M.Sc. în Arhitectură

Generalități

Programul de descriere

Înscrierea la programul de studiu de master Arhitectură la Facultatea de Arhitectură a Universității din Tehnologie din Slovacia îți vei desfășura creativitatea și vei dobândi abilități pentru a dezvolta idei arhitecturale complexe și proiectări de clădiri noi, precum și reconstrucția clădirilor istorice, inclusiv interioarele și exterioarele acestora. Veți fi eligibil pentru a redacta documentația tehnică a tuturor etapelor proiectului, de la proiectarea arhitecturală, până la proiectele de autorizație de construcție până la planurile de construcție. Lucrând la scara unui oraș, veți fi eligibil pentru a dezvolta proiecte urbane și planuri principale. În toate acestea, veți face uz de înțelegerea relațiilor culturale, intelectuale, istorice, socio-economice și ecologice ale arhitecturii și mediului și vă veți baza pe experiențe, prezentare și alte abilități obținute în timpul studiilor de master la Facultate de Arhitectură.

Puteți aplica pentru programul de studiu Arhitectură după ce ați terminat cu succes studiile de licență. Cu toate acestea, condiția principală de a face acest lucru este trecerea în Arhitectură, Proiectare Urbană sau într-un program de studiu aferent unui domeniu de studiu recunoscut.

Programul de studiu Arhitectură care premiază studenții cu gradul de „Ing. arc." (Arhitect inginer) combină forme tradiționale de studii cu tehnologie avansată, realizări științifice recente și probleme de actualitate ale erei noastre, precum strategia de sustenabilitate, concepte fără bariere (design universal) și altele asemenea.

Modulele Design Studios fiind organizate în 24 de așa-numite studiouri verticale reprezintă nucleul programului de studiu. Fiecare studio vertical este alcătuit din până la 16 studenți cu abilități și experiență diverse, bazate pe nivelul lor de studiu - sunt fie din studii de licență, fie de masterat. Studenții pot alege un studio vertical specific bazat fie pe interesul lor pentru un anumit subiect, fie pe preferința lor de pedagog - sau cel mai probabil o echipă de pedagogi. Studiourile verticale sunt tutelate de arhitecți slovaci de frunte, activi în practică. 133900_13.jpg

În primul termen, studenții înscriși în programul de arhitectură lucrează la proiecte de urbanism, în timp ce studenții programului de proiectare urbană proiectează un proiect arhitectural. Acest lucru este obligatoriu pentru toți studenții. Această „atingere” unică a celuilalt program de studiu oferă abilități și experiență necesare cu arhitectura ca entitate complexă. Veți avea posibilitatea să explorați zona dată atât din aspecte conceptuale urbane, cât și arhitecturale. Pentru a vă lărgi sfera de cunoștințe profesionale, cursurile de studiouri verticale sunt completate de un set de discipline obligatorii. Fiecare termen puteți alege dintr-o serie de subiecți electivi care oferă cunoștințe și informații suplimentare utile pentru rezolvarea complexă a problemelor sarcinilor studiourilor verticale.

Teza finală este structurată în două părți paralele - un seminar de diplomă și un proiect de proiectare a diplomelor. În teza finală, studenții programului de arhitectură își vor demonstra capacitatea de a pregăti un design arhitectural cuprinzător al unei clădiri, interior și exterior, precum și capacitatea de a rezolva sarcini, de la un plan urban, prin arhitectura clădirilor, până la cele artistice și tehnice. detalii într-o manieră creativă și originală și să coordoneze designul estetic, tehnic, structural cu cerințele financiare, de mediu și sociale ale construcției. Pe de altă parte, studenții programului de proiectare urbană vor demonstra capacitatea de a produce soluții de proiectare urbană și arhitecturală complete la scară regională, municipală și de zonă, inclusiv producerea de planuri-master cu detalii urbane și arhitecturale complete în finalul lor teza. 133899_7.jpg

Posibilități de angajare

Structura curriculumului, atât în formă cât și sub formă de conținut, este redactată în conformitate cu Directiva UE privind recunoașterea calificării profesionale. Gradul ing. arh., care este acordat absolvenților din domeniul de arhitectură și proiectare urbană, este inclus în programele de studii recunoscute și diplomele universitare.

Calificarea profesională permite absolvenților Facultății de Arhitectură să exercite profesia de arhitect, iar la trecerea examenului de autorizare, aceștia obțin acces la profesia unui arhitect în toate cele douăzeci și șapte de state ale Uniunii Europene.

Ca absolvent, sunteți capabil să înțelegeți relațiile culturale, intelectuale, istorice și socio-economice ale arhitecturii și mediului. Sunteți eligibil să dezvoltați idei arhitecturale complete și proiectări ale clădirilor, inclusiv interioarele și exterioarele, proiectele urbane și planurile principale în scopul de a oferi orientări pentru dezvoltarea urbană. Veți fi gata să vă ocupați de coordonarea cerințelor estetice, tehnice, de construcții, financiare, de mediu și sociale. Veți stăpâni expertiza pentru a pregăti toate etapele unui proces de proiectare și veți fi calificat pentru a supraveghea lucrările de construcție pe un șantier și a structurilor urbane complexe. De asemenea, veți fi pregătiți să desfășurați activitățile de gestionare și coordonare a unui arhitect și urbanist. După absolvire, puteți solicita și doctorat. studiați și urmați o cale mai științifică, dacă doriți.

Pe baza rezultatelor, intereselor și eforturilor dovedite, vă puteți consolida implicarea printr-o strânsă cooperare cu arhitecții practici în sarcini pe termen lung și / sau servind stagiul dvs. într-un studio de arhitectură.

Facultatea de Arhitectură a Universității din Tehnologie din Slovacia susține, de asemenea, o pornire incubatoare interdisciplinară, unde studenții își pot dezvolta în continuare ideile, proiectarea și lucrarea sub supravegherea atentă a mentorilor din domeniul academic, precum și din practică. În acest fel, sunt încurajați să își înceapă afacerea într-un mediu familiar și să înceapă o carieră de succes.

Termenele limită de depunere a cererii

31 mai 2020

Taxe de școlarizare

Studenți care studiază limba engleză: 3.500 € pe an

Despre Școală

De ce Facultatea de Arhitectură a STU din Bratislava?

Facultatea de Arhitectură este una dintre cele șapte facultăți de la Universitatea Slovacă de Tehnologie din Bratislava (denumită în continuare STU, din limba slovacă „Slovenská technická univerzita”). Este cea mai mare și cea mai veche școală de arhitectură din Slovacia; începuturile învățământului în arhitectură datează din anul universitar 1946/1947 și sunt asociate domeniului de studiu numit Inginerie civilă.

Facultatea de Arhitectură este astăzi o instituție creativă și competitivă, cu personal deschis și care exploatează cu succes posibilitățile de cooperare internațională în cercetare și educație. În special prin programul de mobilitate Erasmus Plus, facultatea oferă posibilități de schimb cu peste 50 de instituții partenere din toată Europa. Anual, zeci de studenți ai Facultății de Arhitectură studiază în străinătate, precum și studenți internaționali ajung să studieze la Facultatea de Arhitectură. În același timp, 29 de studenți internaționali au venit să studieze la Facultatea de Arhitectură.

Lectorii de la Facultatea de Arhitectură sunt personalități marcante care nu sunt doar profesori și cercetători; majoritatea sunt arhitecți activi, urbaniști sau proiectanți industriali / de produse și grafici / mărci. Premiile și premiile obținute, precum și recunoașterea și contactele care trec peste granițele Slovaciei sunt cea mai bună dovadă a calităților lor.

În afară de experți naționali, FA STU a invitat și profesori care au vizitat din străinătate: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) sunt doar câțiva dintre numeroșii experți și personalități străine semnificative ale arhitecturii contemporane care au vizitat până acum Facultatea. Implicarea internațională a facultății este reflectată de apartenența la organizații internaționale și participarea la proiecte multinaționale din Slovacia și străinătate. 133914_olah.jpg

Fiind una dintre cele mai mici metropole din Europa Centrală și de Vest, vibrantul oraș Bratislava reprezintă un loc inspirator și, în același timp, accesibil pentru studenții și călătorii internaționali. Datorită locației sale geografice din Europa centrală, este poarta către Europa. Vă veți bucura de proximitatea sa cu Viena, Budapesta, Praga, cu conexiuni perfecte de trafic. Istoria comună și distanțele apropiate sunt comune acestor capitale și oferă multe oportunități pentru experiențe culturale, sociale și de călătorie. Conexiunile excelente de autobuz și feroviar de la Bratislava, precum și accesibilitatea ușoară către aeroporturile din Bratislava și Viena oferă conexiuni ieftine către principalele destinații europene.

Ce facem și cum?

Dacă sunteți în căutarea celei mai mari și mai vechi școli de arhitectură din Slovacia, cu Facultatea de Arhitectură ca parte integrantă a Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava, sunteți pe punctul de a ajunge la locul potrivit.

Puteți studia aici Arhitectură și Proiectare urbană, Proiectare industrială și produs. Caracterul acestor studii a determinat strategia de învățământ de bază a Facultății, în special accentul său pe dezvoltarea creativității și a gândirii critice a studenților și capacitatea acestora de a răspunde provocărilor imprevizibile ale viitorului pe care fiecare absolvent trebuie să le întâmpine. Învățarea bazată pe proiecte, condusă de experți cu studii universitare, precum și profesionale și proiecte coordonate în strânsă cooperare cu practica, oferă o simulare fidelă a experienței „reale”.

Facultatea de Arhitectură oferă, de asemenea, posibilitățile de activitate concentrată în Centrul său specializat de Educație și Cercetare din inima orașului Banská Štiavnica, Patrimoniul Cultural UNESCO. În casa istorică autentică (refăcută de fapt de către studenți), Facultatea poate găzdui până la 30 de studenți și 10 membri ai personalului în timpul atelierelor sau cursurilor de specialitate pe tot parcursul anului.

Când se apropie de practică, elevii sunt încurajați să participe la o gamă largă de concursuri locale, precum și internaționale. Calitatea școlii este confirmată în principal de realizările elevilor. Facultatea de Arhitectură se poate lăuda cu mândrie cu succesele studenților în diferite competiții de arhitectură-urbanism și design local și internațional (ex. Premiile Inspireli, Xella, Isover, premiul național pentru proiectare, ABF Slovacia pentru cea mai bună lucrare de licență, premiul prof. Lacko pentru cele mai bune lucrări de diplomă) și multe altele. 133901_70800894_10158950992201562_3476008549815943168_o.jpg

Cu o astfel de mentalitate ne propunem pregătirea complexă a studenților noștri în domeniul abilităților dure, precum și a abilităților soft în contextul viitoarei industrii 4.0.

Cu toate acestea, o educație bună nu este suficientă. Ne străduim să creăm o comunitate în primul rând. Facultatea de Arhitectură oferă viață socială, de cercetare, academică și sportivă bogată. Avem o lungă tradiție în organizarea celui mai mare eveniment public al nostru - Noaptea de Arhitectură și Design. Multe dintre evenimente sunt pregătite pentru studenți de către studenți - de exemplu, Manifest (primii ani ai noștri primesc cu căldură noii colegi). Urmate de zile deschise, expoziții de studenți, precum și profesioniști care își prezintă munca, weekend-ul tenisului de masă, etc. și se termină cu multe arhitecturi locale, design, festivaluri de artă și piețe (cum ar fi Urban Market), Facultatea de Arhitectură se bucură de prezență datorită locației sale strategice, aproape de centrul orașului Bratislava. 133896_20160921_163434.jpg

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Citeste mai mult

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Citește mai puţin