M. Sc. Fizică

Generalități

Programul de descriere

Departamentul mare de fizică din Aachen, format din 11 institute de cercetare, oferă o bogată varietate de cursuri de bază și specializate de masterat și o oportunitate de a participa la cercetări de cea mai bună calitate la una dintre cele mai bune universități tehnice din Germania.

RWTH Universitatea Aachen este o instituție de renume mondial în comunitatea internațională a fizicienilor de particule, atât în ​​domenii teoretice cât și experimentale. Institutele noastre sunt implicate în experimentul CMS de la Colectorul Large Hadron de la CERN din Geneva, unde a fost descoperită ultima particulă elementară a modelului standard, Higgs-Boson. Întrebările din fizica astroparticulelor și din cosmologie sunt, de asemenea, preluate prin implicarea în experimentul AMS de pe stația spațială internațională.

Cercetarea se concentrează asupra fizicii experimentale de solid-state sunt plasate pe sistemele cuantice și dezvoltarea de noi materiale. Aici profităm în special de colaborarea cu grupurile de cercetare de la Forschungszentrum Jülich din apropiere, ca parte a Alianței de Cercetare Jülich din Aachen sau a JARA . Subiectele din teoria materiei condensate variază de la studiul sistemelor electronice la cercetarea privind informațiile cuantice.

Grupurile de cercetare din cadrul Departamentului de Fizică au rețele internaționale puternice. Din acest motiv, experiența internațională a absolvenților noștri este foarte importantă pentru noi. Suntem bucuroși să susținem șederea în străinătate, consultați Programe în străinătate, însă lucrul cu grupuri de cercetare internaționale în timpul tezei de master oferă, de asemenea, diverse oportunități pentru experiențele internaționale. Mai mult, cursul de studiu internațional de fizică se desfășoară în limba engleză.

Ca universitate tehnică, RWTH Aachen oferă studenților fizici posibilitatea de a cunoaște mai multe teme interdisciplinare în inginerie. Acest lucru este ilustrat în Nanoelectronica de specializare a Maestrului, care este oferită împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică. Institutul Fraunhofer pentru Tehnologie Laser sau Institutul Helmholtz pentru Tehnologia Biomedicală sunt, de asemenea, colaboratori.

În ansamblu, studiile de fizică din Aachen oferă absolvenților o mare parte, care le pregătește în mod deosebit pentru provocările profesionale ulterioare, indiferent dacă se află în cercetarea de bază sau în industrie.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Aachen(Aix-La-Chapelle), the westernmost city in Germany, accommodates not only the Aachen Cathedral, designated UNESCO World Heritage Site, but also one of Germany’s Universities of Excellence.

Aachen(Aix-La-Chapelle), the westernmost city in Germany, accommodates not only the Aachen Cathedral, designated UNESCO World Heritage Site, but also one of Germany’s Universities of Excellence. Citește mai puţin
Aachen , Maastricht + 1 Mai mult Mai Puțin