieră atractive, în domeniul dinamic și interesant al logisticii și nu numai. Până în prezent, rata de ocupare a predecesorului programului este aproape de 100% în primele 12 luni de la absolvire. În mod frecvent, studenții primesc oferte de muncă deja în ultimul an la Jacobs University . Printre altele, până acum absolvenții au intrat în industrii precum departamentele de logistică ale producătorilor de automobile, industria alimentară sau industria aerospațială. Lucrează pentru companii de transport feroviar internațional sau pentru consultanțe de afaceri.

În același mod, absolvenții noului program Supply Chain Management sunt calificați să opteze pentru o carieră în mediul academic, în instituții guvernamentale, organizații internaționale, asociații de afaceri, mass-media și organizații non-profit. Datorită experienței lor de lucru și de viață cu studenți din aproximativ 100 de țări Jacobs University campusul internațional al Jacobs University , absolvenții sunt bine pregătiți să își asume responsabilitatea în mediile de lucru multiculturale.

Au un avantaj specific concurând pentru locuri de muncă care necesită nu numai abilități și calificări de bază în domeniul logisticii, ci și abilități interculturale, precum și abilități practice de rezolvare a problemelor și metode menite să facă față provocărilor dintr-o lume globalizată. Astfel de locuri de muncă sunt oferite din ce în ce mai mult în toate instituțiile menționate mai sus, dar mai ales în organizațiile internaționale, corporațiile multinaționale și instituțiile guvernamentale.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Citeste mai mult

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Citește mai puţin