Finlanda

Studiu în Finlanda

Învățământul Superior în Finlanda

Politehnica (mentionat ca UAS, sau uiversities de științe aplicate) și universitățile sunt cele două sectoare cuprinzând sistemul Finlanda 's de învățământ superior. În timp ce universitățile să promoveze în mod explicit studii academice bazate pe cercetare, cum ar fi programe biomedicale și psihologice, Politehnica oferi studenților cu educația de tip destinat pentru a le oferi abilitățile necesare pentru a obține locuri de muncă la absolvire. Puteți câștiga doar un post-Master 's sau doctorat la o universitate.

UAS 's oferă studenților accesul la diverse specializări care oferă licență și de master de grade la finalizarea. Este nevoie, în general, un student la politehnica între trei și cinci ani pentru a câștiga o diploma 's de la o UAS și încă doi-trei ani pentru a câștiga un Master ' s grad. În plus, Finlanda 's universitățile politehnice au multe programe care sunt disponibile în limba engleză, împreună cu un Master câteva ' s programe, care sunt, de asemenea, disponibil în limba engleză.

Admiterea în instituțiile finlandeze de învățământ superior se bazează pe un elev 's GPA câștigat în timp ce în liceu sau de a lua o universitate "examen de admitere propriu s. Aceste examene diferă de la alții, în care acestea nu sunt concepute pentru a testa un elev 's capacitatea de a memora informații sau "ghici " răspunsul la o întrebare alegere mutiple. În schimb, întrebări cu privire la un finlandez intrare examen de testare abilități analitice și gândire critică prin implementarea întrebări tip eseu tip mai scurte.

Studenții care absolvent de la o universitate politehnică se pot aplica la o universitate pentru a urma o 's diplomă de master. Un absolvent de Politehnică trebui să ia studii suplimentare la universitate, în scopul de a menține nivelul de educație experienta de absolvenți de universitate.

 

Sistemul de scolarizare Finlanda 's

Finlanda 's Ministerul Educației fonduri de învățământ superior, astfel încât cetățenii din Finlanda nu trebuie să plătească taxe de școlarizare atunci când participă la o politehnică sau universitate.Acest lucru este valabil și pentru studenții internaționali, în cele mai multe cazuri. De exemplu, programele de masterat unele 's grad pot fi asociate taxele de școlarizare pentru studenții care nu sunt membre ale SEE sau UE. Cu toate acestea, elevii participa la o instalație sau Universitatea Politehnica va trebui să cumpere cărți și alte materiale de curs, precum și să plătească pentru propriile cheltuielile de trai. Costul Finlanda 's de viață este similar cu alte țări ale Uniunii Europene.

 

Vize și permise de ședere Student

Dacă luați un examen de admitere în Finlanda, veți avea nevoie de o viză, care vă permite să păstrați un maximum trei luni. Ca un student grad studiază în Finlanda, care nu este cetățean UE sau SEE, va trebui apoi să aplice pentru un permis de ședere elev. Pentru mai multe informații, contactați țara dumneavoastră 's ambasada finlandez pentru a afla cum de a obține un permis de ședere elev. Puteți vizita, de asemenea, site-ul web al Serviciului de Imigrație finlandez pentru a determina ceea ce aveți nevoie pentru a aplica pentru acest permis.

Fiți conștienți de faptul că, la momentul când se aplică pentru un permis de ședere elev, vi se va cere să prezinte dovada că vă puteți sprijini în timp ce trăiesc în Finlanda. În prezent, studenții internaționali trebuie să demonstreze că au acces la 6000 € pe an sau 500 € pe lună pentru a acoperi minim cheltuielile de trai. În dolari SUA aceasta echivaleaza cu aproximativ 600 de dolari pe lună sau 7000 dolari anual.

 

De ce de studiu în Finlanda?

Pe lângă faptul că Finlanda plateste pentru cele mai multe, dacă nu toate taxele de școlarizare, unicitatea culturii finlandeze, apropierea de alte câteva țări fascinante și a țării 's accent pe îmbunătățirea continuă a calității sistemului de învățământ superior face Finlanda unul dintre cele mai bune locuri pentru a câștiga o diplomă în lume.

Despre Finlanda

Marginita de Norvegia, Rusia și Suedia, Finlanda este cea mai puțin populată țară a Uniunii Europene, dar este cea mai mare opta în masă teren în comparație cu alte țări din Europa. Peste două milioane de oameni locuiesc în "capitala lui de la Helsinki, care este, de asemenea, Finlanda 'Finlanda centrul financiar, politic, cultural și educativ s. Aproape 70 la suta din toate companiile străine au stabilit operațiunile de bază în zona Helsinki.

Finlanda este o țară bogată și locul în mod constant ca unul dintre primele cinci țări din lume în ceea ce privește nivelul de trai, stabilitatea economică și a sistemului educațional. Deoarece sistemul său cuprinzător de asistență socială oferă amplu oportunități educaționale excelente pentru toată lumea, precum și asistență medicală și alte beneficii oferite o societate extrem de impozitate, economia Finlandei 's rămâne prosperă, datorită capacității sale de a da tuturor o șansă în realizarea potențialului lor ca un membru viabil al societății finlandeze.În plus, Finlanda este o țară pașnică, care nu se cheltuiesc sume mari de impozite pe produse militare, care îi permite să-și petreacă mai mult pe bunăstarea cetățenilor săi.


Date esențiale despre Finlanda

  • Finlanda are 19 maakunta, sau regiuni, care sunt supravegheate guvernamental de către consiliile regionale, care reprezintă un forum de cooperare pentru municipalități fiecare regiune 's.
  • Fiecare maakunta are centre de dezvoltare economică și ocuparea forței de muncă de stat care gestionează administrarea de Silvicultură, agricultură, muncă și afaceri pescuit în regiune.
  • Finlanda are aproape 190.000 de lacuri si 180.000 de insule pentru elevi si turisti de a explora. Acesta conține, de asemenea, al patrulea cel mai mare lac din Europa - Saimaa.
  • Pădurile de mesteacan, pin si molid acoperă 86 la sută din Finlanda, un factor care contribuie la țară fiind cel mai mare producator de lemn din Europa.
  • Oamenii care locuiesc în cea mai nordică zonă a experienței Finlanda 73 zile de soare perpetuu în timpul verii și de 51 de zile de 24 de ore pe timp de noapte în timpul iernii.
  • Ca o democrație parlamentară, Finlanda are un prim-ministru care este politician cel mai influent. Alternativ, presedintele Finlandei 's este considerat "șeful de stat ". Cetățenii din Finlanda sunt autorizate să voteze și candida în alegerile prezidențiale, parlamentare și municipale, precum și alte alegeri ale Uniunii Europene.
  • Ca membru al UE, Finlanda utilizează euro ca monedă principală, care a înlocuit de mărci de peste un deceniu în urmă.

 

Informații limba

Limbile oficiale ale Finlandei sunt finlandeză și suedeză. Suedeză este vorbită în principal în zonele de coastă, precum și în sud, vest și regiunea Aland. Limbajul semnelor și finlandeză Romani finlandeze sunt, de asemenea, recunoscut de țara 's constituție. Nouazeci la suta din populatia Finlandei 's vorbesc finlandeza. Studenții interesați în studierea în Finlanda ar trebui să fie conștienți de faptul că în timp ce Finlanda este un limbaj non-indo-europene și este foarte diferit de alte limbi vorbite în Europa, în primul rând datorită sintaxa ei - ea are 15 de cazuri diferite substantiv, pronunții neobișnuite și non-tradiționale structura gramatica.

 

Finlanda 's climatice

Pentru că Finlanda este suficient de aproape de Oceanul Atlantic, se confruntă cu un flux continuu de căldură produsă de către Gulf Stream.Finlanda este, de asemenea, mai cald decât în ​​țările vecine din cauza influenței moderate a Mării Baltice, împreună cu mii de lacuri interioare interacționează cu Gulf Stream umiditate. Cu toate acestea, Finlanda are ierni foarte reci, foarte zăpadă care tipic vedea temperaturi cufunda la -20 grade Fahrenheit (-30 grade Celsius), cu zăpadă de stabilire pe teren din noiembrie până în aprilie. Cele mai calde zile Finlanda 's apar în luna iulie, atunci când cetățenii se încălzi în soarele cald și 90 de grade Fahrenheit (35 grade Celsius), temperatura.

 

Religia în Finlanda

Aproximativ 75 la sută dintre finlandezi fac parte din Biserica Evanghelică Luterană a Finlandei. 25 la sută nu au nici o afiliere religioasă sau se consideră protestantă, romano-catolici sau evrei.

 

Sarbatori oficiale

Legi ale Parlamentului stabilesc "sărbători oficiale ce includ Anul Nou ' Finlanda s, Paște, Crăciun, Bobotează, Tuturor Sfinților ' Day și Ziua vară.May Day și Ziua Independenței sunt considerate sărbători laice.