Curs de master de nivel II în bucătărie italiană și enologie
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Informatie cheie
Locația campusului
Turin, Italia
Limbi Străine
Engleză, Italiană
Formatul de studiu
În campus
Durata
6 months
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 10.000 / per semester
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Curs de master de nivel II în bucătărie italiană și enologie
Nouă săptămâni de lecții teoretice și practice și posibilitatea unei perioade de practică la cele mai bune restaurante italiene
Cursul de nivel II de Master în Bucătărie Italiană și Enologie, cu o durată de 180 de zile, este prevăzut în două părți: prima, cu o durată de 55 de zile, de lecții teoretico-practice la sediul ICIF , completate cu excursii educaționale pe teren; al doilea constă într-un stagiu profesional de 120 de zile (opțional, neincluse în costul abonamentului), la restaurantele selectate de școală.
Maestrul predă gastronomia tradițională regională și evoluția creației moderne, tehnicile de bază, decorațiile corespunzătoare, arta prezentării și alte noțiuni fundamentale privind produsele agricole, condimentele, plantele aromatice, materiile prime alimentare, împreună cu un studiu detaliat al vinuri și uleiuri.
În timpul șederii la școală, toți elevii vor fi împărțiți în grupuri și se vor pregăti pentru a pregăti toate ingredientele necesare pentru rețete. De asemenea, vor fi implicați în activități practice desfășurate atât în bucătărie, cât și în sală de mese.
Prezența minimă 12 - maxim 24.
Durată
Cursul are o durată totală de 6 luni:
- 9 săptămâni de lecții teoretice și practice la Institut
- 15 săptămâni de stagiu (opțional) la un restaurant italian selectat anterior de Institut.
Cei care se pot inscrie sunt:
- Titularii de diplome din institutele sau centrele de ospitalitate din învățământul superior
- Profesioniști străini și italieni din sectorul alimentar și al vinului
- Muncitori din sector cu cel puțin trei ani de experiență documentată în industria ospitalității din întreaga lume.
Subiecte de lecție
gătire
- Cunoștințe generale și vocabular tehnic. Bucătărie tradițională, regională și modernă
- Preparate din bucătăria regională italiană: condimente, ierburi și mirodenii, sosuri, antipasti fript și fierbinte, trandafiri și salam, paste proaspete, uscate și umplute, orez, gnocchi, polenta, carne albă și roșie, joc, fructe de mare, legume, ciuperci, brânzeturi
- Pregătirea principalelor feluri de mâncare regionale
- Metode de gătit inovatoare (vacuum, temperatură scăzută și fumat)
- Elaborarea meniurilor de intoleranță alimentară
Patiserie
- Produse de patiserie uscate și aluaturi, creme de bază, meringuri, ciocolată
- Pregătirea prăjiturilor, a dulciurilor și a produselor de patiserie tradiționale mici
- Deserturi restaurant
Pâine de luare
- Tehnici de dovedire și coacere
- Pâine, focaccia și pizza
Producția de înghețată
- Pregătiri de bază pentru înghețată și sorbet
- Torturi și semifredde pentru înghețată
- Sorbets în bucătăria modernă
Vin
- Teritoriile italiene și viticultura
- Locația principalelor soiuri de struguri italiene și tehnicile de vinificație
- Etichetele italiene: DOP (DOCG e DOC) și IGP (IGT)
- Tehnici de degustare: terminologie, metodă, analiză senzorială
- Alocarea de alimente și vinuri: termeni și metode specifice, vizualizarea grafică a testului practic
- Criteriile de depozitare a vinului și tehnicile de servire
Restaurant
- Conceptul de servicii alimentare din Italia. Trattorias, pizzerii, restaurante tipice și tradiționale
- Tehnici de servire
- Degustări alimentare: metodologie, terminologie, analiză senzorială, foi de evaluare grafică
- Căutarea aromei tipice și tradiționale
- Arta de ospitalitate și de servicii
- Cum să gestionați un restaurant italian
Produse alimentare
- Produse tipice: caracteristici, valori nutriționale și utilizarea în diete
- Analiza senzorială a produselor tipice și a plantelor aromatice
- Tehnici de prelucrare
- Vizite în zonele de cultivare și producție, laboratoare mici și companii mari de produse alimentare
Managementul alimentelor și al băuturilor
- Managementul restaurantului
- Strategii de marketing și promovarea propriului dvs. restaurant
- Introducere în costurile și sistemul informatic pentru calcularea "costului alimentar"
- Planificarea și controlul aprovizionării pentru industria de catering
- Crearea și promovarea unui meniu
Certificarea HALAL - Gătitul pentru musulmani
- Introducere teoretică privind respectarea dictatelor religiei islamice de către membrii HIA (AUTORITATEA HALALĂ INTERNAȚIONALĂ)
- Prepararea felurilor de mâncare italiene, preparate în conformitate cu legile dietetice HALAL
HACCP și siguranța alimentară
- Notiuni de microbiologie aplicate produselor alimentare
- FBD principal (bolile provocate de alimente)
- Sisteme principale pentru depozitarea alimentelor
- Proceduri sanitare (igienă la locul de muncă, igienă personală)
- Sistemul HACCP
- Alegerea corectă a materialelor și echipamentelor care intră în contact cu produsele alimentare
limba italiana
- Cunoștințe de bază despre limba italiană și gramatica
- Conversații de grup
Rețetele pregătite pot varia în funcție de sezon și de disponibilitatea produselor. Numărul de rețete pregătite variază în funcție de gradul lor de dificultate și, în cazul claselor practice, de nivelul de pregătire și de viteza de execuție a elevilor participanți.
Stagiu (opțional)
Stagiul profesional - opțional - are loc la sfârșitul cursului de masterat la restaurantele aparținând Asociației Jeunes Restaurateurs d'Europe, cu care ICIF a stabilit un acord.
Restaurantele pentru formarea de stagiu sunt selectate de personalul cu experiență ICIF . Aici elevii pot pune în practică și pot îmbunătăți acele aptitudini dobândite pe parcursul cursului, precum și îmbunătățirea cunoștințelor în domeniul lor de interes.
Grupul este divizat și fiecare student este trimis la un restaurant diferit.
Serviciile de cazare și cazare sunt furnizate de restaurantele care găzduiesc studenții, care le oferă locuința la dispoziția lor.
Taxe
Taxa pentru cursul Master este de 10.000,00 Euro. Taxa pentru curs include:
- Cazare la pensiunea Institutului în mini-apartamente (cuprinzând două camere cu unul, două sau trei paturi și o baie) cu mic dejun inclus pentru perioada de 9 săptămâni
- Mese la școală de luni până sâmbătă (Școala este închisă duminică și în sărbătorile naționale)
- Lecții teoretico-practice, conform programului programat
- Materiale educaționale (hand-outs, ajutoare audio-vizuale etc.)
- Produse alimentare pentru lecții și degustări
- Utilizarea echipamentelor și a instrumentelor în timpul orelor de curs în sălile de clasă desemnate
- O uniformă completă a bucătarului, compusă din: o jachetă de bucătar cu sigla Institutului, o pereche de pantaloni șefi, o șorț cu logo-ul Institutului și o bandană de bumbac cu sigla Institutului
- Asistență, pe parcursul cursului, a procedurilor birocratice de eliberare a permisului de ședere temporară și a numărului de identificare fiscală
- Diplomă de la Institutul de la finalizarea cursului
Orice nu este menționat mai sus nu este inclus.
TAXE SUPLIMENTARE CARE NU SUNT INCLUSE LA TAXA CURSULUI:
- 50 € pentru asigurarea de sănătate care acoperă cheltuielile medicale de bază și cheltuielile sau recuperarea la Spital doar pentru accidente în timpul timpului de lucru pe întreaga perioadă a cursului (numai dacă studentul nu prevede deja o Asigurare Sanitară în propriul său țară).
- 50 € pentru cei care intenționează să profite de transferul de grup în grup doar la sosirea în Italia, organizat de Institutul ICIF duminică înainte de începerea cursului, de pe aeroportul din Milano Malpensa. Plata celor 50 de euro se poate face în soldul cursului prin transfer bancar sau în numerar sau prin card de credit la biroul Direcției ICIF în prima zi a cursului.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Master în Științe Gastronomice
- San Sebastián, Spania
DIPLOMA de Maestru Bucătar Patiserie și Cofetarie
- Barcelona, Spania
Master în Food & Wine Business
- Amsterdam, Ţările de Jos