CAWEB Master în crearea de site-uri web, multimedia și localizare

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Masteratul CAWEB oferă instruire în crearea și localizarea site-urilor, oferind atât opțiuni de formare la campus, cât și opțiuni de învățare la distanță. Programul include cursuri de dezvoltare web, web design, management de proiect și localizare. Principalul avantaj al gradului de masterat CAWEB este combinația de abilități practice IT și de competență lingvistică străină, ceea ce duce la diverse oportunități profesionale în domenii dinamice bazate pe web. Mai mult, programul Master 2 oferă opțiuni personalizate de studiu adaptate profilului dvs. academic și experienței profesionale.

Opțiunea de studiu în programul de masterat al CAWEB

Elevii noștri au opțiunea fie de a urmări masterul CAWEB prin intermediul cursurilor pe campus prezentate de o echipă de instructori de vârf din industrie sau în format de învățare la distanță.

Experiență de muncă

În programul de studii de lucru, masterul oferă posibilitatea de a dobândi o experiență profesională formativă, fie printr-un contract de studii de muncă, fie printr-un contract de profesionalizare pentru studenții cu vârsta peste 30 de ani care urmează o formare continuă.

De asemenea, aruncăm o privire asupra unui program de masterat asociat, care se axează pe comunicarea și localizarea tehnică, care este prezentat în întregime în limba engleză prin învățământul la distanță: TCLoc Master în comunicare tehnică și localizare. Maestrul TCLoc este inovatoare, oferind atât acreditare profesională, cât și academică.

Management de proiect

Master CAWEB pregătește studenții pentru cariera de manager de proiect și permite studenților să înțeleagă toate etapele de punere în aplicare a unui proiect.

Localizare

Te interesează traducerea? Apoi, luați în considerare localizarea! Localizarea este arta adaptării produselor, de exemplu, a software-ului, a jocurilor video sau a site-urilor web, către o piață străină. Atât traducerile cât și adaptarea tehnică sunt necesare pentru a răspunde cerințelor pieței țintă.

Dezvoltare web

Master CAWEB îi pregătește pe elevi să creeze site-uri multilingve. Cu un mix de profesori din lumea academică și profesională, elevii pot să proiecteze proiecte web, apelând la cunoștințele lor despre tehnologia informației, designul web, multimedia și limbile străine.

web design

Cursurile de design web oferite de gradul CAWEB îi antrenează pe elevi în utilizarea instrumentelor DTP (desktop publishing) precum Photoshop, Indesign și Illustrator. Datorită acestor instrumente, studenții sunt capabili să proiecteze interfețe utilizator de înaltă calitate, respectând standardele ergonomice ale web-ului.

scrisoare de recomandare

"Mulțumită Maestrului CAWEB, am avut ocazia incredibilă de a experimenta ceva cu adevărat original, în timp ce ne-am dus în San Francisco. Am fost capabili să întâlnim mulți profesioniști și să vizităm câteva dintre cele mai cunoscute companii din lume, inclusiv Google și Oracle. o mulțime, mai ales despre cultura profesională din SUA și despre numărul de rețele care contează pe această piață. Câteva luni după vizită am fost invitat să particip la un proiect de traducere în parteneriat cu studenții de la Institutul de Studii Internaționale din Middlebury. vizita a întărit convingerea mea că am ales calea corectă de carieră, deoarece deschide multe oportunități profesionale atât în ​​Franța, cât și pe plan internațional ".

Amélie VernetCawebontour

Rezultatele cursului

CAWEB îi învață pe elevi să creeze, să traducă și să gestioneze site-uri Web și alte produse IT. De asemenea, dezvoltăm abilitățile studenților în managementul proiectelor în domeniile web design, multimedia și SEO.

Obiectivele noastre sunt de a îmbunătăți cunoștințele lingvistice și interculturale ale studenților, în special în ceea ce privește traducerea, localizarea și scrierea de pagini web multilingve și pentru a le oferi studenților competențele tehnice necesare pentru proiectarea web-ului.

Domeniile principale de studiu

 • Crearea și gestionarea site-urilor multilingve: proiectare, dezvoltare, administrare, programare și instrumente profesionale.
 • Editare de imagini și video.
 • Management de proiect în domeniul multimedia, localizare și SEO.

Cunoștințe și abilități

 • Dezvoltați site-uri web flexibile pentru diferite audiențe culturale.
 • Învățați tehnici eficace de gestionare a site-urilor standard.
 • Consolidați competențele de bază esențiale în analiza, crearea și prelucrarea imaginilor.
 • Lucrați ca o echipă profesionistă pentru proiectarea, crearea sau reînnoirea unui site multilingv pentru un anumit client.
 • Comunicați în mod clar și concis în mai multe limbi străine în domeniul multimedia și al localizării.
 • Înțelegerea procesului de localizare a produselor IT, cum ar fi software-ul, site-urile web etc.
 • Stăpânească baza instrumentelor de traducere, localizare și terminologie.
 • Obțineți experiență practică în localizarea site-urilor web în franceză, engleză, germană, spaniolă, rusă și japoneză.
 • Dobândiți abilități în gestionarea proiectelor complexe în domeniile localizării și multimedia.
 • Transferați aptitudinile în practică la locul de muncă cu un program de studiu de lucru.

Candidați eligibili pentru programul absolvent al CAWEB?

 • Absolvenți de limbi străine aplicate.
 • Absolvenții de limbi moderne, în special cei specializați în studiile de traducere.
 • Ingineri, specialiști IT cu un nivel foarte ridicat în două limbi străine (de ex. Vorbitori francezi și englezi pentru vorbitori de limbă franceză, engleză și germană sau engleză și spaniolă pentru vorbitori nativi din Franța).
 • Profesioniști sau șomeri care doresc să intre în programul de formare continuă pentru a-și aprofunda abilitățile și pentru a obține o diplomă de masterat CAWEB. Este necesară o experiență de lucru de trei ani în domeniul multimedia, IT sau limbă.

Oportunități de carieră

Dacă vrei să-ți urmezi o carieră în lumea digitală, atunci diploma de master CAWEB este pentru tine. Masterul CAWEB permite absolvenților să găsească cu ușurință locuri de muncă în sectoarele economice în expansiune rapidă, incluzând Internetul, multimedia, localizarea, crearea de conținut și comunicarea.

Cerințe de intrare pentru programul de masterat al CAWEB

Țintește candidații

 • Absolvenții de limbi străine aplicate
 • Absolvenții limbilor moderne, în special cei specializați în studiile de traducere
 • Ingineri, specialiști IT cu un nivel foarte înalt de competență în două limbi străine (franceză și engleză pentru vorbitori francezi non-nativi, engleza și germana, sau engleza și spaniolă, pentru vorbitorii nativi francezi)
 • Persoanele care lucrează în domeniul multimedia și al tehnologiei informației sau cele specializate în limbi străine, cu o experiență profesională de cel puțin trei ani, precum și persoanele care doresc să își dezvolte competențele și să obțină o diplomă de masterat

Cerințe suplimentare

 • Cunoașterea excelentă a limbii franceză, engleză și a unei alte limbi (de exemplu, germană, spaniolă etc.)
 • Bune abilități de informatică
 • Interes puternic în conținutul programului
 • Motivație puternică și etică profesională
 • Abilitatea de a efectua o muncă intensă într-o echipă

Cerințe de intrare în al doilea an

Selecție pe baza examinării fișierului solicitanților, a testului scris și a interviului orală împreună cu următoarele condiții:

 • Bac 4 (gradul absolvent de 4 ani) sau experiență profesională de cel puțin 3 ani sau Acreditarea experienței anterioare;
 • Un nivel foarte bun în limba franceză, engleză și oa treia limbă (a se vedea limbile predate);
 • Cunoștințe de bază despre software și limbi predate (a se vedea limbile și software-ul pentru crearea site-ului, prelucrarea imaginilor și traducerea).
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris).

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris). Citește mai puţin