Curs de masterat în inginerie alimentară
University Of Salerno UNISA
Informatie cheie
Locația campusului
Fisciano, Italia
Limbi Străine
Contactează şcoala
Formatul de studiu
În campus
Durata
Contactează şcoala
Ritm
Contactează şcoala
Taxe de școlarizare
Contactează şcoala
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Oct 2023
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Cursul de masterat în ingineria alimentară își propune să pregătească o figură profesională de natură tehnică, inginerul alimentar, care folosește metodele tipice de inginerie chimică și de proces pentru a rezolva problemele din industria alimentară.
Această abordare metodologică reprezintă un element distinctiv al cursului de masterat în inginerie alimentară al Universității din Salerno, comparativ cu alte cursuri similare oferite în Europa, în care Ingineria alimentară se naște din tehnologiile alimentare mai degrabă decât din ingineria proceselor.
La sfârșitul cursului de studii, absolvenții de inginerie alimentară vor putea:
- dezvolta proiecte inovatoare în ceea ce privește produsul și procesul;
- analizează problemele alegerilor și dimensionării echipamentelor de proces;
- identifică și rezolvă în mod autonom probleme complexe;
- gestionați sisteme, procese și servicii complexe și / sau inovatoare;
- proiectează și gestionează experimente de o anumită complexitate.
De asemenea, va avea cunoștințe despre context și din domeniul organizării afacerilor (cultura afacerilor) și va fi dotat cu abilități transversale pentru a se putea compara cu colegii din alte medii.
Cursul de licență în inginerie alimentară durează doi ani pentru un total de 120 ECTS.
Printre obiectivele cursului se numără acela de a dezvolta la absolvent aptitudinea pentru cercetare și de a opera independent, și acela de a crește abilitățile de comunicare ale muncii prestate. Aceste obiective sunt urmărite și datorită activității de teză, care se încheie cu pregătirea și prezentarea unei lucrări finale. Cursul de masterat în inginerie alimentară este internațional, asigurând livrarea în limba engleză a întregii oferte de predare, inclusiv cursuri comune cu cursul de masterat în inginerie chimică.
Absolvenții vor putea funcționa atât într-un context industrial cu funcții extrem de autonome sau manageriale, cât și ca liber profesionist după ce vor trece examenul de stat și se vor înscrie în registrul inginerilor din provincia de reședință.
CdS participă la programe internaționale de mobilitate a studenților și își încurajează studenții să urmeze cursuri și să susțină unele examene la universități străine, rămânând acolo pentru perioade cuprinse între 2 și 6 luni. De asemenea, este posibil să efectuați teza sau stagiile în străinătate. De ani de zile CdS și-a încadrat activitățile într-un sistem de calitate. În special, a participat din 2002 până în 2004 la proiectul CampusOne și în 2006 și 2007 la proiectul Campus Campania pentru aplicarea unui sistem de calitate la toate cursurile de studii ale Universității din Salerno. Din 2011, CdS aderă la modelul CRUI / EUR-ACE pentru certificarea calității și a obținut acreditarea EUR-ACE a cursurilor de licență și master în inginerie.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Master în Agroecologie și Sisteme Alimentare Regenerative
- Valle de Bravo, Mexic