Executive Master în Administrarea Personalului și Managementul Resurselor Umane

Generalități

6 locații disponibile

Programul de descriere

context

Complexitatea aspectelor legate de muncă, modificările legislative, reforma sistemului de pensii suplimentare și reforma sistemului de pensii necesită actualizarea continuă a companiilor și a profesioniștilor. Această transformare a făcut ca rolul managerului de administrare a personalului să devină indispensabil, care monitorizează interpretarea corectă a legilor aplicabile în materie de drept al muncii și respectarea securității sociale, respectarea impozitelor și păstrarea cărților obligatorii. Ea se ocupă de constituirea, evoluția și rezolvarea tuturor relațiilor de muncă. Această cifră asigură plata corectă a taxelor și a obligațiilor aferente întregului personal al companiei, în conformitate cu regulile contractuale și legile relevante. De asemenea, Master oferă o pregătire completă în ceea ce privește managementul personalului.

obiective

Executive Master în Administrarea și Managementul Personalului oferă studenților toate cunoștințele și abilitățile privind cele mai importante aspecte ale dreptului muncii, în cadrul unui cadru legislativ în continuă schimbare. Aceste abilități au o utilizare concretă și imediată atât în cadrul companiilor structurate, cât și în domeniul consultanței. Masterul propune o pregătire completă și practică pe teme precum contractele, legislația și respectarea relațiilor de muncă, relațiile sindicale, bugetele personalului și costurile forței de muncă, organizarea și strategia corporativă, acordând o atenție deosebită dezvoltării salarizării.

program

Cursul este structurat în conformitate cu următoarele module:

Modulul 1. Capitalul uman și strategia de afaceri

Modulul 2. Sistemul companiei: aspecte patrimoniale, financiare și economice și interconexiunile acestora

Modulul 3. Mansionario și rolurile în companie

Modulul 4. Contabilizarea și planificarea capului

Modulul 5. Managementul administrativ al personalului și lucrul inteligent

Modulul 6. Gestionarea relațiilor de muncă în cadrul companiei

Modulul 7. Bunăstarea corporativă

Modulul 8. Managementul salarizării

Modulul 9. Inovația digitală a resurselor umane

Modulul 10. Intrarea în companie, cercetare și selecție

Modulul 11. Formare și e-learning

Modulul 12. Gestionarea schimbării

Modulul 13. Parteneriatul de afaceri Hr

Modulul 14. Siguranța și prevenirea la locul de muncă

Stagiu de formare

De-a lungul anilor, am obținut un loc de muncă egal cu 92% dintre cursanți, certificat KHC. Academia de Management Sida Group, folosind o gamă largă de companii din rețea, va oferi participantului care o va solicita:

• Elaborarea foii de plasament

• Cercetarea stagiului de formare

• Organizarea și susținerea interviurilor cu companii

• Monitorizarea și controlul calității stagiului

• Feedback final.

Există, de asemenea, un grant auxiliar de formare profesională , un serviciu care oferă o serie de instrumente, instruire și acțiuni de informare, consiliere și asistență care îi însoțesc pe persoana în construcția propriului proiect profesional.

Formarea profesională se desfășoară în următoarele etape:

• Îmi cunosc talentele;

• canalele de comunicare personală;

• Vorbire publică;

• Performanța personală în timpul interviului de selecție;

• Instrumente active de căutare a locurilor de muncă;

• Cum să construiți un CV reușit;

• CV-ul video;

• Profilul Linkedin;

• Cum să deveniți influențatorul mărcii dvs.;

• Activități independente și activități independente (lecții video).

118435_KHC-MARCHION.reg.121-17.jpgCERTIFICAT NR. / CERTIFICATUL nr.121 / 2017

Edițiile viitoare

 • Bologna: septembrie 2019
 • Milano: septembrie 2019
 • Verona: octombrie 2019
 • Ancona: octombrie 2019

Durata și frecvența

148 ore de clasă 3/6 luni de stagiu de formare (opțional)

 • Vineri de la 9 la 13 și de la 14 la 18
 • Sâmbătă între 9 și 13

Posibilitatea frecvenței în formatul live streaming

Roluri și competențe

Imagini profesionale

 • Expert în administrarea personalului.
 • Expert în managementul salarizării.
 • Expert în aplicarea contractelor de muncă.
 • Expert în procesele de cercetare și selecție.
 • Expert în procesele de instruire a personalului.
 • Expert în procesele de instruire a furnizării finanțate prin politici active și FSE.
 • Expert în gestionarea relațiilor sindicale.
 • Expert în evaluarea situațiilor financiare ale companiei.
 • Expert în procese de strategie de afaceri.
 • Expert în costul forței de muncă în companie.
 • Expert în procesele de management de proiect.
 • Expert în sisteme de evaluare în cadrul companiei.
 • Expert în procesele de gestionare a schimbărilor.

profesorii

FRANCESCO MARCHI - Director de societate, a deținut timp de mulți ani rolul de Director al Resurselor Umane și Relațiilor Industriale și ulterior Director Executiv și Director General, în companii din sectorul producției și serviciilor, efectuând numeroase reorganizări corporative și relansarea activităților de exploatare. Colaborează cu Sida Group ca formator în domeniul managementului afacerilor și al resurselor umane.

D.SSA DANIELA DI GENOVA - Absolvent al Facultatii de Psihologie Ocupationala si Organizatii si in Invatamant cu specializare Expert in procese de instruire, cu cele mai inalte note. Finalizați pregătirea cu un Master în Administrarea Personalului, Managementul Salarizării. Este membră a Registrului de Psihologi și a scris multe articole prezentate la conferințe și întâlniri naționale și internaționale în lumea HR, precum prestigiosul eveniment HR Forum din Milano. Începând cu anul 2012 a ocupat funcția de Șef de Resurse Umane în cadrul companiei, ocupând la 360 ° toate activitățile din domeniul Cercetării Umane: selecție, instruire, administrație și managementul personalului.

DR.GRAZIANO COCCETTINI - Graziano Coccettini, HR Director al rețelei internaționale de centre de fitness aparținând grupului britanic Virgin de Sir Richard Branson, care operează în Italia din 2004, cu 36 de cluburi în toată țara și peste 3000 de angajați. El are o lungă experiență managerială care lucrează pentru grupuri internaționale mari din Marea Britanie, Spania și Portugalia. Experiență solidă în gestionarea și reorganizarea grupurilor de lucru, a competențelor și a capitalului uman. Lector cu experiență de mulți ani în masterat, cursuri de afaceri și seminarii. Din 2016, el este, de asemenea, directorul Virgin Active Academy, prima școală de formare pentru profesiile de gestiune de fitness.

MARCO MOGLIESI - consultant de muncă cu un studio profesional. Expert în consultanță juridică, muncă și administrarea personalului, în special în ceea ce privește contractele colective și individuale, relațiile de muncă și procedurile corporative și recompensarea sistemelor de remunerare. Specializată în procesarea salarizării. Profesor de drept al muncii și legislație socială în cursuri de formare profesională. Lector în seminarii de instruire desfășurate la Universitatea din Urbino Carlo Bo - Departamentul de Jurisprudență. Membru efectiv al Comisiei de certificare, conciliere și arbitraj, înființată la Consiliul provincial al Ordinului consultanților de muncă din Ancona.

D.SSA SIMONETTA BAISI - Specialist internațional și de protecție a mediului în Europa: se ocupă de relațiile internaționale și instituționale, al căror partener principal este agențiile ONU, în special agențiile de la Roma și alte reprezentanțe italiene din străinătate. Experiență de zece ani în sectorul aeronautic, în care a deținut diverse funcții, din nou cu personal din cadrul managementului general, specialist în comunicare și supraveghere pentru grupurile de lucru ale acordurilor de parteneriat și de joint venture, coordonarea cu contrapartidele pentru organizarea evenimentelor de comunicare și ca Persoană de Contact pentru Responsabilitatea Socială Corporativă. Profilul său este completat de certificări precum auditorii în afaceri și aeronautică și diploma de economie de mediu.

PAOLO MORETTI - Trainer cu mulți ani de experiență și competențe certificate la Regiunea Marche, a condus mai multe experiențe în proiectarea și desfășurarea formării frontale și experiențiale în sectorul privat și public. Consilier în temeiul Legii 14/01/2013, sa specializat în procese de formare pentru formatori, orientare, dezvoltare de competențe transversale, comunicare și management al resurselor umane, enneatipi și științele comportamentului consumatorilor. Acesta deține funcția de Secretar Național și Coordonator Educațional al Centrului de Studii pentru Afaceri și Consumatori și este expert în relații instituționale și de afaceri, consultant în audit extern, evaluare structură și activități de conformitate la companii din sectorul financiar, energetic și al utilităților.

DR. STEFANO CAROTTI - consultant de muncă cu o experiență de mulți ani în domeniul managementului resurselor umane, relațiilor industriale, contractelor individuale și colective și procedurilor sindicale. Profesor în domeniul dreptului muncii și al legislației sociale la instituții de prestigiu, precum și în organisme publice, pentru cursuri, masterat, conferințe. A deținut funcții de prestigiu, printre care și Consilierul Național al Ordonanței Consultanților de Muncă, Consilierul Provincial al Ordonanței Consultanților de Muncă, Președintele Uniunii Provinciale a ANCL, Directorul Executiv și colaboratorul profesional al Centrului pentru Studii de Drept de muncă "Domenico Napoletano", membru fondator al "Work Gate Italia srl", membru al Comisiei Principii Legislative a Fundației pentru Ordinea Națională a Consultanților în Muncă.

expertiza

În urma instruirii, elevul, prin participarea la lecții active, cazurile corporative, lucrul la proiect, jocul de rol, munca în grup supravegheată de profesori și tutori va dobândi următoarele cunoștințe, instrumente și abilități:

 • Efectuați o organizație de lucru, descrierea postului, fluxul funcțional.
 • Cunoașterea dezvoltării oamenilor.
 • Folosiți instrumente și metode pentru a conecta structura strategică și angajatul.
 • Cunoașteți procesele de parteneriat în relațiile HR: cum să interconectați cu abilitățile și să interacționați cu toate funcțiile companiei.
 • Știind cum să analizeze climatul și motivația în companie.
 • Aplicați procesele de team building și team work.
 • Stabilirea planificării și numărarea capului: dimensionarea companiei în ceea ce privește strategia și viziunea.
 • Aplicați lucrarea pentru planificarea echilibrului și a costurilor de muncă.
 • Realizarea relațiilor industriale și a relațiilor de muncă.
 • Cunoașteți principiile litigiilor și ale dreptului muncii, Actul lui Job.
 • Cunoașteți și aplicați CCNL - obligații și îndatoriri.
 • Realizarea proceselor de selecție, cercetare și evaluare, creând un proces care vizează acoperirea unui post vacant.
 • Cunoașterea regulilor de concediere individuală și colectivă.
 • Analizați nevoile de formare.
 • Planificați, planificați un plan de formare în cadrul companiei.
 • Cunoașteți reglementările de siguranță la locul de muncă.
 • Cunoașterea principiilor generale de administrare și salarizare.
 • Cunoașteți și utilizați recompensarea totală, gestionarea celor trei variabile salariale.
 • Aplicați brandingul angajatorului, comunicarea internă și externă pentru a crea reputația brandului corporativ.

certificare

112806_qualitacertificatosidagroup.png

Ultima actualizare Iul 2019

Despre facultate

Since 1985, Sida Group plays a leading role in providing business strategy, corporate consultancy, managerial training, recruitment and selection. With 1,500 trainers, coaches and professionals, over ... Citeste mai mult

Since 1985, Sida Group plays a leading role in providing business strategy, corporate consultancy, managerial training, recruitment and selection. With 1,500 trainers, coaches and professionals, over 28 training programs, 11 locations in Italy, and 1,900 candidates placed in partner companies for an internship in 2016, Sida Academy is in the top 10 consulting companies in Italy. Citește mai puţin
Ancona , Bologna , Roma , Napoli , Verona , Milano + 5 Mai mult Mai Puțin