M.Sc. în Știința datelor pentru societate și afaceri

Generalități

Programul de descriere

Cursul de 2 ani M.Sc. programul „Știința datelor pentru societate și afaceri (DSSB)“ este un program extrem de selectiv pentru studenții din științele sociale și întreprinderile care vizează să devină experți în știința datelor. Programul poate fi, de asemenea, interesant pentru studenții din științele naturii sau din domeniul științelor umaniste care doresc să se extindă în analiza big data, bazată pe date și științe sociale de calcul.

Pe baza fondului lor cantitativ puternic. În doi ani interesanți, absolvenții câștigă competențe, instrumente și metode de ultimă generație pentru a discuta, modela, prezice și rezolva provocările urgente ale societăților digitale, ale organizațiilor moderne și ale companiilor competitive.

Programul cu adevărat multidisciplinar combină o largă ofertă de cursuri din mai multe discipline sociale și știința datelor cu 4 piese elective pentru a permite diversitatea individuală și specializarea în continuare. Cu accent pe capacitatea de angajare ridicată, absolvenții DSSB sunt cel mai bine pregătiți pentru opțiuni de carieră profesională și academică globală în creștere rapidă, rezultate din digitalizare.

„Știința datelor este atât de interesantă, deoarece creează noi comunități și ne eliberează de granițele disciplinare.”

„Programul nostru DSSB invită studenții în campusul nostru internațional să abordeze domeniul dinamic al datelor digitale și al digitalizării din perspectivele sociale, de afaceri, inginerești și ale științelor naturale.

Laitmotivul programului este angajamentul nostru față de cercetarea de vârf, orientarea către probleme și proiecte inovatoare.

DSSB este un deschizător de uși pentru cariere promițătoare în toate sectoarele industriale, precum și în PR, jurnalism, grupuri de reflecție politice, guvern, organizații internaționale și neguvernamentale. ”

Prof. Dr. Hilke Brockmann

5 motive pentru care ar trebui să studiezi Data Science for Society and Business (DSSB) la Jacobs University

 • Program unic modular interdisciplinar, cu piese elective pentru diversitatea individuală și specializare, care promovează obiective de carieră personalizate.
 • Un program academic de ultimă generație, cu acces la cercetări inovatoare, o comunitate strânsă între profesori și studenți, experiență de învățare comună și medii de învățare inovatoare.
 • Concentrare maximă pe capacitatea de angajare și pregătirea pentru cerințele perspectivelor de carieră globale în toate domeniile domeniilor profesionale și academice bazate pe date.
 • Ratele de finalizare foarte mari.
 • Beneficiați de accesul direct al Jacobs University la cele mai importante companii digitale și tehnologice, firme de consultanță, ONG-uri și institute de cercetare de top, precum și o mare rețea globală de absolvenți.

technology, developer, touch

Caracteristicile programului

M.Sc. Programul de studiu Știința datelor pentru societate și afaceri îi învață pe studenții internaționali cu experiență puternică în științe sociale (de exemplu, afaceri, economie, demografie, studii media, științe politice, psihologie, sociologie) cum să folosească resursele digitale digitale în creștere rapidă și noile instrumente de calcul și metode pentru a rezolva potențialele probleme interdisciplinare provocatoare din domeniul lor profesional sau academic.

Programul poate fi, de asemenea, interesant pentru studenții cu experiență în științe umaniste, științe naturale sau tehnice, care doresc să se concentreze pe analize inovatoare de date sociale și întrebări sociale și de afaceri urgente care rezultă din digitalizare .

Studenții programului DSSB beneficiază astfel de o ofertă largă de cursuri în diverse științe sociale, de date și de afaceri și o strânsă cooperare cu științele informatice, mediul și științele vieții.

În plus, programul promovează și diversitatea individuală și specializarea. Studenții DSSB pot alege și alege oferte de curs din cele 4 piese elective pe baza intereselor lor individuale și a planurilor de carieră .

 1. Society Track adaugă abordări computaționale în domeniul științelor sociale și întrebări urgente cu privire la criminalitatea cibernetică sau conceptele de oraș inteligent și transport.
 2. Business Track acoperă principiile consultanței, economiei durabile, finanțării lanțului de aprovizionare, precum și modelelor de producție și logistică perturbatoare.
 3. Sănătatea și mediul înconjurător conectează întrebările relevante din punct de vedere social în domeniul științei datelor cu informații și tehnici din științele naturii (sănătate, medicină, științe ale mediului).
 4. Data Science Track permite studenților cu un fundal matematic sau informatic puternic să se scufunde adânc în mineritul de date, analiza datelor și învățarea automată.

La sfârșitul programului de 2 ani, absolvenții DSSB vor avea expertiză în conținut digital și abilități în știința datelor pentru a rezolva în mod responsabil și capabil problemele de bază din viitoarele organizații și societăți digitale .

 • Ei pot identifica, analiza, interpreta și accesa critic cauzele sociale și consecințele transformării digitale a societăților în toate implicațiile și aspectele sale juridice și etice.
 • Ei sunt capabili să aplice abilități analitice și cantitative de vârf pentru a modela și interpreta corect rezultatele științifice, pentru a face predicții valabile și pentru a obține concluzii și intervenții bine gândite pentru apăsarea problemelor sociale și de afaceri.
 • Elevii au învățat să gestioneze datele mari, să dezvolte modele statistice și să le prezinte în mod convingător unui public științific și non-științific, aplicând tehnici convingătoare de scriere, comunicare și prezentare și instrumente de vizualizare.
 • Vor putea să programeze bine în cel puțin un limbaj de calculator și să știe despre instrumentele de calcul și software de ultimă generație.

Opțiuni de carieră

Cele mai bune opțiuni de carieră: M.Sc. Absolvenții DSSB vor putea alege dintre mai multe opțiuni de carieră internațională și se vor confrunta cu o cerere imensă și în creștere pentru expertiza lor.

Angajabilitate ridicată: programul de masterat pregătește studenții pentru angajabilitate imediată în poziții profesionale și academice provocatoare. De la începutul programului, Jacobs University susține angajabilitatea absolvenților DSSB prin organizarea de contacte cu industria, instituțiile publice, ONG-urile și institutele de cercetare.

Acces la angajatori și organizații de top: absolvenții DSSB beneficiază astfel de o rețea mare de absolvenți ai Jacobs University și de accesul strâns al universității la marile firme de tehnologie și consultanță, institute de cercetare de top și ONG-uri din întreaga lume. Absolvenții își pot continua, de asemenea, calea academică intrând într-unul din doctoratele noastre. programe.

O mare varietate de opțiuni de carieră: absolvenții programului DSSB pot lucra ca oameni de știință de date, oameni de știință de cercetare AI, analiști de business intelligence, oameni de știință sociali de calcul, consultanți, analiști de date, experți în gestionarea datelor, specialiști în protecția datelor, analiști financiari, cercetători de piață, marketing manageri, analiști de date medicale și multe altele. În calitate de specialiști în date în relații publice, jurnalism, grupuri de reflecție politice, guverne sau organizații internaționale, își contribuie competența în colectarea, gestionarea, analiza, interpretarea, vizualizarea și prezentarea datelor digitale.

Cel mai bine pregătit pentru cariere internaționale: All Jacobs University M.Sc. programele de studiu pregătesc studenții pentru cerințele unor cariere profesionale sau academice avansate la nivel mondial. În calitate de absolvenți ai universității noastre internaționale din campus, aceștia vor funcționa bine într-un mediu de lucru internațional și divers ca cercetători și lideri responsabili, inteligenți și rezilienți, care aduc contribuții valoroase societății și afacerilor.

Cerere și admitere

Programul Știința datelor pentru societate și afaceri începe în prima săptămână a lunii septembrie a fiecărui an. Vă rugăm să utilizați formularul de contact pentru a solicita detalii despre modalitatea de depunere a candidaturii. Așteptăm cu nerăbdare să vă primim întrebarea.

Burse și opțiuni de finanțare

Toți solicitanții sunt luați în considerare automat pentru burse de merit de până la 12.000 EUR pe an. În funcție de disponibilitate, burse suplimentare sponsorizate de parteneri externi sunt oferite studenților cu înaltă înzestrare. Mai mult, fiecare candidat admis poate solicita o ofertă de pachete financiare individuale cu opțiuni de finanțare atractive.

Viață și cazare în campus

Campusul verde și umbrit de copac al Jacobs University oferă mult mai mult decât clădiri pentru predare și cercetare. Găzduiește o comunitate interculturală fără precedent în Europa. Un centru de activități pentru studenți, diverse facilități sportive, un studio de muzică, o cafenea / bar condusă de studenți, locuri de concerte și Casa noastră interconfesională vă asigură că veți avea întotdeauna ceva interesant de făcut. În plus, Jacobs University oferă cazare pentru studenții absolvenți din sau în afara campusului.

Cerințe de aplicare

 • Scrisoare de intentie
  Vă rugăm să vă limitați scrisoarea de motivație la 1 pagină și să urmați instrucțiunile unei scrisori oficiale.
 • CV (Curriculum Vitae)
 • Două scrisori de recomandare
 • Transcrierea de licență a înregistrărilor în engleză sau germană
 • Certificat de licență în engleză sau germană
 • Dovada competenței în limba engleză
  Un test de competență în limba engleză cu un scor minim de 90 (TOEFL), 6,5 (IELTS) sau 110 (Duolingo). Vorbitorii nativi și solicitanții care și-au finalizat studiile universitare în limba engleză pot fi scutiți de această cerință.
  Vă rugăm să rețineți că majoritatea testelor de competență în limba engleză sunt valabile doar doi ani. Vă rugăm să vă asigurați că testul nu a expirat încă.
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Citeste mai mult

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Citește mai puţin