Citește Descrierea Oficială

Curating Art and Cultures este un master unic, profesionist conceput pentru a instrui curatorii viitorului. Programul este oferit în comun de către UvA, Universitatea VU și muzee de conducere din Olanda.

O abordare academică a curățării

Realizând atât în ​​sala de lectură, cât și în spațiul expozițional, Masterul dual în arta și cultura curată răspunde cererii crescânde de profesioniști curatorieni bazați pe medii academice cu medii excelente (inter-disciplinare și teoretice). Programul te învață să se angajeze cu concepte teoretice esențiale și probleme contemporane privind colectarea și afișarea obiectelor de artă și a artefactelor culturale. De asemenea, vă încurajează să vă aprofunda cunoștințele disciplinare și să vă dezvoltați abilitățile de cercetare.

Un curator în antrenament

Pe lângă dezvoltarea cunoștințelor teoretice, veți avea, de asemenea, ocazia de a lucra în calitate de "curator în formare" în timpul stagiului de instruire într-unul dintre muzeele și instituțiile culturale partenere ale programului. În timpul stagiului de practică de ani, unic printre programele de studii curatoriale și de muzee din întreaga lume, veți beneficia de instruire practică în toate aspectele practicii profesionale a muzeului, de la cercetări pentru publicații la organizarea de expoziții. De asemenea, veți participa la achiziționarea, înregistrarea, gestionarea, manipularea și afișarea artei, restaurarea și conservarea. Pe scurt, aceasta este șansa dvs. să vă aruncați cu capul înainte în multe aspecte ale profesiei curatoriale.

Certificat de studii

Masterul dual în Curating Art și Culturi este un program de studii de licență acreditat program Heritage. După finalizarea cu succes a acestui program, veți primi o diplomă de masterat acreditat legal în studiile de patrimoniu și titlul de Master of Arts (MA).

Prezentarea programului

Masterul dual în arta și cultura curată are ca scop încurajarea curatorilor instruiți în mediul academic, cu o înțelegere globală a conceptelor teoretice și disciplinare, precum și a aspectelor practice legate de colectarea și afișarea obiectelor de artă și de cultură. Programul vă oferă, de asemenea, ocazia unică de a dobândi abilitățile și experiența practicii curatoriale prin intermediul unui stagiu de practică de un an la unul dintre cele mai importante muzee sau instituții culturale din țară.

Structura programului

Masterul dual în Curating Art and Cultures este un program profesional de doi ani care cuprinde 120 de credite ECTS:

 • 24 cursuri ECTS Core
 • 18 electe ECTS
 • 60 stagii ECTS
 • 18 Teza ECTS

Piața locurilor de muncă

Ca absolvent al programului, ați dezvoltat experiența teoretică și ați obținut experiența preliminară de lucru necesară pentru o carieră curatorie la muzee de artă, etnografie, design și istorie, galerii și spații de expoziție sau orice altă instituție culturală unde cercetarea în obiecte și culturile este centrală.

Absolvenții anteriori au plecat în funcții, printre altele:

 • Muzeul Van Gogh;
 • Rijksmuseum Amsterdam;
 • Muzeul Boijmans Van Beuningen;
 • Tropenmuseum;
 • Muzeul Teylers din Haarlem;
 • RKD Institutul Olandez de Istorie a Artei din Haga;
 • Galeria Nationala din Washington;
 • Muzeul Getty din Los Angeles.

Program predat în:
Engleză
University of Amsterdam

Vezi 180 mai multe cursuri de la University of Amsterdam »

Ultima actualizare October 16, 2018
Acest curs este Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
24 luni
La zi
Price
2,060 EUR
Taxele de școlarizare pentru anul universitar 2018-2019 sunt: ​​studenți UE / SEE € 2 060 pe an; studenți din afara UE / SEE 14.740 de euro pe an. Se pot aplica taxe suplimentare.
După locații
După dată
Start Date
Sept. 2019
Termen limită de aplicare

Sept. 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date