Japonia

Studiu în Japonia

Învățământul Superior în Japonia

Instituțiile de învățământ superior japoneze includ universități, colegii și universități de Tehnologie juniori, cu toate acestea, universitățile singurul premiu licență, master, lui doctor si grade profesionale. Mai mult de 70 la suta de absolventi de liceu obține o formă de învățământ superior.

 

De ce să studieze în Japonia?

Școli japoneze au standarde educaționale extrem de ridicate și se numără printre liderii mondiali în tehnologie de stat-of-the-art și cercetare. În plus față de perspicacitate tehnic, universități japoneze sunt, de asemenea, foarte apreciat în alte discipline academice, cum ar fi științe politice. Universități treisprezece oferă în prezent programele predate în limba engleză.

Japonia este extrem de deschis pentru studenții internaționali, mai mult de 130.000 de studenți străini studiază în țară în fiecare an.Japonia intenționează să mai mult decât dublul numărului de studenți internaționali până în 2020, în parte, prin oferirea de mai multe programe în limba engleză.


Universitățile din Japonia

Japonia are 618 de universități cu programe postuniversitare. Aceste universități se împart în trei categorii:

  • 86 universități din țară
  • 75 de universități de stat stabili de către entitățile locale
  • 457 universități private


Universități japoneze sunt printre cele mai bune din lume, cu 13 scoli din top 400 în lume, în funcție de 2012-2013 de ori mai mare Mondial pentru Educație University Rankings.

 

Școlarizare și Programul Durata

De școlarizare pentru programele de master se execută de la aproximativ 9.000 (SUA) dolari la aproximativ 15.000 dolari (SUA) pe an. Guvernul japonez și universități japoneze atât oferă multe opțiuni pentru burse și împrumuturi. Programe de masterat, în general, ultimul timp de doi ani, cu toate acestea, studenții care nu sunt competenți în japoneză ar putea avea nevoie să-și petreacă 1-2 ani de studiere a limbii înainte de admiterea la un program de master predate în limba japoneză. Cursuri de limbă pregătitoare sunt disponibile la 66 de universități particulare și colegii junior.

 

Există mai multe tipuri de studenți internaționali din Japonia:

  • Finanțare privată studenții străini, care se pot aplica direct la o școală japoneză după ce au obținut competențe lingvistice suficiente.
  • Elevii care studiază în cadrul Guvernului (Monbukagakusho) Programul de burse japonez, acest program a foarte exigente cerințe și un proces de aplicare de lungă durată.
  • Studenții sponsorizat propriu-guvernamentale. Japonia are acorduri cu mai multe țări pentru a ajuta studenții cu o educație japonez, inclusiv Malaezia, Thailanda, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Uzbekistan.

 

Anul universitar

Anul universitar japonez în mod normal ruleaza din aprilie până în martie. Există de obicei, două semestre, cu primul semestru de funcționare din aprilie până în septembrie, iar al doilea semestru de funcționare din octombrie până în martie. Vacanța de vară este, de obicei, la sfârșitul lunii iulie la sfârșitul lunii august, pauza de iarnă este sfârșitul lunii decembrie până la începutul lunii ianuarie și Spring Break este sfârșitul lunii februarie prin intermediul începutul lunii aprilie.

 

Oportunități post-universitare

Există multe oportunități pentru studenții cu diplome de master pentru a lucra în industrie sau de comportament de cercetare după absolvire. În 2010, aproape 8000 de studenți străini în Japonia găsit locuri de muncă în Japonia, după ce au absolvit. Studenții internaționali trebuie să aibă o ofertă de locuri de muncă înainte de a putea aplica pentru o schimbare în statutul de rezident de la elev la muncă.

 

Obligativitatea vizelor

Studenții internaționali trebuie să aibă o viză.Studenții înscriși în programul de diplomă de master sunt eligibile pentru un statut de rezident student. Studentul poate aplica direct pentru viza prin Ambasada Japoniei sau consulatul în țara de origine a studentului, sau instituția de învățământ în care elevul planurile de a studia poate face o cerere pentru a obține un certificat de eligibilitate. Odata ce elevul are Certificatul de eligibilitate, care vor avea nevoie în continuare să obțină viza de țara lor de origine japoneză ambasada sau consulat.

În plus față de viza, studenții străini trebuie să se înregistreze ca străini în termen de 90 zile de la sosirea în Japonia, la un birou municipal în zona în care locuiesc. Elevii ar trebui să cartea de înmatriculare străin cu ei tot timpul, odată ce-l obțină.

 

De Asigurari de Sanatate

Studenții străini sunt eligibile pentru a va abona la Nationala de Asigurari de Sanatate, care acopera aproximativ 70 la sută din costul de tratament medical.În plus, unele universități au planuri speciale de asigurari de sanatate pentru studenții internaționali. Pentru a obține Națională de Asigurări de Sănătate, elevii vor avea nevoie de primul card de înmatriculare străin. Taxe pentru Casa Națională de Asigurări de sănătate variază în funcție de localitate, taxa lunară de la Tokyo este de aproximativ ¥ 3500.

 

Sfaturi

Închinându este frecvent utilizat atât ca un salut și indicație de respect. Arcuri variază de la arcuri ocazionali de aproximativ 15 de grade la arcuri profunde de aproximativ 45 de grade folosite pentru a exprima profunda gratitudine sau scuze. Arcuri de afaceri sunt la mijloc, aproximativ 30 de grade.

Stilul de viață japonez include o multime de exercitii fizice si o dieta sanatoasa, cu o multime de legume proaspete și fructe de mare.

Despre Japonia

Japonia este situată în Asia de Est, în Oceanul Pacific. Vecinii Japonia includ China, Coreea de Nord, Coreea de Sud și Rusia. Japonia este de fapt un arhipelag format din aproape 7.000 de insule separate, cu toate acestea, cele mai mari patru insule alcătuiesc aproape toate din masa terestră a țării. Capitala, Tokyo, este una dintre cele mai mari orașe ale lumii și zona metropolitană din jurul este cea mai mare din lume, cu 30 de milioane de locuitori. Japonia este o țară puternic industrializată în care se găsește o istorie bogată, diverse festivaluri culturale, bucătărie restante, grădini frumoase, peisaje maiestuoase și munți taie răsuflarea, inclusiv Muntele Fuji, unul dintre vârfurile cele mai cunoscute din lume. Această țară este, de asemenea, cunoscut pentru industriile care fac unele dintre cele mai mari produse de calitate din lume, cum ar fi automobile și electronice.


Climă

Datorită geografiei diverse Japonia, climatice variază foarte mult în locații, cu toate acestea, țara experiențele, în general, patru anotimpuri. Temperaturile medii din Tokyo sunt de aproximativ 27 de grade C în august și aproximativ 5 grade C in ianuarie.

 

Cultură

Cultura japoneză este un amestec divers de tradiții orientale antice și societatea occidentală modernă. Japonia oferă o gamă largă de expresie culturală, de la templele budiste datand de mai bine de 15 secole de portelan japoneză bine și printuri frumoase din lemn. În plus, calitățile de animație japoneză, poezie, dans, muzică și sunt recunoscute în întreaga lume.

 

Costul de trai

Costul mediu lunar pentru un student international de a trăi în Japonia este de aproximativ ¥ 87,000 (aproximativ 925 USD), cu excepția școlarizare.Orașele mai mici costa aproximativ ¥ 60.000 pe lună și orașele mai mari costa aproximativ ¥ 100.000 de yeni pe lună.

Școli

Școli și Universități în Japonia

Școli și Universități Online în Japonia