Programe de Masterat recent adăugate

University of Economics Prague VSE Faculty of Informatics and Statistics

Masters of Information Systems Management

May 24, 2015
The ISM Master Programme is designed to train specialists in the development and management of information systems, existing either in business companies or the public sector, able to flexibly respond to the needs and challenges of the continuously changing IS/ICT and business environments.

Lawrence Technological University

Master of Architecture

May 21, 2015
Lawrence Technological University’s Master of Architecture combines theory with practice and emphasizes the integration of technical, social, and environmental ideals in architecture.

Centennial College

Master in International Business Development

May 22, 2015
Master in International Business Development (MAIB) is a truly global education program, offered by three leading international institutions; University of Milano-Bicocca (Milan, Italy), Centennial College (Toronto, Canada) and Alliance University (Bangalore, India).

Programe de Masterat Populare

Diploma de Masterat este o diplomă avansată oferită de universități din întreaga lume pentru completarea studiului postuniversitar într-o anumită disciplină. Programele de Masterat durează de obicei unul sau doi ani pentru a fi completate și îi pregătesc pe absolvenți pentru o carieră în domeniul ales. Obținerea unei diplome de Masterat oferă numeroase beneficii profesionale, personale și academice studenților care au absolvit deja un program de licență.

Programele de Masterat sunt disponibile în diferite domenii de studiu, incluzând Arte, Afaceri, Inginerie și Tehnologie, Drept, Științe Umane, Științe Sociale, Biologie și Științele Vieții și Științe Naturale. În fiecare dintre aceste domenii de studiu există mai multe specializări practice în anumite discipline.

Varietatea programelor de Masterat poate fi copleșitoare - nu lăsa asta să te împiedice! Începe-ți căutarea aruncând o privire la cele mai populare Masterate listate mai jos.

Universități în România

Schimbă locația

Masterat

Fie că vrei să îți schimbi complet cariera sau doar să afli mai multe despre profesia ta, un masterat este o investiție grozavă. Programele de Masterat sunt disponibile în aproape orice disciplină academică, iar cu mii de programe în întreaga lume din care să alegi cu siguranță vei găsi programul care va face față țelurilor tale educaționale, bugetului și programului tău.

 

Tipuri de programe de Masterat

Deși există câteva programe de specialitate precum Masterat în Inginerie (MEng) sau Masterat în Cercetare (MRes), majoritatea masteratelor sunt fie Masterat în Arte sau Masterat în Științe. Diplomele de Masterat în Arte (MA) sunt oferite de obicei studenților în științe umane, arte, filosofie sau științe sociale. Programele de Masterat în Științe (MSc) se concentrează pe subiecte cantitative precum disciplinele științifice, tehnologice, de inginerie sau de matematică. Pe lângă cursuri, programele de Masterat în Științe au o componentă semnificativă în cercetare precum un proiect major sau teză care poate fi făcută individual sau în grup, depinzând de program.

 

Beneficiile Unui Masterat

Unui dintre cele mai evidente beneficii ale unui masterat este creșterea oportunităților de angajare. Unele profesii fie necesită un masterat pentru locul de muncă sau angajează doar foarte rar oameni care nu au decât o facultate. Câteva exemple de astfel de profesii sunt cea de statistician, asistent medical sau consilier școlar.

Alte beneficii ale urmării unui masterat includ:

 1. Salarii mai mari în anumite profesii. De exemplu Forbes a raportat că muncitorii cu un masterat în inginerie electrică sau cu un MBA pot câștiga mai bine de 100,00$ pe an în mijlocul carierei. 
   
 2. Abilități și cunoștințe dezvoltate care te fac mai valoros în ochii angajatorilor și care îți pot oferi locuri de muncă ce includ mai multă responsabilitate în profesia ta.
   
 3. O perspectivă mai largă asupra profesiei tale care îți va permite să comunici mai ușor cu cei din alte organizații.
   
 4. O rețea profesională formată din colegi de clasă, profesori, absolvenți și asociați.
   
 5. O demonstrare a angajamentului față de profesie.
   
 6. Cunoștințele pe care le obții într-un domeniu care te pasionează.

 

Alegerea unui program de Masterat

În întreaga lume există mii de programe de masterat din care să alegi. Programele de Masterat durează de obicei 1-2 ani pentru a fi completate cu normă întreagă, după finalizarea unei facultăți. Studenții cu jumătate de normă pot avea nevoie de mai mult de 2 ani pentru a-și finaliza studiile. 

Înainte de a te decide asupra unui masterat ar trebui să decizi ce disciplină dorești să studiezi și ce alte discipline asemănătoare ți-ar plăcea. Prima ta alegere poate părea evidentă, dar programul specific pe care îl dorești s-ar putea să nu facă față nevoilor tale. De exemplu, dacă ești pasionat de afaceri, atunci ai putea urma un masterat în finanțe, economie și resurse umane pe lângă managementul afacerilor.

După ce ți-ai ales domeniul de studiu dorit, următoare întrebare este dacă vrei să mergi la școală cu normă întreagă sau cu jumătate de normă. Studiile cu normă întreagă îți permit să te concentrezi pe educație și îți oferă cele mai multe opțiuni, dar e posibil și să trebuiască să te muți și mai mult ca sigur nu vei putea lucra cu normă întreagă. Studiile cu jumătate de normă îți oferă mai multă flexibilitate, dar unele programe sunt imposibil de completat când lucrezi cu normă întreagă. De exemplu, dacă preferi un program care oferă clase doar în timpul zilei, vei avea nevoie de un loc de muncă ce îți va permite să îți iei liber pentru a merge la cursuri. Asigură-te că iei în considerare toate avantajele și dezavantajele programelor cu normă întreagă versus cu jumătate de normă înainte de a lua o decizie, incluzând pierderea din venit dacă alegi studiile cu normă întreagă.

Multe programe de Masterat oferă acum și alte formate pe lângă cele tradiționale, în sala de clasă. Programele online și de învățământ la distanță devin tot mai populare și de obicei durează cam la fel de mult timp pentru a fi completate ca și masteratele tradiționale. Totuși, programele online nu sunt pentru oricine. Ele necesită de obicei mai multă disciplină proprie și lipsa beneficiilor de a-ți crea rețele și contacte personale apropiate pe care le obții de la programele tradiționale.

 

Care este durata și costul tipic al unui masterat?

Deși unele masterat pot dura doar două semestre, cea mai obișnuită durată a unui program de masterat este de doi ani, iar unele pot dura chiar și șase ani. Totul depinde de domeniul de studiu și de numărul de cursuri pe care la care mergi în fiecare semestru. 

Costul unui masterat variază mult de la o țară la alta. În unele țări precum Norvegia și Finlanda educația universitară - care include programele de masterat - este gratuită. Majoritatea programelor de Masterat din SUA costă aproximativ 20,000$ până la 30,000$, dar programele de la școlile mai prestigioase pot cu ușurință dubla costul. Dacă lucrezi deja cu normă întreagă, atunci angajatorul tău ar putea dori să te ajute cu costurile de școlarizare, dacă programul pe care vrei să îl urmezi e legat de lucru. În plus, pe lângă economiile proprii, nu ar trebui să uiți de împrumuturile studențești, de subvenții și de burse. Unele subvenții și burse sunt croite special pentru studiile postuniversitare.

 

Oportunități de Angajare cu un Masterat

US Bureau of Labor Statistics raportează că cea mai mare creștere a locurilor de muncă până în 2020 este proiectată de ocupații care necesită un masterat, precum cele din sănătate și servicii sociale. De exemplu, profesiile de terapeut de familie și cea de consilier al sănătății mentale necesită un masterat.

Totuși, chiar și dacă alegi o profesie ce nu necesită un masterat, vei descoperi că opțiunile tale de angajare sunt nelimitate. De exemplu, multe profesii precum știința calculatoarelor sau inginerie preferă supraveghetori, manageri și experți tehnici care au un masterat. Alte profesii care pot oferi un tratament privilegiat candidaților cu un masterat includ asistență medicală, educație, economie, muzică și artă.

Obținerea unei diplome de masterat poate fi o experiență profitabilă. Vei obține cunoștințe noi, îți vei dezvolta abilitatea de a contribui profesiei tale, îți vei face prieteni și contacte profesionale și își vei mări posibilitățile de angajare. Indiferent care sunt îți interesele, cu mii de programe de masterat disponibile peste tot în lume, cu siguranța vei găsi ceva care să se potrivească nevoilor tale.