Belgia

Studiu în Belgia

Învățământul Superior

Instituțiile de învățământ superior din Belgia oferta de licență, de masterat si de doctorat. Belgia are două tipuri de instituții de învățământ superior:

Învățământul universitar este oferit de universități, și include educația într-o disciplină aleasă, împreună cu cercetarea științifică.
Non-universitar de învățământ superior include atât colegiile universitare și academiile de artă. Colegii universitare pregăti studenții pentru anumite profesii. Academii de artă preda teoria și practica diverse arte.
Multe cursuri de masterat sunt predate în limba olandeză sau franceză, iar unele programe și cursuri sunt predate în limba engleză.

 

De ce să studieze în Belgia?

Belgia este în inima Europei, doar un tren scurtă plimbare departe de orașe culturale majore, cum ar fi Paris și Berlin. Ca o răscruce de drumuri din Europa, Belgia este cunoscut pentru multiculturalism și atitudinea primitoare față de studenții internaționali.

Institute belgian de învățământ superior sunt recunoscute în întreaga lume, atât de afaceri și comunitățile științifice pentru calitatea lor înaltă. De asemenea, Belgia barci o înaltă calitate a vieții, inclusiv de școlarizare scăzut, de ingrijire a sanatatii excelent și o rețea robustă de transport public.

 

Universitățile

Belgia are sase universitati care acoperă masterat în toate domeniile de studiu, cum ar fi economie, inginerie, limbi și psihologie.

21 de colegii universitare din Belgia oferă programe de masterat în opt domenii: agronomie, arte aplicate, economie, paramedicale, educație, științe sociale, tehnologie, și de traducere și interpretare.

Belgia are, de asemenea, 17 academii de artă care oferă diplome de master în una din cele patru domenii generale: arte plastice, muzică, artă dramatică, și tehnici de radiodifuziune.

 

Școlarizare și Programul Durata

Taxele de studiu în 2012-2013 la universități pentru studenții din țările UE este de € 835. Studenții din țările non-UE plătească taxe suplimentare de aproximativ € 2.000 la 4.000 €, în funcție de programul lor de studiu și de University.

Taxele de studiu la colegii universitare și academiile de artă este mai mic. 2012-2013 de școlarizare pentru un program de master este de € 351 în fiecare an, cu excepția ultimului an, care este de € 455. Din nou, taxe suplimentare se pot aplica pentru studenții din țările non-UE. Instituția specifică poate furniza informații cu privire la aceste taxe suplimentare.

Programele de masterat sunt de 1 an (60 credite) sau doi ani (120 credite), în funcție de domeniul de studiu. În plus, studenții care au deja o diplomă de master poate obține o diplomă de master complementar, cu un minim de 60 de credite într-o profesie de specialitate.

 

Anul universitar

Anul universitar cuprinde trei termeni. Primul termen începe la jumătatea lunii septembrie și se până la sfârșitul lunii decembrie, urmate de examene în ianuarie. Al doilea termen începe la începutul lunii februarie și se execută, deși la mijlocul lunii mai, urmate de examene de la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Al treilea termen trece peste vara. Elevii care nu reușesc examenele le-ar putea relua în timpul unei sesiuni care se execută de la mijlocul lunii august la mijlocul lunii septembrie.

 

Oportunități post-universitare

Studenții străini care obțin o diplomă de master în Belgia poate lucra pentru o companie belgiană, după absolvire. Cu toate acestea, dreptul la muncă nu este automată, astfel încât elevii să verificați legile în vigoare în cazul în care se oferă o poziție. La un nivel minim, elevii pot fi necesare pentru a obține un permis de muncă, acest lucru este valabil pentru studenții din UE, cât și țările non-UE.

Studenții care doresc să-și continue studiile lor pot fi admiși la un program de doctorat și să se alăture unei echipe de cercetare, după obținerea de gradul lor de masterat în Belgia.

 

Obligativitatea vizelor

Studenții din țările UE / SEE-membre nu au nevoie de viză pentru a studia în Belgia. Elevii din alte țări pot cere o viză, cu toate acestea, ca și cerințele variază pentru fiecare țară, viitorii studenți trebuie să contacteze Ambasada Belgiei sau consulat în țara lor de origine.

 

De Asigurari de Sanatate

Elevii nu sunt membre ale UE care nu au asigurare de sanatate din tara lor de origine, care acoperă un sejur în Belgia sunt obligate să adere la un "Mutuelle" de a primi beneficii de ingrijire a sanatatii. Studenții din țările UE trebuie să aibă un card european de asigurări de sănătate din țara lor de origine; această carte le permite să se alăture unui Mutuelle în aceleași condiții ca și un cetățean belgian.Costurile de asigurare de sănătate de aproximativ 50 € pe trimestru pentru fiecare persoană și trebuie să fie plătite pe durata studiului.

 

Sfaturi

Deoarece franceză și olandeză sunt limbile de alegere pentru instruire în Belgia, viitorii studenți pentru programul de unele master poate fi obligată să treacă un examen de competență lingvistică olandeză sau franceză. Pentru cerințe specifice, studenții trebuie să solicite instituției de care sunt interesați în participarea. Cele mai multe instituții oferă instruire limba suplimentar pentru elevii care au dificultăți cu limba de predare.

Deși costul de a studia în Belgia este scăzut, există încă multe burse și subvenții disponibile pentru studenții de la programele de master care au nevoie de asistență suplimentară.

Despre Belgia

Belgia este situată în Europa de Vest, cu frontierele la Marea Nordului, Franța, Germania, Luxemburg și Țările de Jos. Capitala, la Bruxelles, se află în mijlocul țării și este sediul multor organizații europene importante, inclusiv Uniunea Europeană, Comisia Europeană și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). În plus față de ciocolată și bere, Belgia este renumit pentru a avea primul ziar din lume, care a fost tipărită din Anvers.

 

Climă

Datorită zonei mici Belgia, clima este relativ uniform în întreaga țară. Climatul general este temperat, cu ierni blande si veri racoroase, și o zi tipică este destul de ploioasă și înnorată. Terenul include campii, dealuri, munți și.

 

Cultură

Belgia este bine-cunoscut pentru Legiunea de activități culturale și sportive disponibile, în special de la Bruxelles. Elevii vor găsi evenimente și locuri de muzică, pictură, teatru, film și alte arte. Multe evenimente cum ar fi concerte și conferințe au redus ratele disponibile pentru studenți.

 

Costul de trai

Costul de trai pentru elevii din Belgia este relativ scăzut. În plus față de taxele de școlarizare și, elevii se pot aștepta să-și petreacă aproximativ € 800 pe luna pe cheltuielile de trai, cu aproximativ jumatate din care merge pentru locuințe. Indiferent de naționalitate, studenții cu normă întreagă li se permite să lucreze pentru a ajuta la acoperirea costurilor. Studenții din țările din afara Spațiului Economic European (SEE) pot fi necesare pentru a obține un permis de muncă.