China

Studiu în China

De învățământ superior din China

China are mai mult de 2.000 de universitati si colegii care ofera burlaci, masterat și doctorat. Instituțiile de învățământ superior sunt concentrate în jumătatea de est a țării. China găzduiește în prezent aproximativ 300.000 de studenți internaționali, majoritatea studenților străini sunt din țări din Asia, Rusia, Statele Unite și Franța.

Deși o dată foarte reglementate de către guvern, instituțiile de învățământ superior din China au acum autonomie semnificativă în alegerea programelor academice și structura organizatorică, făcând multe școli mai atractivă pentru studenții internaționali.

 

De ce să studieze în China?

Mulți oameni obține o diplomă de master 's în China pentru experiențe culturale și lingvistice. În plus, costul pentru un master este mult mai scăzută decât în ​​Europa, Statele Unite, sau chiar cele mai multe țări asiatice.China a bine-privit programe de masterat în discipline cum ar fi inginerie, știință, economie și administrarea afacerilor, precum și programe unice în domenii cum ar fi limba chineză și arte marțiale. Deși programele de gradul cele mai master necesită competență în China, multe programe sunt acum oferite în limba engleză, mai ales pentru disciplinele de inginerie și de afaceri.

 

Universitățile

Reformele recente ale guvernului și investițiile s-au mutat trei școli din China în top 200 ca fiind clasificate de clasament Academic de universități din lume (ARWU) - Universitatea din Beijing, Shanghai Jiao Tong University, si Universitatea Zhejiang. China a stabilit ARWU de a folosi ca un punct de reper pentru evaluarea calității de institute din China de învățământ superior.

Studiile universitare de masterat sunt disponibile intr-o gama larga de discipline, cum ar fi medicina, management, economie, inginerie, filosofie, drept, educație, istorie, științe naturale și științe chiar militare. Pentru cei interesați de studierea studii lingvistice și culturale în primul rând China, unele instituții oferă programe speciale pentru studenții internaționali, cum ar fi limba Beijing și Universitatea de Cultura.

 

Școlarizare și Programul Durata

Taxele de școlarizare și, în general, a alerga aproximativ 1.000 dolari - 2000 dolari pe semestru în dolari SUA, în funcție de școală și programul de studiu. Programe de masterat dura 2-3 ani (4-6 semestre), pentru a finaliza. De inginerie și tehnice de grade necesita de obicei 3 ani de studiu.

 

Anul universitar

Anul universitar se bazează pe două semestre, toamna și primăvara.Semestrul de toamnă începe în luna septembrie și se termină la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie și semestrul de primavara se desfasoara in perioada februarie-iunie.

 

Oportunități post-universitare

Multe universități chineze încă se luptă din efectele Revoluției Culturale și doar aproximativ 30 la suta din profesori de colegiu au grade avansate. Ca urmare, există multe oportunități de angajare pentru persoanele cu grade avansate pentru a preda în China. Absolvenți de master non-chineze vor fi, de asemenea, foarte căutat de companii din întreaga lume care fac afaceri cu China.

 

Obligativitatea vizelor

Toți studenții internaționali au nevoie de viză. Există două tipuri de vize pentru studenți, vizei de studii (X-viză), care este pentru programe care durează mai mult de șase luni, și Visa Business (F-viza) pentru programele de mai puțin de șase luni. Procesul de solicitare a vizelor durează 2-4 săptămâni.În unele cazuri, elevii au voie să ajungă în China, cu o viză turistică și apoi converti în vizei de studii.

 

De Asigurari de Sanatate

Universitățile oferi asigurari de sanatate pentru aproximativ 100 de dolari (SUA) pe an. Studenții trebuie să aibă un examen medical curent înainte de a putea începe să studieze, pe care le pot obține în țara lor de origine sau după sosirea în China. Examinarea în China costă aproximativ 100 de dolari (SUA).

 

Sfaturi

Moneda chineză este numit Renminbi, abreviat RMB. Unități RMB sunt în Yuan, de asemenea, numit uneori Jiao și Fen. Utilizarea de valută străină în China este interzisă, dar băncile și multe hoteluri oferă servicii de schimb valutar.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, JCB si carte sunt carduri de credit singurele acceptate în prezent în China.

Limba oficială în China este de Standard Mandarin, care se bazează pe dialectul mandarin vorbit în Beijing.Cu toate acestea, doar 70 la sută din populație vorbește mandarină ca prima limbă și multe dialecte regionale distincte lor există în întreaga țară.

Viitorii studenți internaționali ar trebui să lucreze cu ambasada chineză din țara lor pentru a asigura toate imigrarea și alte cerințe de intrare sunt îndeplinite înainte de a călători în China.

Despre China

Republica Populară Chineză este situat în părțile estice și centrale din Asia, cu frontierele la Oceanul Pacific și în alte 14 țări, inclusiv India, Vietnam, si Coreea de Nord. China este națiunea cea mai populată din lume, cu peste 1,3 miliarde de cetățeni. Acesta este al patrulea cel mai mare țară din lume în termeni de masă teren și geografie diversă include păduri, plaje, munți, deserturi și 7.600 de insule. Modern China amestecuri de 5.000 de ani de istorie, cu înaltă tehnologie și orașe pline de viață. În plus față de industrii importante, cum ar fi electronica, China este unul dintre cei mai mari exportatori agricoli din lume.

 

Clima din China

Deoarece China este o țară foarte mare, climatice variază semnificativ în locații diferite, de la plajele insorite de munte rece. Cu toate acestea, țara în general, se bucură de o climă tot parcursul anului moderat.Iernile tind să fie rece și uscat, cu temperaturi în sud fiind la fel de mult ca 40 de grade C mai cald decât partea de nord. Veri tind să fie ploios, cu diferențe de temperatură mai mici. Partea de sud-est a țării primește cea mai mare ploaie și nord-vest cel mai puțin.

 

Cultură

Deși există 56 de grupuri etnice distincte din China, mai mult de 90 la suta din populatie este Han din China. Valorile sociale se bazează pe confucianiste și principiile religioase Tao și cultura de afaceri relațiile valori, mai degrabă decât normele de funcționare rigide.

Chinezii au o istorie lungă și distinct de literatura, muzica, arta, arhitectura, arte marțiale și de moda. Destinații culturale majore includ Orasul Interzis si 798 Art District de la Beijing, Tian Tan Buddha în Hong Kong, și 2000 de ani, Marele Zid.

Bucătăria chineză vine în soiuri nenumărate din diferite regiuni și este considerat a fi una dintre cele mai bune din lume.

 

Costul de trai

Costul total de trai este foarte scăzut, de la aproximativ $ 200 - $ 400 (SUA) pe lună, în funcție de locație, orașele mai mari sunt în general mai scumpe, dar încă foarte rezonabil. Deoarece puțini cetățeni chinezi masini proprii, transport public, cum ar fi autobuzele și feroviare sunt bine dezvoltate și ieftin de a folosi.

Școli

Școli și Universități în China

Școli și Universități Online în China