Master în știință și inovație alimentară
Manchester Metropolitan University
Informatie cheie
Locația campusului
Manchester, Regatul Unit
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
Învățământ la Distanță, În campus
Durata
1 - 2 an
Ritm
La zi, Part time
Taxe de școlarizare
GBP 17.000 / per year *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Aug 2024
* Studenți din Marea Britanie și Insula Canalului cu normă întreagă: 8.500 GBP pe an; part-time: 1417 GBP pentru 30 de credite studiate pe an | Studenți internaționali din UE și din afara UE cu normă întreagă: 16.500 GBP pe an; part-time: 2750 GBP pentru 30
Introducere
Prin acest curs, veți explora fabricarea alimentelor din secolul XXI și vă veți dezvolta înțelegerea modului în care proprietățile biochimice ale componentelor alimentare influențează modul în care gustul și senzația alimentelor și modul în care acestea influențează nutriția și sănătatea.
Veți explora evaluarea senzorială, legislația alimentară și modul în care tendințele globale în comerț, reglementare și politici influențează durabilitatea și impactul mai larg al lanțului alimentar. De asemenea, veți lua în considerare subiecte precum producția modernă și tehnologiile analitice, alimentele funcționale și legislația privind etichetarea și cum să vă asigurați că alimentele sunt hrănitoare și sigure de consumat.
Abilitățile tehnice sunt vitale pentru industria alimentară și reprezintă o parte importantă a acestui curs. În laboratoarele noastre dedicate tehnologiei alimentare și biochimie, veți avea sesiuni practice în domeniile producției de alimente, evaluând proprietățile senzoriale ale alimentelor, calitatea microbiologică și analiza chimică și fizică a alimentelor.
De asemenea, veți finaliza un proiect de dezvoltare alimentară în care vă veți crea propriile alimente inovatoare, lucrând la orice, de la marketing și analiză senzorială până la cerințele legale - și veți crea și produsul dvs.
Proiectele anterioare includ bere fabricată din produse de patiserie deșeuri, iaurturi funcționale pentru consumatorii vârstnici și înghețată vegană durabilă făcută cu nuci de tigru.
Acest curs este, de asemenea, disponibil pentru a studia online part-time.
Caracteristici și Beneficii
- Abilități tehnice - Veți învăța abilități în producția de alimente, analiza senzorială, microbiologie și biochimie.
- Facilități standard industriale - Veți utiliza facilitățile noastre de producere a produselor alimentare din campus, care includ o suită de panouri gustative senzoriale cu 10 standuri, bucătării de dezvoltare și laboratoare de biochimie și fiziologie a alimentelor.
- Siguranța alimentelor - Veți efectua toate aspectele testării siguranței alimentelor (inclusiv microbiologia alimentelor, studii de valabilitate, micologie, RT-PCR, microscopie și identificarea speciilor) în laboratorul nostru de siguranță alimentară din campus.
- Dezvoltare profesională - Puteți accesa calitatea de membru al studenților la Institutul de Știință și Tehnologie Alimentară (IFST).
Informații despre curs
Cursul nostru își propune să vă pregătească pentru a lucra în industria alimentară, în roluri care necesită expertiză în tehnologia alimentară și dezvoltarea produselor.
Veți avea zile cu un amestec de prelegeri, seminarii și sesiuni practice (cum ar fi dezvoltarea produselor în laboratoarele noastre de tehnologie alimentară), astfel încât să vă dezvoltați abilități tehnice, precum și cunoștințe academice despre știința alimentelor.
Prin cursuri predate, veți explora subiecte de la legea alimentelor la dezvoltarea aromelor, de la durabilitate la procesarea și conservarea alimentelor.
Veți lua în considerare impactul practicienilor din domeniul sănătății și al consumatorilor asupra inovației produselor, efectele macronutrienților și micronutrienților asupra corpului uman și modul în care acestea pot influența formularea produselor alimentare.
Și veți afla despre impactul bacteriilor și ciupercilor asupra alimentelor, desfășurând sesiuni practice de microbiologie în laboratoarele noastre bine echipate de siguranță alimentară. Acest lucru vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de care aveți nevoie pentru a studia utilitatea și siguranța microbilor din alimente.
În alte sesiuni / ateliere de seminar, veți învăța cum să promovați siguranța alimentelor prin sisteme de management al calității, inclusiv analiza pericolelor și punctele critice de control (HACCP). Aceasta pentru a înțelege cum să vă îndepliniți responsabilitățile legale ale operațiunilor din industria alimentară în producerea de produse sigure, precum și cerințele de calitate ale clienților dvs.
Pentru a vă evalua abilitățile tehnice și cunoștințele științifice, veți finaliza o varietate de evaluări. Acestea vor depinde de unitățile pe care le studiați, dar unele dintre sarcinile dvs. ar putea fi să elaborați rapoarte de laborator privind profilul chimic al alimentelor și aptitudinea lor pentru consumul uman, să scrieți o lucrare despre factorii sociali, economici și politici care influențează industria alimentară sau proiectarea unei fabrici de producție alimentară și a unui sistem de management al siguranței alimentelor.
Anul 1
Pe parcurs, veți studia următoarele unități:
Unități de bază
- Nutriție fundamentală
- Nutriție moleculară și biochimie
- Compoziția și analiza alimentelor
- Disertație cu metode de cercetare
- Microbiologie alimentară
- Prelucrare alimentară
- Siguranța alimentară și managementul calității
- Inovație în NPD
- Sustenabilitatea alimentară viitoare
Cerințe de intrare
Aceste cerințe tipice de intrare pot fi modificate pentru anul universitar 2022/23. Vă rugăm să reveniți pentru mai multe detalii.
De obicei, veți avea o diplomă de onoare de cel puțin 2: 2, sau un echivalent internațional, într-un subiect corespunzător știință sau inginerie. Candidații de onoare de la alte discipline pot fi în continuare eligibili dacă pot demonstra o experiență profesională semnificativă dovedită într-un domeniu relevant.
Solicitanții din străinătate vor solicita IELTS cu un scor general de 6,5 cu cel puțin 5,5 în orice categorie sau o calificare echivalentă acceptată în limba engleză. Calificările acceptate în limba engleză pot fi vizualizate aici.
Taxe și finanțare
Studenți din Marea Britanie și Insula Canalului
- Taxă cu normă întreagă: 8.500 GBP pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului, cu condiția să-l finalizați în intervalul de timp normal (fără ani repetați sau pauze în studiu).
- Taxă cu jumătate de normă: 1417 GBP pentru 30 de credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului, cu condiția să-l finalizați în intervalul de timp normal (fără ani repetați sau pauze în studiu).
Studenți internaționali din UE și din afara UE
- Taxă cu normă întreagă: 16.500 GBP pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului, cu condiția să-l finalizați în intervalul de timp normal (fără ani repetați sau pauze în studiu).
- Taxă cu jumătate de normă: 2750 GBP pentru 30 de credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului, cu condiția să-l finalizați în intervalul de timp normal (fără ani repetați sau pauze în studiu).
Informații suplimentare
O calificare de master cuprinde de obicei 180 de credite, un PGDip 120 de credite, un PGCert 60 de credite și un MFA 300 de credite. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an de studiu, cu condiția ca cursul să fie finalizat în intervalul de timp normal (fără repetiție de ani sau pauze în studiu).
Perspectivele de carieră
Mulți dintre absolvenții noștri își încep cariera în dezvoltarea de noi produse.
Ați putea lucra într-o varietate de roluri în industria alimentară și nutrițională, totuși, în domenii precum calitatea și siguranța alimentelor, fabricarea alimentelor, comercializarea alimentelor și managementul tehnic.
Unele dintre rolurile pe care le-ați putea îndeplini includ manager de producție alimentară, tehnolog alimentar, manager de îngrijire a consumatorilor, manager tehnic, cumpărător de produse alimentare și ofițer conformitate legală.
Admitere
Curriculum
Informații despre curs
Cursul nostru își propune să vă pregătească pentru a lucra în industria alimentară, în roluri care necesită expertiză în tehnologia alimentară și dezvoltarea de produse.
Veți avea zile cu o combinație de prelegeri, seminarii și sesiuni practice (cum ar fi dezvoltarea de produse în laboratoarele noastre de tehnologie alimentară), astfel încât să vă dezvoltați abilități tehnice, precum și cunoștințe academice în știința alimentației.
Prin cursuri predate, veți explora subiecte de la legea alimentară la dezvoltarea aromelor, de la durabilitate la procesarea și conservarea alimentelor.
Veți lua în considerare impactul practicienilor din domeniul sănătății și al consumatorilor asupra inovației produselor, efectele macronutrienților și micronutrienților asupra corpului uman și modul în care acestea pot influența formularea produselor alimentare.
Și, veți afla despre impactul bacteriilor și ciupercilor asupra alimentelor, realizând sesiuni practice de microbiologie în laboratoarele noastre bine echipate pentru siguranța alimentară. Acest lucru vă ajută să dezvoltați abilitățile de care aveți nevoie pentru a studia utilitatea și siguranța microbilor din alimente.
În alte sesiuni/ateliere de seminar, veți învăța cum să promovați siguranța alimentelor prin sisteme de management al calității, inclusiv analiza pericolelor și punctele critice de control (HACCP). Acest lucru este astfel încât să înțelegeți cum să îndepliniți responsabilitățile legale ale operatorilor din sectorul alimentar în producerea de produse sigure, precum și cerințele de calitate ale clienților dumneavoastră.
Pentru a vă evalua abilitățile tehnice și cunoștințele științifice, veți finaliza o varietate de evaluări. Acestea vor depinde de unitățile pe care le studiezi, dar unele dintre sarcinile tale ar putea fi să produci rapoarte de laborator privind profilul chimic al alimentelor și adecvarea acestora pentru consumul uman, să scrii o lucrare despre factorii sociali, economici și politici care influențează industria alimentară sau proiectarea unei fabrici de producție alimentară și a unui sistem de management al siguranței alimentelor.
Anul 1
Pe parcursul cursului, vei studia următoarele unități:
Unități de bază
- Nutriția fundamentală
- Nutriție moleculară și biochimie
- Compoziția și analiza alimentelor
- Disertație cu metode de cercetare
- Microbiologia alimentelor
- Prelucrare alimentară
- Siguranța Alimentară și Managementul Calității
- Inovație în NPD
- Sustenabilitatea alimentară viitoare
Oportunități de carieră
Mulți dintre absolvenții noștri își încep cariera în dezvoltarea de noi produse.
Totuși, puteți lucra într-o varietate de roluri în industria alimentară și nutrițională, în domenii precum calitatea și siguranța alimentară, producția de alimente, marketingul alimentar și managementul tehnic.
Unele dintre rolurile pe care le-ați putea exercita includ manager de producție alimentară, tehnolog alimentar, manager de îngrijire a consumatorilor, manager tehnic, cumpărător de alimente și ofițer de conformitate cu legislația.