Diplomă de inginer

Generalități

Programul de descriere

Pentru a integra ENSEA pentru formare de master deține un grad de inginerie, de înregistrare este de dosar.

ENSEA ofera de cercetare 2 de masterat.

de cercetare de masterat acreditate în comun cu Cergy-Pontoise University:

  • Sisteme de Master Comunicare (CIS)
  • Electronice Maestru de sisteme autonome (ESA)

ENSEA găzduiește, de asemenea, ingineri de auditori de-al treilea an.

Proprietatea are, de asemenea, POSIBILITATEA să admită în al treilea an al doilea an studenții de la INPG sau INPL (la acord)

Maestru de Cercetare Știință și Tehnologie

Cercetarea de specialitate „Sisteme inteligente și comunicând“ forma într-un an pentru studenții cele mai noi tehnici de prelucrare a informațiilor digitale, de la senzor la decizia.

domenii de cercetare

Acestea se referă la proiectarea și studiul sistemelor inteligente de prelucrare a informațiilor și de capacitatea lor de a comunica. Acest lucru se ocupa de specialitate în mod special de formare și de procesare a imaginii, de comunicații digitale, recunoașterea formelor și inteligență artificială, data mining și punerea în aplicare hardware a acestor diverse tratamente. Acest curs are ca scop de a instrui elevii să efectueze o cercetare de bază sau aplicată unui înalt nivel științific.

lecții multidisciplinare

Specialitate-SIC căutare își propune să ofere o bază științifică solidă pentru studiul și proiectarea sistemelor inteligente, comunicarea. Scopul acestor sisteme este de a: proces și analiza diferitelor tipuri de semnale (de procesare a semnalului, imagini), analiza, indexul, pentru a prelua documente multimedia (imagini, video) clasificăm și îmbinare, se îngropa în date complexe fluxurile învăța pentru a răspunde într-un mod relevant într-un mediu dificil (inteligență artificială, abordare Anim), transmite aceste informații (comunicații digitale), efectuați aceste sarcini în procesoare adecvate (circuite arhitectura).

Este esențial să se înțeleagă elementele de bază ale acestor discipline, înainte de specializat într-una dintre ele. Specificitatea instruirii este de a permite achiziționarea acestor baze multidisciplinare. Printr-una dintre cele patru cursuri oferite, studenții pot dobândi o specializare de înaltă calitate, datorită expertizei vorbitorilor recunoscute pe plan internațional.

Trei cursuri sunt oferite studenților:

  • Imagine și date maselor
  • Inteligenta Artificiala si Robotica
  • Semnal și Telecomunicații

Maestru de Cercetare Știință și Tehnologie

Prezentare

Sistemele autonome sunt sisteme care interacționează direct cu mediul lor încorporat.

Evoluția tehnologiei și apariția de bord, în toate industriile reprezintă o provocare privind proiectarea acestor sisteme din ce în ce mai complexe. Această complexitate conduce o comunitate de cercetători și industrie pentru a încerca să ridice mai multe provocări științifice și tehnice care sunt abordate în acest training prin cercetare. Ea a studiat mai întâi din perspectiva autonomiei în putere de calcul încorporate în noile unități de procesare, în creștere în paralel.

Un al doilea punct este că independența energetică se poate realiza numai printr-o optimizare duală a capacităților de baterii și sisteme de consum. În cele din urmă, aceste sisteme interacționează în mod direct și continuu cu mediul lor și cu alte sisteme. Problema comunicațiilor și tehnologiilor pe care le transmit, atât în ​​cadrul circuitelor, între ele reprezintă a treia parte a ESA master. Aceste studii sunt toate abilitățile specifice dezvoltate în comun în acest maestru.

competențe multidisciplinare

Din definiția adoptată pentru sistemele autonome emerge din competențele științifice și tehnice necesare pentru proiectarea acestor sisteme.

De specialitate de cercetare „are ca scop Autonome sisteme electronice pentru a oferi studenților cu abilități multidisciplinare în domeniul arhitecturii, metodologia de proiectare, modelare sisteme integrate pe analog / digital, cip mixt, sisteme de comunicații, sisteme de consum redus de energie și sisteme reconfigurabile.

Învățături

Lecțiile sunt predate de către ingineri în companii și facultate ENSEA și PCU (Universitatea din Cergy-Pontoise). Prin aceste diverse învățături, elevii vor dobândi abilități transferabile valoroase în activitățile multidisciplinare care vor trebui să opereze în domeniul electronicii analogice și digitale, circuite arhitectura ... Caracterul aplicației teme va permite studenților să se orienteze:

  • sau la o teză într-un cadru academic sau industriale (Cifre)
  • sau la un loc de muncă în industrie în cercetare și dezvoltare.

Cu acordul echipei de formare, elevii vor urma o unitate de curs de o altă mențiune de specialitate „Systems, Informatică, Matematică, Fizică și aplicații.“ În cazul în care studentul are un proiect specific, se poate amesteca bine unitățile de învățământ.

Ultima actualizare August 2017

Despre facultate

ENSEA is a leading European graduate school which ranks 9th out of 220 French engineering schools and among the top 3 in electronics.

ENSEA is a leading European graduate school which ranks 9th out of 220 French engineering schools and among the top 3 in electronics. Citește mai puţin