Keystone logo
Germania

Studiu Masterat în Germania 2024

Studiază în Germania

Optzeci de milioane de cetățeni fac ca Germania să fie cea mai populată țară din Uniunea Europeană. Considerată cea mai mare putere politică și economică din Europa, Germania posedă și a patra cea mai mare economie din lume. Având granița cu Polonia, Danemarca, Austria, Franța și Elveția, Germania este și gazda a unui mare număr de emigranți și are o compoziție etnică de 80% germani, 2% polonezi, 5% europeni centrali, 4% turci și 2% asiatici. Oamenii din toate colțurile lumii sunt atrași de standardul înalt de trai al Germaniei, de sistemul său universal de sănătate, de sistemul său e securitate, dar și de stabilitatea ei economică ce a făcut față chiar și recentei recesiuni globale.

Cu reunificarea Germaniei de Est cu cea de Vest la începutul anilor 1990, Berlin a devenit din nou capitala Germaniei, pe când orașul Bonn, capitala Germaniei de Vest din perioada diviziei, a obținut un status neobișnuit de oraș federal (Bundesstadt). Germania este o republică reprezentativă democratică, federală, parlamentară cu un sistem politic care operează sub legea descrisă în Grundgesetz din 1949, un document constituțional care necesită din voturile camerelor parlamentare și care garantează separarea puterilor și drepturile dignității umane.

Date esențiale despre Germania

  • Cele 16 state cuprinse in Germania sunt numite Länder și fiecare stat posedă o constituție proprie.

  • În 2002 Germania a introdus euro și a setat politica monetară a euro în concordanță cu regulațiile emise de către Banca Centrală Europeană, localizată în Frankfurt.

  • Contribuțiile germanilor în domeniile științei, matematicii și tehnologiei sunt foarte importante. Indivizii geniali precum Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz și Carl Gauss sunt doar câțiva din oamenii de știință germani care au oferit lumii invenții faimoase precum primul calculator digital automat, presa de tipărire și calculații matematice care au pavat drumul dezvoltării telecomunicațiilor moderne.

  • În Germania, daca ai nevoie de poliție, sună la 110; dacă ai nevoie de o ambulanță, sună la 112

  • Germania este una dintre cele mai avansate țări producătoare de cărbuni, fier, ciment, oțel, mașinării, vehicule și chimicale. Ea are și mari investiții in energie verde, mai ales in energie solară și utilizarea morilor de vânt pentru electricitate.

  • Atracțiile turistice populare din Germania includ Alpii Bavarezi, Pădurea Neagră, Valea Rinului, castelele antice și capitala Berlin, care încă mai afișează condițiile rigide de trai de după ocuparea germană de est.


Clima germană

Localizată între climatul continental al Europei de Est și cel oceanic al Europei de Vest, Germania are o climă temperată sezonală, moderată de apele din Curentul Golfului pe nume Deriva Nord Atlantică. În medie cea mai mare parte a Germaniei primește aproximativ 790 mm de ploaie în fiecare an, de-a lungul întregului an. Verile sunt calde, iar iernile sunt în general blânde, cu temperaturi de la 26 grade Celsius vara, până la -1 grad Celsius iarna. Zăpada poate fi uneori multă, pe când unele ierni în Germania pot să nu aibă deloc zăpadă.

Religia în Germania

Aproximativ 60% din germani fac parte din Biserica Evanghelică, ce face parte din religia creștină. 30% din germanii creștini sunt catolici și 30% sunt protestanți. Aproape 30% din germani sunt atei sau agnostici, cei mai mulți nereligioși locuind în Germania de Est și în orașe mai mari precum Munich, Frankfurt și Berlin.

Limbile folosite în Germania

Germana este, desigur, limba oficială a Germaniei, dar mulți nemți sunt destul de fluenți și în engleză. De fapt, cercetări recente arată că 65% din cetățenii Germaniei sunt bilingvi sau posedă o suficientă, dacă nu perfectă, abilitate de a înțelege și comunica în mai multe limbi. Asta e datorită faptului că Germania are granițe cu atât de multe alte țări, ceea ce îi face pe germani să viziteze o varietate de regiuni diferite din punct de vedere cultural.

Germana nu este cea mai ușoară limbă de învățat și are câteva capricii pe care studenții străini le găsesc adesea dificil de asimilat și de amintit când scriu sau vorbesc germană. De exemplu, prima literă a tuturor substantivelor e mereu mare, iar substantivele pot fi de gen masculin (der), feminin (die) sau neutru (das). În plus, limba are cazuri care sunt legate de folosirea articolelor, iar aceste cazuri sunt acuzativ, dativ, genitiv și nominativ.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

  • Închiriați într-un apartament comun

    507
  • Ponderea utilităților

    91
  • Abonament la internet

    43
  • Transport local

    60

Costul stilului de viață

  • Combo fast food

    9
  • Bilet de cinema

    12
  • Pint de bere locală

    4

Despre Germania

Învățământul Superior în Germania

Mai multe universități de top din lume se găsesc în Germania, precum Universitatea Heidelberg (Ruprecht-Karls-Universitat Heidelberg, înființată în 1386), Universitatea Freiburg (înființată în 1457), Universitatea Tehnică Munich (Technische Universitat München), sau Institutul de Antropologie Evoluționară Max Planck din Leipzig. Majoritatea universităților germane sunt publice, iar taxele de școlarizare sunt de aproximativ 60 euro sau 80 dolari americani pe semestru.

Predarea este accentuată în universitățile germane deasupra cercetării, cercetarea fiind centru atenției la instituțiile independente prestigioase pentru abordarea lor tradițională a științelor sociale. Pentru studenții care doresc să urmeze un program în psihologie, antropologie, filosofie sau sociologie, acceptarea la una dintre aceste universități de cercetare poate fi foarte competitivă și țintată spre studenți care au demonstrat un talent excepțional și genialitate față de un anumit domeniu.

Un alt tip de universitate care este foarte popular printre studenții internaționali este Fachhochschule (FH), Universitatea Științelor Aplicate. Cursurile oferite aici sunt destinate pentru a-i pregăti pe studenți pentru a se angaja în anumite profesii care nu au o orientare academică, precum tehnologia informației, asistență medicală sau afaceri. Statul german și guvernarea sa federală au de asemenea mai multe FH-uri care pregătesc studenții pentru cariere în serviciul civil. Studenții nu pot obține doctorate la o Fachhochschule.

Colegiile de artă, film și muzică oferă programe creative pentru studenții care doresc cariere în arte frumoase, design de modă, arte grafice și muzică. Timp de secole, Germania a făcut o contribuție excepțională lumii artelor, literaturii și muzicii, producând numeroși scriitori, artiști și compozitori geniali precum Mozart, Brahms, Hesse, Max Ernst și Nietzsche și continuă să fie o forță puternică în lumea artelor frumoase, a cinematografiei și a modei.

Urmând o universitate germană

Toți studenții care vor să urmeze o universitate în Germania trebuie să ofere o copie a Abitur-ului, un document folosit și în Estonia și Finlanda care desemnează completarea cu succes a examenelor finale după terminarea liceului. Deși majoritatea studenților germani care nu au un Abitur pot da un alt test numit Begabtenprüfung (test de aptitudine literală) pentru a merge la universitate, de cele mai multe ori, studenții internaționali, trebuie să afișeze rezultate la ACT sau SAT de cel puțin 28 și 1300, respectiv, pentru a se putea califica pentru admitere. Diplomele de liceu similare celor obținute în SUA nu sunt considerate echivalente unui Abitur și de obicei nu vor promova șansa unui student de a fi admis la un colegiu sau la o universitate germană.

Unele universități și colegii oferă burse studenților pentru ca aceștia să își poată plăti cărțile și costurile de trai. Totuși, o lege numită Bundesausbildungsförderungsgesetz asigură ca studenții dezavantajați economic să primească până la 650 euro (860 dolari americani) în fiecare lună pe timp de 4 sau 5 ani, până ce studentul obține o diplomă de licență. De obicei jumătate din această sumă va trebui plătită înapoi guvernului ca împrumut fără interese.

În general, limba de instruire este germana, așa că studenții care vor să urmeze o universitate în Germania trebuie să aibe cunoștințe adecvate ale limbii germane.

Vize germane pentru studenții internaționali

Pentru șederi scurte de până la 3 luni (de exemplu studenții care urmează cursuri de vară) e nevoie de o viză Schengen pentru a rămâne în țară. Studenții trebuie să fie conștienți că trebuie să părăsească Germania la sfârșitul celor 3 luni dacă aleg să obțină o viză Schengen și ar trebui să își planifice studiile în concordanță, înainte de a aplica pentru acest tip de viză.

Vizele naționale sunt necesare dacă dorești să stai mai mult de 3 luni în Germania. Studenții trebuie să clarifice motivul pentru care au nevoie de o viză Națională și să menționeze în formular dacă vor urma un doctorat sau un program întreg. În plus, următoarele documente vor fi necesare înainte ca studenții să poată aplica pentru viză: scrisoarea de admitere, cardul de asigurare de sănătate, dovadă a rezultatelor examinărilor de dinaintea admiterii și dovadă că poți vorbi și citi germana sau că vei urma cursuri de limba germană, ca parte din curriculum.

De ce să studiezi în Germania?

Germania a fost numită de mai multe grupuri internaționale de învățământ ca una dintre cele mai susținătoare țări pentru studenții care vor să obțină o diplomă în străinătate. În plus, faptul că taxele de școlarizare cerute de multe universități germane sunt minime sau inexistente e un alt motiv pentru a considera Germania o idee atractivă și palpitantă pentru studenții care vor să urmeze o școală în străinătate.

Cerințe pentru Viză

  1. Viza pentru cursuri de limbi străine (Viza pentru învățarea limbilor străine) – opțiunea perfectă pentru cei care doresc să învețe limba germană în Germania.
  2. Viza de solicitant de student (Visum Zur Studienbewerbung) – dacă doriți să studiați în Germania, dar încă încercați să găsiți programul potrivit sau încă nu ați primit scrisoarea de confirmare de la Universitatea dvs.
  3. Viza de student (Visum Zu Studienzwecken) – dacă ați fost deja acceptat la o universitate germană.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza curs de limbi străine; Solicitant de viza de student; Viza de student

Preț și valută

EUR 60

Ar trebui să vă așteptați să plătiți 60 EUR (~74 USD) pentru viza de student în Germania.

Cine poate solicita viza?

Pentru cetățenii din UE sau din Islanda, Norvegia, Elveția sau Liechtenstein, este necesar doar să aibă o carte de identitate pentru a intra în Germania. Nu este necesar să aveți viză.

Cetățenii din Australia, Israel, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Coreea de Sud și SUA pot solicita viza chiar și după ce au ajuns în Germania.

Pentru cetățenii din alte țări, este necesar să solicite o viză înainte de a veni în Germania.

Dacă stați mai puțin de 90 de zile în Germania, există și mai multe reglementări. Cetăţenii din anumite ţări pot intra în Germania pentru această perioadă fără viză. Acestea sunt Venezuela, Vatican, Uruguay, Singapore, Seychelles, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexic, Mauritius, Malaezia, Macao, Croația, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brazilia, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahamas. , și Argentina.

Vizitați site-ul web al Ministerului Federal de Externe german pentru cele mai recente cerințe de viză pentru toate țările: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Germaniei

Va trebui să solicitați o viză de la ambasada sau consulatul german din țara dvs. de origine.

website:

Cum se face cererea?

În primul rând, trebuie să programați o întâlnire pentru un interviu pentru viză. În ziua interviului, ar trebui să oferiți documentele pentru cererea de viză.

Documentele de care aveți nevoie de obicei sunt:

  • Formular de cerere completat
  • Pasaport valid
  • Două fotografii
  • Scrisoare care arată că ați fost acceptat de o universitate germană
  • Foaia matricolă a dosarului academic
  • Certificat de cunoaștere a limbii germane sau dovada că intenționați să urmați un curs de limbă în Germania (dacă studiați în germană)
  • Dovada că aveți suficiente fonduri pentru a vă întreține în timp ce locuiți în Germania (8.700 EUR pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 9.390 USD)
  • Certificat care arată că ați achiziționat o asigurare de sănătate
  • Declarația de autenticitate a documentelor depuse

În funcție de ambasadă, poate fi necesar să prezentați și dovada că nu aveți antecedente penale.

Toată lumea trebuie să se înregistreze la autoritățile locale de înregistrare (Einwohnermeldeamt) în prima săptămână de la sosirea în Germania. Va trebui să vă luați pașaportul/documentul de identitate național (și viza, dacă este cazul), dovada adresei dvs. în Germania (de exemplu, un contract de închiriere de la proprietar) și, eventual, certificatul de înregistrare de la curs. Veți primi o confirmare de înregistrare.

Când trebuie să aplicați?

Examinarea cererii de viză durează de obicei aproximativ 6 până la 8 săptămâni pentru un curs de limbă. Cu toate acestea, dacă cursul de limbă este mai lung de trei luni, timpul necesar procesării cererii se poate extinde până la 8 până la 10 săptămâni. Și în timpul sezonului de vârf, cererile pot fi trimise în perioada de așteptare. Astfel, studenții care necesită o viză de student pentru Germania ar trebui să-și depună cererile cu mult timp înainte de începerea cursului. Ar trebui să aplicați cât mai curând posibil și cu cel puțin trei luni înainte de mutarea în țară.

Vizele de studiu sunt valabile doar pe durata cursului sau programului. Permisele de rezidență sunt de obicei eliberate pentru un an, dar pot fi prelungite.

Timp de procesare

8 Weeks

Oportunități de lucru

Cetățenii țărilor UE/SEE și Elveția pot lucra liber în Germania, dar nu mai mult de 20 de ore pe săptămână în timpul termenului.

Cetățenilor UE/SEE/Elvețieni (inclusiv croații în prezent din iulie 2015) au permisiunea de a lucra până la 120 de zile întregi sau 240 de jumătate de zile pe an (inclusiv munca voluntară) fără permise. Puteți lucra mai multe ore dacă sunteți angajat de universitate ca student sau asistent absolvent; pentru alte tipuri de angajare veți avea nevoie de permisiunea Agentur für Arbeit (Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă) și a Autorității pentru Străini pentru a depăși limita de 120/240. Studienkolleg și studenții de limbi străine au nevoie de permisiunea acestor autorități pentru a prelua orice activitate. Studenții nu pot fi liber profesioniști sau lucrători independenți.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Acestea sunt principalele motive pentru care cererea dvs. de viză pentru o viză de student german poate fi respinsă:

  • Situație financiară slabă
  • Profil academic slab
  • Lipsa pregătirii pentru interviu
  • Nivel de limbă insuficient (germană sau engleză)
  • Incoerență cu alegerea dvs. de program de studiu